Piła mechaniczna to dobry film i kolejna dobra odsłona serii choć przyznaje ze Teksańska masakra piłą mechaniczną z 2003 i 2006 była lepsza i miała lepszy klimat ale ta najnowsza część wcale nie jest taka tragiczna jak większość opinii na tym forum wskazuje wiadomo sama fabuła i historia jest praktycznie identyczna jak w poprzednich filmach z tej serii ale i tak film jest sprawnie nakręcony nie przynudza i ogląda się go bardzo dobrze i czas szybko mija ten film ma tylko dwa minusy..
- Brak szeryfa szeryf Hoyt z wersji z 2003 i 2006 był rewelacyjny wprowadził wiele humoru w najnowszej odsłonie strasznie mi go brakowało.
- Nowy Leatherface Dan Yeager sprawdził się w tej roli naprawdę dobrze biorąc pod uwagę ze to był jego pierwszy film w życiu ale Andrew Bryniarski o wiele bardziej mi pasował do tej roli normalnie lepszą postać stworzył.
Poza tym wszystko w jak najlepszym porządku polecam wszystkim fanom tej serii będą zadowoleni.
Zgodzę sie. Film był naprawdę bardzo fajny. Owszem, też mi brakowało Hoyta, ale jak kontynuacja 1974r. to trudno :) i czekam na kolejną część :)