po saw1 myślałem że saw2 niebędzie wstanie dorównać pierwowzorowi. A tu prosze. wspaniały klimat, fabuła i to co w pile najlepsze: zakończenie. do tego mroczna muzyka i znakomicie ucharakteryzowana postać jigsawa. nic dodać nic ująć.
8/10
Już sam początek jest niesamowity! Dostajemy najlpesze "smaczki" w
jeszcze większych ilościach! Ech... i ta muzyka!
"Terminator"
twoj nick mowi sam za siebie jakie filmy lubisz. wiec sie lepiej nie wypowiadaj bo forum zasmiecasz. Zal mi ciebie:(:( Piła ci sie nie podoba bo arnoldzik z wyrzutia rakiet nie wleciał?;d;d;d; i wszystkich pozabijal w promieniu 300 stop w czasie krotszym niz 10 sekund?;];p mysle ze sie go tam spodziewales dlatego piłe obejrzales ale coz koledzy widocznie zrobili cie w balona ;d;d;d (pomysl niezly;p) Pozdro;]
Wiesz, ja za Arnoldem, nie przepadam, i nie dla niego oglądałem Terminatora, i nie jestem, takim napalonym nastolatkiem jak ty, któremu się ręce trzęsą kiedy nie zobaczy żelatyny, zamiast mózgu na ścianie, i plamy ketchupu zamiast krwi, ale muszę się przyzwyczaić, że z zaciekawieniem tylko tacy oglądają Piłę.
A na nowy rok życzę ci znalezienia pokrewnych-debilnych dusz.
A kto powiedzial ze ja jestem nastolatkiem? 18 mam juz parę lat za sobą.po drugie wydaje mi sie ze jestes strasznie niekumaty bo ja jak ty w tym filmie tylko pułapek nie dostrzegam.najwazniejszy jest klimat fabuła i zakonczenie. niestety z tych rzeczy wyzej wymienionych zadnej nie dostrzegasz bo jest bardzo tepy i prymitywny ze az zal.
Od kiedy to Australopiteki mówią o kimś, że jest tępy i prymitywny? Najpierw się naucz po polsku pisać, potem oceniaj ludzi! A rozlew krwi to chyba główna fabuła tego niezmiernie głupiego filmu.
Ps. Jeśli ktoś po 18-stce pisze po polsku na takim poziomie, to, to jest dopiero żal.
Mam po prostu polewe z ludzi ktorzy udaja jakis cwaniakow profesorow a poziom ich inteligencji rowna sie dzieciom z zerowki .ty niestety jestes jednym z nich skoro nie widzisz w tym filmie fabuly
jestes zalosny i prymitywny.a propo pisania to polskich znakow na klawiaturze nie pisze wiec skoro nie rozumiesz co do ciebie pisze swiadczy ze na dodatek jestes analfabeta do potegi entej ;]
Wiesz… Rozumiem co do mnie piszesz. Widzę fabułę tej szmiry, lecz ty masz po prostu mózg wyprany, i nafaszerowany jakimś idiotyzmem, że widzisz w tym wielce sens „mózgu na ścianie”, że też tacy ludzie mają konta na Filmweb…
Panie "wielce inteligentny" w poście poprzednim nie wiem czy niedoczytaleś czy tez po polsku nie rozumiesz co się pisze (na takich dziwolągów już trafiałem wiec jestem bardzo wyrozumiały wobec nich)
napisałem ze pułapki w filmie pt (to znaczy pod tytułem) Piła nie są dla mnie najważniejsze więc nie wiem po co co chwile to piszesz :(.Mózg to ty masz nafaszerowany ołowiem badz wogóle mózgu nie masz (obstawiam ta drugą wersje) ponieważ o tym już swiadczy twój nędzny nick "terminator" który już mówi jakie filmy ci sie podobaja i nie zamierzam rozwijac tematu. po drugie twoj pierwszy post o filmie świadczy jaką kulturę osobistą posiadasz ( chyba raczej jej brak).Mam nadzieje że tym razem zrozumiesz po polsku co się do ciebie pisze i nie będziesz się powtarzał z tego względu iż starałem się pisac polskie znaki specjalnie dla ciebie
… Dobra… gościu kończę temat, bo na twoim niiiskim poziomie intelektu się pracować nie da, więc kończę temat. Dowidzenia!
