PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105687
5,2 32 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

Nastepna czesc dobrze wszystkim znanego horroru sprzed roku. Morderca o pseudonimie Jigsaw znów rozpoczyna swoją chorą grę. Tym razem zamknął w jednym pomieszczeniu osiem osób, które łączy to, że wszystkie miały zatarg z prawem... jednak z biegiem akcji dowiadujemy sie nieco wiecej o Amandzie!
to ona pragnie zostac nastepczynia badz prawa reka Jigsawa!! robi to w zamian za to ze Jigsaw "uratowal" jej zycie. jest mu wdzieczna za to ze w przeslosci pozwolil jej poradzic sobie z nalogiem (to ona brala udzial w jego grze w I czesci pily)....warto zobaczyc jak to wszystko sie skonczy!!

użytkownik usunięty
justyssia18

właśnie opisałaś zakończenie, moja droga ;/

ocenił(a) film na 3
justyssia18

no justysia tak sie nie robi !! jak moglas opisac zakonczenie !!? ;] od siebie do dam ze pila II jest do pupy, chociaz zobaczyc mozna , a co .. ;]

ocenił(a) film na 8
_ChomiK_

justysi gratulujemy zdradzenia zakonczenia przeplatajac je z recenzja filmu na poczatku strony. NIe no. film nie jest tak tragiczny. Nie przesadzajcie. Zatrudnieni aktorzy ktorych w ogole nie znam (oprocz tego miesniaka i murzyna, gdzies ich juz widzialem) nie zawsze daja rade z graniem, niektore rozwiazania sa totalnie glupie (np zczytywanie numerkow z szyi gdzie kazdy by to zauwazyl albo dol ze strzykawkami - nie sadze zeby ktos przezyl takie cos nie mowiac juz o bolu i okaleczeniach, ale nie ktorz zna granice ludzkiej desperacji) ale na pewno lepiej zrealizowana jest niz Pila I. Cholernie mnie denerwowala charakteryzacja w tym filmie i gra tego doktora (ktos powie ze ten trup wstajacy z ziemi to rewelacja - faktycznie zaskoczylem sie ale twarz doktora? wsadzili mu ryj w make i to ma byc charakteryzacja czlowieka sinego ze znacznego uplywu krwi? ehh). Co jak co. Pomysl zerzniety z Siedem ale film nie jest az tak zly. Ja mu dalem 6,5 (musialem zaokraglic do 7) ale i tak oglada sie przyjemnie.

ocenił(a) film na 8
Rafcyk

UWAGA MEGA SPOILER POWYZEJ!!!

ocenił(a) film na 5
_ChomiK_

Moim zdaniem ta częśc jest zdecydowanie najlepsza ;)

ocenił(a) film na 8
justyssia18

Morderca?! on nim nie byl zmuszal swoje ofiary by zabijaly sie same patrz pierwsza czesc Pily wypowiedz Doktorka Gordona