1) twórcy nie mogli się nawet zdecydować w jakim roku dzieje się akcja bo niby minęło 20 lat od 1973 roku a policjanct używa smartfona. No i na nagrobku jest data śmierci 2012 ! To główna bohaterka ile lat by miała ? 40 ? No ale z drugiej strony nikt z tej paczki nie robił sobie sweet foci i nie mieli komórek. Jeden wielki chaos.
2) pierwszy film Hoopera kończył się wizją lokalną a nie taką jatką jak tutaj na początku
3) brak golizny !
Reszta filmu nawet spoko, najlepsze jak Leatherface ujął się za kuzynką a ona za nim, znaczy się rodzina jest najważniejsza.
tam nie ma roku 2012 a 2002 przyjrzyj sie uwaznie . co do smartfona to 2002 rok a tymbadziej jak sie tobie wydawalo 2012 to juz czas najwyzszy na urzycie tego... jedno mnie ciekawi.... skoro thomas hewitt zginal w 2000 roku .....to kim byl jedediah? gdzies czytalam ze to jedna i ta sama osoba ale bardzoej by mi to pasowalo na malego Jedediah ktory byl w filmie teksanska masakra pila mechaniczna nastepne pokolenie ...ale z ego co wiem zginal z rak tommego.. chyba ze ocalal :D
http://1.fwcdn.pl/ph/77/82/557782/371472.1.jpg
Smartfony by były a żaden zwykły obywatel nie używał zwykłej komórki ?
sa fakt ja nawet teraz w 2014 roku mam takowa bo mam do nich sentyment :D i sa bardziej poreczne niz np wielka xperia Z ktorej nie moge wsadzic w kieszen :P
co do koncowki hoopera.. na poczatku filmu sa urywki z filmu z 1974 roku z Sally .. wszystko sie dzialo 18 sierpnia a nastepnego dnia wladze i ludzie podjeli sie samosądu. troche im sie nie dziwie bo rodzinka narobila niezlego syfu ( 33 osoby to niezly wynik) ale z drugiej strony od tego jest sad i od tego sa wymierzane kary ale przez wladze a nie ludzie sie bawia w ala kuklux klan i sami wymierzaja sprawiedliwoc...tym samy bedac takimi samymi jak oni
male sprostowanie bo sama sie jeblam ....to bylo w teksanskiej masakrze poczatku. ( w ktorym grala Jordana Brewster) tam byl maly jedediah :D
Chronologicznie gdyby na upartego powiązać istotne części serii (nie patrząc na lata w których akcja toczyła się w filmach)
wyglądałoby to tak:
1.Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek - 2006r
2.Teksańska masakra piłą mechaniczną - 2003r
3.Teksańska masakra piłą mechaniczną - 1974r
4.Piła Mechaniczna 3D - 2013r
5.Teksańska masakra piłą mechaniczną III (Leatherface) - 1990r
6.Teksańska Piła Mechaniczna (w produkcji)
ale w tych dwoch ostatnich zyja jego krewni a leatherface zostal sam wedlug tego co wynika w najnowszej czesci ...
w dalszym ciagu nie pasuje bo jak wspomnialam wczesniej leatherface zginal w 2000 roku natomiast w pile mechanucznej 3D mamy juz 2002 ( nagrobek) a on nadal zyje....
Z tego ułożenia jeszcze wychodziłoby że Tom Hewitt & Jed Sawyer to dwie różne postacie, to też można brać pod uwagę.
Poza tym w części III występuje Leatherface "Junior" Sawyer,
a co do dat to jak pisałem wyżej (nie patrząc na lata w których akcja toczyła się w filmach) .
Odnośnie szóstej pozycji to nie wiadomo w jakim kierunku ona pójdzie, o jeżeli kręcono-by zdarzenia po części 3 to nawet mogłoby się to trzymać kupy.
4)Leatherface porusza sie jak slimak,ale oczywiscie jego ofiary nie moga tego wykorzystac,bo nie bylo by filmu :))