PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557782}

Piła mechaniczna 3D

Texas Chainsaw 3D
2013
4,9 13 tys. ocen
4,9 10 1 12898
4,0 12 krytyków
Piła mechaniczna 3D
powrót do forum filmu Piła mechaniczna 3D

pytanie

ocenił(a) film na 6

Czy jest to film opowiadajacy o samym poczatku " pily mechanicznej " ? Czy sa to wydarzenia z przed czy po wydarzeniach z TMPM Poczatek? Prosze o szybka odpowiedz. Z gory dziekuje

użytkownik usunięty
Stary1234

Jest to kontynuacja starszych części Teksańskiej. Teksańska masakra : Początek i ta z 2003 nie mają z tą żadnych powiązań.

ocenił(a) film na 6

Wielkie dzieki.

Bardziej szczegółowo rzecz biorąc, jest to kontynuacja oryginału z 1974. Pozostałe części z 1986, 1990 oraz 1994 nie mają z tym nic wspólnego. Twórcy Texas Chainsaw 3D wykluczyli całkowicie tamte pozostałe 3 części. Podsumowując, w tym uniwersum jest tylko The Texas Chainsaw Massacre (1974) i kontynuacja Texas Chainsaw 3D (w których Leatherface nazywa się Jed Sawyer), a z kolei całkowicie odrębne uniwersum tworzy remake z 2003 oraz prequel z 2006 (w których Leatherface nazywa się Thomas Hewitt).

ocenił(a) film na 6
lysy540

Takze wielkie dzieki. A ogladales moze juz ten film?, poniewaz dzis wybieram sie na niego do kina i nie wiem czego sie spodziewac. Czy po prostu warto. Moze nie jestem wielkim fanem serii TMPM, ale bardzo podobal mi sie ten film, stary jak i nowe wersje.

ocenił(a) film na 5
Stary1234

Może pomoże Ci moja recenzja: http://trailer.blog.pl/2013/01/05/recenzja-pila-mechaniczna-3d-2013/

ocenił(a) film na 5
RunningScared

Recenzja nie jest zbyt przychylna, jeśli jednak podobały Ci się obie nowe wersje, to najnowsza też powinna przypaść Ci do gustu.

ocenił(a) film na 6
RunningScared

Dzieki. Dobrze, ze zorientowalem sie , ze twoja recenzja jest trche spoilerem, wiec przeczytalem poczatek i koniec czyli wstep oraz twoje podsumowanie i zdanie na temat tego filmu. Mysle, ze wybiore sie na TMPM, bo kazda jej czesc jak najbardziej mi sie podobala oraz jestem fanem kazdego rodzaju horrorow a wiadomo, ze w kinie sa o wiele lepsze wrazenia z seansu :)

Stary1234

Wiesz co, ja sie nie zawiodlem aczkolwiek do oryginalu mu daleko, ale chyba nikt nie spodziewał się inaczej. Jeśli podobala Ci sie jedynka z 1974 to jak najbardziej polecam (jako uzupełnienie oryginalnej historii)!

ocenił(a) film na 6
lysy540

Wlasnie wrocilem z seansu. Film calkiem calkiem. Ale jak dla mnie brakowalo troche tez rzezi, flakow i innych brutalnych scen. Cala ta seria jest moim zdaniem udana i podobala mi sie. Moja ocena to 6/10

Stary1234

Rozumiem :) zauważ jednak, że w oryginale właściwie w ogóle nie było "rzezi i flaków", krwi tyle co kot napłakał a jest to NAJLEPSZY film z wszystkich spod znaku piły łańcuchowej :)
W każdym razie wiem o co Ci chodzi, też lubię gore