PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105691
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

Plusy i minusy

ocenił(a) film na 9

Każdy film ma swoje plusy i minusy.
Dla mnie film był bardzo dobry, trzymał w napięciu i niepewności właściwie aż do końca. Przy pierwszej scenie można było zwymiotować (śrubokręt--) oko--)krew ;P) jeśli jest się wrażliwym.
Ogółem OK. Ale co mi się niepodobało... Hmm niejasny koniec. Szkoda trochę tego końca. No bo niewiadomo co stało się z ocalonymi i detektywem...Ale właściwie można było to przewidzieć (1 wariant: Piła i tak przeżyje i będzie dalej i dalej zabijał w kolejnych częściach, albo 2 wariant: umrze, ale ktoś przejmie po nim zwyczaj chorej gry). Właściwie tak czy siak-na jedno wychodzi...

Anulka_2

On umarł - tamten detektyw tak go pobił. Na koniec ta babka przecież mówi, że dzięki niemu doceniła życie i będzie kontynuowała jego dzieło, a ten detektyw będzie jej pierwszym pacjentem.
Moim zdaniem dobry film - taki obraz psychiki człowieka - co oddasz i na ile się poświęcisz, żeby przeżyć. Nie wiem tylko czemu 1 czesc jest od 18 lat, druga od 15, a trzecia znów od 18...(?)

Loolly

Moim zdaniem Jigsaw przeżyje, bo jednym z zadań w trzeciej części będzie utrzymanie Jigsawa przy życiu (będzie on na krawędzi śmierci). Moim zdaniem Detektyw Mathews umrze. A to, że jest w obsadzie, to pewnie będzie oznaczało jakieś retrospekcje...

ocenił(a) film na 6
Loolly

jigsaw przezyje na co wskazuje trailer 3ciej czesci.

ocenił(a) film na 7
hodak

Na 100% Jigsaw przeżył, na oficjalnej stronie pisze nawet że będzie występował w SAW 3 i w trailerze był pokazany wielokrotnie.