PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557782}

Piła mechaniczna 3D

Texas Chainsaw 3D
2013
4,9 13 tys. ocen
4,9 10 1 12936
3,9 10 krytyków
Piła mechaniczna 3D
powrót do forum filmu Piła mechaniczna 3D

co to ma być?

ocenił(a) film na 4

kolejny remake ? sequel remake'u ? prequel prequela czu może sequel prequela ? co jeszcze można wymyślić żeby wycisnąć więcej kasy od biednego Leatherface'a ?

Bloodbane

Właśnie o to chodzi.. Każdy chyba lubi takie filmy gdzie krwi i strachu nie brakuje. :]
Czekamy,czekamy na to coś. ;>

ocenił(a) film na 5
kuba0601

ile razy będe powtarzać ta historię?? Wprawdzie Leatherface jest jedyny w swoim rodzaju, zobaczymy co tym razem wymyślą

użytkownik usunięty
herc_ules

Mi by się szczerze marzyło zrobienie prawdziwej kontynuacji drugiej części, mam takie wrażenie, że Tobe Hopper zawsze miał pomysł na pociągnięcie tej historii dalej, co można sądzić po końcówce drugiej części...

skończ.

kostek1995

bo co dziecko coś się nie podoba ?

ocenił(a) film na 7
herc_ules

Na dzień dzisiejszy powinno być z dziesięć części tego filmu ale z tego co mi wiadomo były jakieś problemy z prawami do filmu ale to akurat jest plus bo film teraz doczeka się od groma kontynuacji i przynajmniej będzie to o wiele lepiej wyglądało z dzisiejszymi efektami.

kuba0601

"Każdy chyba lubi takie filmy gdzie krwi i strachu nie brakuje"
Wprost uwielbiamy bezsensowne krwawe horrory jak piła itp., ogółem 99.9% horrorów zrobionych po 2000 roku.
A tak na serio: szykuje się film, gdzie w połowie scen krew będzie się lała strumieniami, zamiast strachu doświadczymy obrzydzenia..
Aż się wzdrygnąłem na samą myśl!
Przerażać będzie nie ten film, ale kierunek w jaki zmierza gatunek horroru...
Spodziewajmy się kolejnego horroru dla ludzi chcących szybkiej, bezmyślnej, krwawej rozrywki..
I znów tacy fani oryginalnej TMPM jak ja będą zawiedzeni, zawiedzeni będą krytycy..
Przykra sprawa

littlebigman

To jest to. 3D, film producentów piły. Horror już nigdy nie będzie brnął w tym kierunku żeby stworzyć takie klasyki jak np Koszmar z ulicy Wiązów. Większość jedzie na efekty a nie na to na czym powstały horrory - na strachu.

ocenił(a) film na 5
kacper39

nasz racje, ja jestem prawdziwą fanką horrorów od 20lat :) - kocham klasyki kina grozy z lat80-90 - to były czasy...... mam złotą kolekcję moich strasznych perełek :D i póki co żaden "współczesny" horror nie zasługuję na miejsce w mojej kolekcji :D
chociaż przypadek 39, sierota , 28 dni pózniej/28 tygodni później to chyba najlepsze horrory po 2000roku....

littlebigman

ale żałosne japońskie filmy z duchami typu klątwa czy egzorcyzmy emilly rose też nie są straszne

Bloodbane

Ja osobiście jestem zdania, że jak chcą zarabiać na postaci Leatherface'a to niech kontynuacje robią a nie remaki remaków i tp. Osobiście miło popatrzeć na Fredzia, Jasona, Mayersa i tp. Szczególnie jeżeli jest się fanem tego typu obrazów. Kto nie chce niech nie ogląda i tyle w temacie.

ocenił(a) film na 5
impaler1

zgadzam się :) dodałabym jeszcze Michaela Mayersa, Laleczkę Chucky :D Scream, Critters, Alien

Bloodbane

i oczywiscie w 3D...:(

Bloodbane

Heh doskonale to podsumowałeś... Ale film pewnie i tak obejrzysz ;)

Panna_Freddy_K

nie podoba mi się w trailerze to że domek leatherface'a jest taki czyściutki , co on zatrudnił sprzątaczkę ? ;) nie widziałem też psychopatycznego szeryfa i i dziadka bez nóg , jak zabraknie tych elementów to będzie to kicha nastawiona na kasę a młodzież się tym zachwyci ......

kokon303

Będzie sex, piękni i młodzi, on zginie, ona przeżyje... takie tam horrory ;)

ocenił(a) film na 4
kokon303

Nie zobaczyłeś dziadka i szeryfa i nie zobaczysz - film jest kontynuacją oryginału z 1974 i całkowicie pomija historię z remake'u i "początku". Bardzo słusznie.

Bloodbane

ok , tylko mnie zastanawia ta czystość i co tam robi stół bilardowy :D

ocenił(a) film na 7
Bloodbane

to będzie kontynuacja i terz rimejk teksańskiej maskary piłą mechaniczną z 1974 http://www.filmweb.pl/film/Teksa%C5%84ska+masakra+pi%C5%82%C4%85+mechaniczn%C4%8 5-1974-30692

gdzieś o tym czytałem

ocenił(a) film na 7
Bloodbane

Film będzie bezpośrednią kontynuacją oryginalnej "Teksańskiej masakry piłą mechaniczną". Główna bohaterka, Heather (Alexandra Daddario), przyjeżdża odebrać spadek. Nie wie, że w ten sposób jej podopiecznym zostaje lubujący się w okrutnych morderstwach kuzyn Letherface.