PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105687
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

PYTANIE!!!

ocenił(a) film na 6

1. czy nie uwazacie ze calym pomyslem dla tej (i jej poprzedniej) produkcji bylo wrecz chore przedstawianie najbardziej wymyslych form przemocy???
2. Gdyby nie niespotykane na taka skale okrutne sceny, film zyskalby taki rozglos i aplauz??
3. Czy sa granice (rowniez w kinie) w pokazywaniu roznych chorych tortur..czemu to sluzy???
POZDRAWIAM

dr_E__Brown

Fakt... facet, który napisał scenariusz do Piły1 musi być nieźle stuknięty! Ale za to jaki to scenariusz!!! Najbardziej zagmatwany, zaskakujący, przerażający i trzymający w napięciu z jakim miałęm okazję się zapoznać. A przemoc???!!! Jest wpisana w horrory, więc nie wiem czemu się czepiasz!

dr_E__Brown

1. Zouważyłem to szczególnie w 2 części że na tle szarości filmu pokazane sa naprawde drastyczne sceny i nie powiem że ta ze strzykawkami aż mnie poruszyła wieć coś w tym jest co mówisz.
2. Mysle że zyskałaby na pewno 1 część a to ze względu na zaskakujące zakończenie i ciekawy pomysł na film a za sława 1 części poszłaby też 2
3. Myśle że są pewne granice których nie powinno sie przekroczyć (nie wiadomo KTO ten film obejrzy) ale z drugiej strony takie rzeczy o krórych samemu nigdy by sie nie pomyślało zę moga sie wydarzyć ... :)

dr_E__Brown

Film Pasja był bardziej krwawy (no i bardziej kontrowersyjny). Nie jestem zwolennikiem przemocy, ale Piła jak i Pasja są w mojej opini bardzo dobre. Niektóre filmy po prostu potrzebują mocnych scen. Nikt nikogo nie zmusza do oglądania tego typu filmów.