PS. Ktoś kto mówki o kulturze osobistej, a nie przestrzega znaków języka polskiego , to sorry. Sam świadczysz o sobie, jaki jesteś zarozumiały!
Ty wogole nie masz masz intelektu :( i bardzo mi przykro z tego powodu.yulko tobie przeszkadza ze nei pisze polskich znakow . to takie istotne?siedze dlugo na forum i sporo ludzi tego nie uzywa. lamie jakis zakaz regulaminu? jesli tak pokaz mi go a zaczne przestrzegac pisowni panie "profesorze". to ze nie umiesz czytac to nie moja wina.cofnij sie do przedszkola naucz sie i moze wtedy porozmawiamy ale z osoba twego pokroju nie mam o czym rozmawiac .(wyroslem z terminatora jakies 10 lat temu)
pozdro
"Terminatorze" jeżeli niedostrzegasz w tym filmie fabuły to chyba ogłądałeś go tylko jednym okiem, albo oceniasz film po kilku scenach, które przyszło ci zobaczyć. Nie mam pojęcia kim jesteś, ale mogę wywnioskować że twoja psychika jest zbyt słaba na obserwację scen drastycznych. Masz do tego pełne prawo i zgodzę się z tobą że w SAW2 takich scen jest sporo. Ale czy te zbrodnie są bezsensowne???????? Układane testy przez Jigsawa są według ciebie pustymi morderstwami, które dają mu podnietę???????? Film ten jest obrazem ludzkiej nieudolności i beznadziejności, której my prości ludzie niedostrzegamy. FILM ten pokazał mi jak bardzo blisko znajduje się szczęcie, którego wcześniej niedostrzegałem. Doprowadził mnie do refleksji nad własnym życiem. Postać jigsawa jest tak przejmująca i mroczna, że zachwyt sam targnie się do umysłu. John Kramer stracił wszystko- dziecko, żone i jakby tego było mało jego dni też są policzone. Czy jego losy wogule nieporuszyły twoimi emocjami???? A sposób, w który chce pomagać innym ludziom jest być może kontrowersyjny, ale jak najbardziej skuteczny. Ludzie zaczynają postrzegać swoje cenne życie tylko wdedy gdy mają świadomość, że za chwile może zostać im ono odebrane.
A co do fabuły. Według ciebie była płytka. A więc odrazu rozgryzłeś gre jigsawa, którą zgotował ericowi. Z pewnością rozgryzłeś to,że cała akcja z ośmioma osobami(łącznie z synem erica) w zamkniętym domu NIE była na żywo, tylko puszczona z taśmy. Z pewnością rozgryzłeś to,że eric mógł spokojnie rozmawiać sobie z jigsawem, bo jego syn siedział sobie grzecznie w sejfie obok, a nie biega na ekranach monitora i walczy o swoje życie. Z pewnością byłeś pewien, że amanda była podstawiona i pomagała jigsawowi. JESTEŚ BOSKI. CHCE MIEĆ TWÓJ AUTOGRAF. Człowieczku zastanów się co ty mówisz!!! Ludzie niechodzą na to tłumami do kin tylko po to by zobaczyć urwaną głowe czy wydłubane oczy!!! Dlaczego np. HOSTEL lub TEKSANSKA MASAKRA niema takiego sukcesu jek seria SAW???? Przecierz tam są wyrywane flaki w co drugiej scenie!!!!!!! Bo w SAW jest fabuła, krórej są ciekawi miliony fanów na całym świecie. To nie przypadek,że tylu ludzi ubóstwia sobie ten film. Postacie są tak ciekawie napisane i zagrane, że ludzie chcą wiedzieć co się z nimi stanie w kolejnej odsłonie. Wielu pieprzy głupoty po co powstają kolejne części???? Poniewarz ludzie się ich domagają. Dla wielu rok nietrwa od stycznia do grudnia, tylko od pażdziernika od listopada do pażdziernika(bo wtedy jest premiera kolejnej części). Jeżeli uważasz, scenariusze WHANNELLA są bez sensu i przewidywalne to świadczy, o tym że niejesteś znawcą filmów na poziomie, tylko znawcą utworów kategorii "Doliny Muminków". KONIEC KROPKA!!!!!!!!!!!!!!