PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557782}

Piła mechaniczna 3D

Texas Chainsaw 3D
2013
4,9 13 tys. ocen
4,9 10 1 12937
3,9 10 krytyków
Piła mechaniczna 3D
powrót do forum filmu Piła mechaniczna 3D

Zastanawia mnie tylko, czemu Leatherface w tej części to Jedidiah,a nie Thomas? Przecież,
bodajże w wersji 2003, Jed jest ukazany jako dziecko, które za wszelką cenę chce pomóc
bohaterom.

ocenił(a) film na 6
Gangelus

Ten film jest kontynuacją filmu z roku 1974.

odineii123

No niby tak, ale myślałem, że jakieś powiązania będą z poprzednimi...

ocenił(a) film na 6
Gangelus

No i są powiązania ale z pierwszymi czterema filmami. Film z 2003 r. jest Remake-iem i opowiada alternatywną "historie" mimo iż opiera się mniej więcej na tym samym. Wydarzenia w obu filmach (z 1974 i 2003) dzieją się mniej więcej w tym samym czasie.
A film z 2013 roku. jest kontynuacja części z roku 1974 tak więc wszystko co działo się w filmie z 2003 (i kontynuacji z 2006) po prostu tutaj nigdy nie miało miejsca (tak jak i w pierwszych filmach).

ocenił(a) film na 4
odineii123

Powiązania są tylko z pierwszą 1974 kolejna część jest po prostu parodią nakręconą przez Hooper'a. Kolejne części to już zupełnie inne historie niezwiązane z oryginałem inne rodziny itd.

ocenił(a) film na 6
Boogie88

Dokładnie masz rację, pomieszało mi się to już. Chciałem to jakoś prosto wytłumaczyć i mi umknęło (ale też sam nie byłem pewny, wszystkich filmów nie widziałem,tak więc dobrze, że się wyjaśniło).

ocenił(a) film na 4
odineii123

spoko

odineii123

Rozumiem juz, dzieki :)