PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557782}

Piła mechaniczna 3D

Texas Chainsaw 3D
2013
4,9 13 tys. ocen
4,9 10 1 12936
3,9 10 krytyków
Piła mechaniczna 3D
powrót do forum filmu Piła mechaniczna 3D

10/10

ocenił(a) film na 10

Widzę że opinie innych użytkowników filmwebu nie pochwalają tego filmu, ale to według mnie
jest to najlepszy horror XXI wieku. Fabuła jest z przesłaniem, a nie tak jak w np. Piątku
Trzynastego, gdzie ciągle Jason umiera, Jason zmartwychstaje, potem Jason se pływa.
Ten film ukazuje miłość głównej bohaterki do swojego kuzyna Leatherface'a. Owszem,
pozabijał jej "przyjaciół" (jeśli można ich nazwać przyjaciółmi). Jej niby przyjaciółka się
puszczała z jej chłoptasiem, ten cały Kenny baraszkował jej po domu, a Darryl kradł wszystko
co się da. Jej przybrani rodzice oszukiwali ją przez całe życie, pozabijali jej rodzinę. Ja już bym
wolała mieć psychopatyczną rodzinę, która mnie kocha, niż taką, która chleje i są menelami.
Nigdy nie wstawiłabym temu filmowi oceny poniżej 9. A widzę również, że na filmweb coraz
więcej dzieci Disneya się wprowadza...Ach, szkoda gadać...

ocenił(a) film na 7
Niunia520

Ja dałem 7 przede wszystkim za aktorkę która grała dobrze , za te scenerie ( takie mroczne ) fabuła jest to trzeba przyznać w tym jest w niektórych nie ma . I masz rację to jest film z przesłaniem że ona go kocha ale on na końcu tak mi sie wydaje ze to on mówi " teraz przyszła pora na ciebie " Film dobry i dobre aktorstwo :) Jeden z moich ulubionych . Dziękuje .

ocenił(a) film na 10
Vito36

Ten film powinien dostać oscara <3

ocenił(a) film na 7
Niunia520

Nie z tym się nie zgadzam może cie to zaboli nie wiem ale ten film nie jest no tak super wybitnie ekstra itp. O tak to ujmę jest dobry :) a jego ocena jest zaniżona film na miarę średniej 6,7.

ocenił(a) film na 1
Niunia520

Nie zgadze się: po pierwsze naciągany od początku do końca, zapiera dech w piersiach niskim poziomem jakości wszystkiego - od aktorów, scenariusza, efekty itp. nie jestem wielkim fanem Hoopera, ale początkowe ujęcia z orginalnej "masakry" na początku i to co działo się dalej to jakiś ponury żart.

ocenił(a) film na 5
shooshew

Zgoda....jest naciągany. Głębiej spójrzmy. Wybielanie "Rodziny" psychopatów jest warte lepszej oceny....Jest to oryginalne. Patrzę pod takim kontem. I jako widz, widzę że to są różne filmy przekazane w jakichś obrazach(trzeba dopasować film do kontynuacji) W jednym LEATHERFACE nazywa się Thomas Hewitt a w innej SAWYER.

RECEPTA: Połączyć "Teksańśką" (z lat 70, I i II) z tą 2013 i mamy efekt. Zgadza się? Jest to jakieś wyjaśnienie? "Texańska" to moje hobby więc proszę o uproszczenie. om ocenach filmów nie warto dyskutować bo na filmwebie zdarzają się różne. Dlatego filmom tematycznym daję 10 (chcę zobaczyć co mi zaproponują)

ocenił(a) film na 7
shooshew

film był słaby i tyle

ocenił(a) film na 10
Niunia520

Pięknie napisane,zgadzam się całkowicie.

ocenił(a) film na 6
Niunia520

fajne aktorki, super sceneria dbałośc o najmniejsze szczegóły bardzo krwiście i mrocznie