PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557782}

Piła mechaniczna 3D

Texas Chainsaw 3D
2013
4,9 13 tys. ocen
4,9 10 1 12936
3,9 10 krytyków
Piła mechaniczna 3D
powrót do forum filmu Piła mechaniczna 3D

Bardzo zaskoczył mnie film.. Nie swoją fabułą, efektami czy tego typu sprawami. Chodzi
natomiast o niesamowite zjawisko, które można zauważyć w momencie rozmowy tego miłego
grubego pana z dziewczyną w barze - zaczynamy współczuć bestii. Każdy miłośnik kina grozy
zna postać Thomasa Hewitta, nie przywołuje ona na myśl jakiegokolwiek pozytywnego
odczucia. To jest ten 'zły'. Co jednak dzieje się w tej wersji opowieści o Leather Face? W
momencie gdy dowiadujemy się, że rolę zbrodniarzy pełnią tutaj miejscowi, zaczynamy w
pewnym sensie dopingować rodzinne więzi kuzynki z tym 'dziwadłem'. Na drugi plan schodzi masakra jakiej dokonał
'potwór' kilka godzin wcześniej na grupce nastolatków. Ta bestia okazuje się być ofiarą braku
zrozumienia ze strony miasta, a tym samym osobą godną współczucia. Niesamowite,
naprawdę. Mamy świadomość tego co się stało, ale gdy Heather wychodzi z hangaru mimo
wszystko wiele z nas myśli 'niech ona wróci, niech wróci i mu pomoże!'. Gdy tak się dzieje
odczuwamy swego rodzaju dumę z powodu zachowania ostatniej żyjącej krewnej Leather
Face. Ciekawe jak teksański masakrator ( :) ) znany z 'braku mózgu' (wcześniejsze części
filmu) okazuje się być istotą myślącą i współczującą (uwolnienie swej kuzynki).

Polecam, nie wbija w krzesło, nie pozostawi bez paznokci, ale jednak warto nawet z ciekawości spojrzeć :)

dauntless

Mialam to samo :) Czulam sie dziwnie z mysla ze jestem za tym 'zlym' i mi sie to podobalo,rzadko spotyka sie cos takiego ogladajac horror ;) Polecam rowniez, mi sie podobalo :)

ocenił(a) film na 6
dauntless

Nie zapomnij ze to nie byl LUTHERFACE bo gdyby to byla prawda bylby bliski 70tki.Mysle ze to porwane dziecko na poczatku w 74 roku byl tym gosciem z pila

ocenił(a) film na 7
punisher822_filmweb

Myślę jednak, że porwane dziecko to Heather, a Leatherface przeżył pożar w domu. Trochę mi się wersje nie zgadzają jeśli chodzi o daty i inne cześci, ale chyba traktowane jest to z dystansem.

ocenił(a) film na 6
dauntless

Ale z 2 strony nie zapominaj ze poczatek P.MECHANICZNEJ3D to koniec orginalnej T.M.P.M.a byl to rok 1974 wiec tez sie nie zgadza co do HEATHER bo akcja P.MECHANICZNEJ3D dzieje sie w czasach obecnych a Heather napewno nie miala 38lat co wazne Heather byla o ponad 10 lat mlodsza. LEATHERFACE myslisz ze w tym filmie mial 68 lat i tak dobrze sie 3mal???

ocenił(a) film na 7
punisher822_filmweb

Mówię Ci, że nie zgadza mi się parę dat i ktoś też o tym wspominał na jakimś forum. Jednakże zdjęcie (to jak z piłami mechanicznymi wielu robotników dumnie chwali się tym co zrobili) na którym widać przyszywanego ojca Heather oraz tych innych zboczeńców pokazuje ich jako ludzi w podobnym wieku co są gdy dzieje się właściwa akcja. Heather ewidentnie musiała być więc tym dzieckiem, które jeden z nich zabrał ocalonej kobiecie... Nie wiem, w sumie trochę to pogmatwane..

ocenił(a) film na 6
dauntless

Masz racje pogmatwane i zle napisany scenariusz i nie ma co sie dziwic ze ten film nie odniosl takiego sukcesu jak T.M.P.MECHANICZNA M.Nispela i czesc 2 bodajze z 2006 roku.Powiem ci szczerze ze ogladajac poczatek PILY MECHANICZNEJ 3D i widzac jak swietnie ukazali klimat roku 74 i ze szczegolami dom rodzinki czubkow bylem pelen podziwu ale caly czar prsyl jak akcja przeniosla sie w czasy obecne...Ja wiem ze budzet filmu by byl o wiele wiekszy gdyby akcje zostawili caly czas w 74 roku ale naprawde lepiej by bylo dla tej produkcji...

ocenił(a) film na 3
punisher822_filmweb

obejzyjcie masakre z 2003ciego - ten chlopaczek ktory pomogl glownej bohaterce (Jessica Biel) uciec mial tak samo na imie jak latherface w najnowszej odslonie o ile mnie pamiec nie myli - to bylby on

ocenił(a) film na 3
Narkomanta

Ten film nie ma nic wspólnego z remakiem Niespela.

ocenił(a) film na 3
Psycho_Daddy

Tyle że remake nispela to odświeżenie TCM1974 (oczywiście nie dokładne odwzorowanie) czyli to samo
nie wiem czy dobrze rozumuję

ocenił(a) film na 3
Krzysiek6047

Początek filmu mówi wszystko,"Mechaniczna 3D" powiązana jest tylko z oryginałem Hoopera,zresztą tak twierdził też reżyser tego gniota,no chyba że on sam nie rozróżnia remaku od oryginału.

ocenił(a) film na 3
dauntless

Tak to bez wątpienia Heather,wszystko wskazuje na to że wspomniana bohaterka powinna mieć tutaj 38 lat a Leatherface coś koło 70,niezle nie?.