PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105687
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

Sądze ze druga czesc została ostro przejaskrawiona. Nie wierze ze ten cały Piła mógłby cos takiego zaplanowac tak dokładnie ze wszystko poszloby idealnie gładko. Moze napisze o co mi dokładnie chodzi.

1. W pierwszej scenie najgłupszy z całej ekipy wklada mimo ostrzezen klucz i dostaje precyzyjna kulke w głowe ( byl na tyle przewidywalny ze spojzal przez lufe). A wystarczy ze stanąlby troche z boku i juz wszystko sie wali. Albo wylatujaca kula trafilaby w szyje a wytatuowany z tyłu numer zostalby tym samym zatarty.

2. Skad Piła wiedzial ze wszyscy beda wchodzic do pomieszczen w odpowiednich kolejnosciach? Bo jakims cudem wiedzial ze do pierwszego pokoju wlezie "miesniak".

3. Główny bohater (policjant) tez zaczął swirowac w dokładnie zaplanowanym momencie.

4. Druga pułapka (piec) tez jakas dziwna. Łysy zamiast od razu wyjebac szybe skulił sie w kacie i wariował. W sumie to nawet nie zauwazyłem co mial robic zeby sie wydostac - na scianie byl jakis napis ale nie wiem co miał oznaczac.

5. Nie rozumiem tez dlaczego ta głupia laska zamiast rozwalic szklane pomieszczenie z antidotum musiała wsadzic te łapy do srodka. Zrobiła to tak beztrosko jakby nie pamietała co sie stało z pozostałymi. A mogla na przyklad zajebac palka baseballowa w klatke i po klopocie. Co prawda palke mial akuratrat "miesniak" ale ciezko mi uwierzyc ze to "Piła" równiez przewidział.

6. Na koniec musze stwierdzic ze cala ta gra jest bez sensu skoro jeszcze nikt w nia nie wygrał. Poza oczywiscie córka Piły, która miala do wykonania bardzo proste zadanie.

A tak ogólnie film byl spoko. Nieco gorszy od czesci pierwszej ale i tak trzyma wysoki poziom. 7/10

Motorcycle_Boy

Zeby nie zakladac kolejnego tematu.
Film nie wywarł na mnie żadnego wrażenia. Myslalem ze usne ale caly czas czekalem na rozwiniecie akcji. Niestety na próżno. Wolalbym nie myslec jaka bedzie Pila lll
2/10 za mordke tego Clowna :P

ocenił(a) film na 8
Motorcycle_Boy

To sie nazywa czepianie szczegółów
1. Lipko było za wysoko aby miało szanse zdrzeć numer z szyi (a wogóle co to za teoria O_o)
2.A co ma za znaczenie kto pierwszy włazi do pomieszczenia. Dla każdego było zadanie w domu.
3. Pierdoły.
4. Przecież nie przecisnął by się przez dziurę. A w piecu był kurek do wyłączenia ognia, tylko, że znajdował się za płomieniami.
5. Babka była już ostro zdesperowana i chciała wziąść odtrutkę, a tak pozatym gdyby wsadziła ręce głebiej dosięgła by klucza do otwarcia tej szklanej skrzyni.
6. Każdy miał swoje zadanie, każdy miał szanse na przeżycie. Jigsaw nie przewidział aż tylu rzeczy, bo nie musiał ich przewidywać. Amanda miała wyciągnąć z tamtąd Daniela i to był jej jedyny cel.