PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105687
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

Wlasnie wrocilem z kina i chcialbym podzielic sie z Wami moimi refleksjami.
Jesli komus nie przeszkadzaja hektolitry krwi pojawiajace sie na ekranie byc moze ten film jest adresowany wlasnie do niego. Niestety inteligentna manipulacja emocjami i zachowaniami bohaterow znana nam z pierwszej czesci zostala tu calkowicie zmieniona w niekorzystnym tego slowa znaczeniu. Klimat tego filmu jest niestety tak niesamowity jak obrady sejmu. Zadania wykonywane przez bohaterow na szczescie stoja na calkiem niezlym poziomie.
Podsumowujac rezyser skupil sie chyba na jak najwiekszym zdegustowaniu widza i to calkowicie mu sie udalo.
Coz jeszcze moge powiedziec jesli jestes skrajnie znudzony i nie masz co ze soba zrobic wybierz sie do kina na SAW II ale zastanow sie czy za pieniadze ktore wydasz na bilet nie lepiej pojsc na piwo ze znajomymi.

ocenił(a) film na 10
montesquieu

Gdzie ten film widziałes w premiera polska jest chyba poźniej ??

ocenił(a) film na 7
Marins

I znowu osoba nieznana, która jest tu pierwszy raz ( 1 człowiek - 100 twrzy) zakłada temat po którym widać że nawet nie przeczytała o co chodzi w filmie (fabule) a mówi że widziała. żal...

tonieja89

otoz szybko tlumacze.
Jestem mieszkancem Portland w USA i wczoraj bylem na premierowym pokazie SAW II. I prosze nie zarzucaj mi ze nie wiem o co chodzi w filmie poniewaz wiem to doskonale. Jednakze tak jak napisalem wczesniej SAW II nie umywa sie do poprzedniczki i jestem pewny ze przyznasz mi racje kiedy tylko sam zobaczysz ten film. Wchodzac do kina mialem nadzieje ze zobacze cos niesamowitego, cos tak dobrego jak SAW I niestety srogo sie zawiodlem

montesquieu

a bzdury koles pieprzysz.... jak dla mnie 2 czesc jest rownie dobra jak pierwsza. a to dlatego, ze na poczatku mamy trzesienie ziemi (uwaga malutki spojler!!! bo na poczatku lapia jigsawa) a pozniej napiecie jeszcze rosnie. koncowka tez dobra, ale ci inteligentniejsi moga ja w znacznym stopniu przewidziec majac w pamieci pierwsza czesc. koles ktory zdziera sobie skore z karku rulez!!!!
p.s. nie mieszkam w usa. wystarczyl mi poczciwy torrent i mam ts. na dobrym sprzecie i w ciemnym pomieszczeniu nawet dobrze sie ogladalo

ocenił(a) film na 10
da_markos

hehehe no TS. super kopie tylko ogladac HAHHAHAH lepsze niż dvdrip, normalnie brechtamz takic ludzi co ogladają TS i potem rżną kozaka ze juz widzieli a tak naprawde gówno widzieli bo tam gówno widac....pozdro dla przygłupów

da_markos

echh emch@... szczerze mowiac nie wiem jak ten film mogl Ci sie podobac, ale coz o gustach sie nie dyskutuje. Chcialbym tylko zebys zauwazyl, ze na forum pojawia sie coraz wiecej niezbyt pochlebnych komentarzy dla SAW II czyli to co napisalem to wcale nie sa jakies straszne bzdury. Pozdrawiam i ciesze sie ze obejrzales film na dobrym sprzecie.

ocenił(a) film na 7
montesquieu

mnie się bardzo podobała 2 część. zupełnie inna od 1 ale równie ciekawa! już nie mogę doczekać się 3 części :D

justine0888

bardziej efektowna i nieco gorsza od jedynki.