PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557782}

Piła mechaniczna 3D

Texas Chainsaw 3D
2013
4,9 13 tys. ocen
4,9 10 1 12936
3,9 10 krytyków
Piła mechaniczna 3D
powrót do forum filmu Piła mechaniczna 3D

Jako kontynuacja teksańskiej masakry film wypada wyjątkowo miernie. Główna bohaterka
wychowana w normalnym społeczeństwie nagle staje się morderczynią bo tak żyła rodzina której
nawet nie poznała. I do tego zmiana kultowego nazwiska( w świecie horrorów) jakim jest Hewitt
bez wyraźnego celu. Nie polecam fanom serii, moim zdaniem zdecydowanie gorszy niż
oryginał,remake czy prequel. Można jednak polecić film osobom nie zaznajomionym z serią i
oczekującą niezłego slashera.

ocenił(a) film na 5
Ejkiczi

Moim zdaniem filmik ujdzie ale znów spotykamy się z horrorem typu 30-40 minut da się obejrzeć potem już tylko krzyczymy Dajcie ten cholerny koniec! choć tutaj zakończenie było nie najgorsze to jednak w całości ten horrorek był na 4.5/10 ale nie będę skąpy i dam tą piąteczkę ;P choć nie do końca zasługuje ale czego było się spodziewać po tego typie horrorze.

ocenił(a) film na 6
Ejkiczi

pewnie nazwisko zmienione ze wzgledu na prawa autorskie

ocenił(a) film na 5
kinoman989999

to powinni wszystko zmienić i nazwać film inaczej:)to była wyraźna kontynuacja, tylko nieudana:(

ocenił(a) film na 6
Ejkiczi

Film nie jest kontynuacją remake'u lecz oryginału z 1974 roku...W oryginale Leatherface ani czlonkowie rodziny nie mieli żadnego nazwiska, przynajmniej nie było ono podane do wiadomości widza. Tobe Hooper nakręcił kontynuację Texas chainsaw massacre 2 i tam nadał już rodzinie i Letherface'owi nazwisko SAWYER....Polecam obejrzenie oryginału - wówczas można dostrzec sporo smaczków obecnych w Texas Chainsaw 3d - jak choćby martwy pancernik, czy ujęcia flesza fotograficznego, lub kręcenie do dołu pewnego zgrabnego zadka w szortach...

ocenił(a) film na 5
RogerVerbalKint

Obejrzałem pierwotną serię jeszcze zanim pojawiła się nowa i nie wyłapałem tego nazwiska, ale masz rację sprawdziłem scenę z konkursem chilli i faktycznie Sawyer.Mówiąc kontynuacja nawiązałem do starej serii bo nie mogła być kontynuacją nowej, przy czym uwzględniłem, że gorszy niż oryginał, nawet pomijając kwestię nazwiska.

ocenił(a) film na 6
Ejkiczi

Spoko...Mnie osobiście bardziej od oryginału podobał sie jednak remake (czym naraziłem się ortodoksyjnym fanom filmu Hoopera - od lat zresztą toczę z nimi prywatną wojenkę na stronce tego filmu - na przekór zaniżyłem nawet jego ocenę do 1/10 - choć tak oczywiście wcale nie uważam - po prostu w oryginale zabrakło mi tytułowej masakry i scen gore - ale faktycznie klimat oryginał miał nie do przebicia)