tak jak "straszny film T" nie rozumiem czy twórcy popełnili bardzo duzy blad czy to jest umyslne? skoro sekcja zwlok byla po ostatniej akcji w 4 czesci to przeciez jak odnalezli cialo Jigsawa to i znalezli Rahma ktory byl uwieziony razem z nim, ale jesli to byla Policja to odnalezli by przeciez tez Rigga ktory byl w tym saemym budynku?:| i on wtedy moglby powiedziec ze to Hoffman wspolracuje z Jigsawem i ze to on za tym wszystkim stoi?! i by bylo po nim. nie kumam. za abdrzo zagmatwany, wymyslaja juz nowych Jigsawow niedlugo bedzie to jakis kuzyn potem jego syn i tak do 1234123 czesci Piły. jak dla mnie za duzo tego, fajne pulapki ale jzu nie ma tego klimatu co pierwsze 2 czesci i poczesci 3. 6/10
Wlasnie sie dowiedzialem, od kolegi ktory interesuje sie piłą, ze motyw z pierwszej sceny w Pile 4 tam jak rozcinaja Jigsawa i znajduja kasete to bedzie w 5 części, wiec wszystko sie wyjasni ;]
Moja kolejność wydarzeń:
1. Zamknięcie Stahm'a z martwym Jigsawem
2. Gra Stahm'a (ciekawe, jaka...)
3. Powiadomienie przez Hoffmana anonimowo policji o miejscu, gdzie znajduje się ciało John'a Kramer'a (oczywiście przed tym Hoffman sprawdzi, jak poradził sobie Stahm...)
4. w późniejszym czasie przewiduję grę Hoffmana :)
Pozdrawiam.
Niestety ta teoria się nie sprawdza, bo przecież Strahm wchodząc do budynku zawiadomił wsparcie, czyli policja chwilę po zamknięciu drzwi przez Hoffmana powinna już tam być... Wątpię, że tak szybko by przeprowadzono grę na Strahmie. :P
Tuż przed wejściem do tego budynku... jeszcze narzekał że 2 minuty to za długo żeby czekać.
A co do filmu - tak można ciągnąć w nieskończoność wplatając coraz to nowe wątki kolejnych postaci, jak dla mnie już przesadnie naciągana ta Piła jest. Nie to żeby sam film jest zły, bo trzyma po prostu konwencje poprzednich części (2 i 3) ale ile można?