PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557782}

Piła mechaniczna 3D

Texas Chainsaw 3D
2013
4,9 13 tys. ocen
4,9 10 1 12937
3,9 10 krytyków
Piła mechaniczna 3D
powrót do forum filmu Piła mechaniczna 3D

Dwa pytania

ocenił(a) film na 3

1.W którym roku rozrywa sie akcja filmu? bo coś mi tutaj nie pasuje.

2.W jednej ze scen wytwórnia Lionsgate puściła "oczko" do fanów serii "SAW",ktos z was wyłapał o co chodziło (bo ja tak):)?

ocenił(a) film na 7
Psycho_Daddy

2003 lub 2004

ocenił(a) film na 3
spawn_5

Jeżeli w tych latach to miałoby to ręce i nogi,dlaczego pytam otóż w jednym z opisów natknąłem się na wzmiankę że akcja dzieje się 20 lat po wydarzeniach z oryginału (1974) czyli w 1994,ale zastanawiał mnie fakt że policjant uzywał smartfona niedostępnego w tamtych czasach.Z kolei inne żrodło podało mi datę 2012,wszystko ok ale głowna bohaterka nie pasuje mi tutaj wiekiem.

ocenił(a) film na 7
Psycho_Daddy

Mi się wydaję że akcja toczy się w 2012 roku

ocenił(a) film na 5
Psycho_Daddy

Twórcy sami chyba nie wiedzą;-)

Psycho_Daddy

w 2012 roku, na nagrobku babci Heather widnieje data śmierci 2012

ocenił(a) film na 3
mcielepak

Czyli głowna bohaterka ma 38 lat?,przecież wygląda na o połowę młodszą,druga sprawa to ile lat w związku z tym ma Leatherface?.

ocenił(a) film na 5
Psycho_Daddy

z piły była maska świni

ocenił(a) film na 3
messi15

Dokładnie,aż dziw że nikt o tym nie wspomniał:)

ocenił(a) film na 7
messi15

no właśnie ta na karnawale

ocenił(a) film na 3
Psycho_Daddy

przecież akcja dzieje się na krótko po wydarzeniach z 1974
było to już na forum kilka razy powiedziane.

ocenił(a) film na 3
Krzysiek6047

"przecież akcja dzieje się na krótko po wydarzeniach z 1974"

Taa jasne,tylko prolog filmu dzieje się zaraz po wydarzeniach z filmu Hoopera...

ocenił(a) film na 7
Psycho_Daddy

2012 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 3
spawn_5

Oto jeden z opisów na FW

"Dwadzieścia lat temu w miasteczku Newt w Teksasie doszło do potwornej masakry. Patologiczna rodzina Sawyerów zwabiała turystów, a następnie mordowała ich z niespotykaną brutalnością. Najokrutniejszym z nich był niejaki „Leatherface”, wyposażony w piłę mechaniczną i noszący na głowie maskę zrobioną z ludzkiej skóry. Sawyerowie zostali zlinczowani i zabici przez okolicznych mieszkańców. Przy życiu ostało się jednak jedno dziecko z pokręconej rodziny – dziewczynka o imieniu Heather, która została potajemnie przygarnięta przez Gavina i Arlene, okolicznych mieszkańców. W wieku 20 lat dziewczyna dowiaduje się, że została adoptowana, a prawdziwa rodzina zostawiła jej spadek. Heather, wspólnie ze swoim chłopakiem i trójką przyjaciół wyrusza do Newt. Kiedy docierają na miejsce, do ogromnego, starego domu po babci, współtowarzysze dziewczyny udają się do okolicznego sklepu. Ona sama postanawia zwiedzić odziedziczone włości. Jeszcze nie wie, że otwierając jedne z drzwi wypuszcza przerażającego „Leatherface’a” na wolność. Psychopata bardzo długo czekał na tak idealną okazję do zemsty"

Czyli co,wg reżysera tego filmu oryginalna masakra Hoopera wydarzyła się w 1992 roku?.

ocenił(a) film na 7
Psycho_Daddy

ja dodawałen te opis i go nie przyjeli ??? a po opisem pisze [opis dystrybutora kino]