juz nie da sie wymyslic niz to ze cala akcja toczy sie przy nagranym materiale ktory policja oglada z wypiekami na polczkach tragiczne a jeszcze te moralizatorskie teksty tep psychola chorego na raka pogarda darze takie produkcje straszne ze sa ludzie ktorym sei to podoba ale to ttylko subiektywna opinia nie brac jej do siebie pozdro wszystkim ktorzy maja glowe pochlonieta filmami wesolych swiat
co Ty wiesz o tym filmie?pozwól ze Ci wyjaśnie..facet chry na raka próbuje zmusić ludzi którzy nie szanuja swojego życia do zastanowienia się nad swym losem..po prostu uświadamia narkomanom itp.że jednak chca żyć..pozdrawiam
ok może założenie jest dobre, ale wykonanie tragiczne. film w ogóle nie skłania do refleksji na ten temat, a jigsaw nie jest, jak to ktoś określił, drugim hannibalem. jego postać nie budzi sympatii, nie ma ochoty się go zrozumieć, gdyż ten film jest zwyczajnie słaby, a nawet bardzo słaby. nie wiem jak może kogoś przerażać , nie wiem jak może kogoś intrygować - mnie tylko zirytował.
i nie piszcie , że nie zrozumiałam tego filmu - bo tam nie ma nic do zrozumienia. nie lubię go z wielu przyczyn. każdy może mieć odmienne zdanie (chociaz nie pojmuje jak piła2 może się podobać - ale ostatecznie toleruje taki stan rzeczy).