Piła

Saw
2004
6,7 225 tys. ocen
6,7 10 1 225126
6,3 40 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Jakim cudem ten film zyskał taką popularność?
Chyba już każda osoba słyszała o Pile, chociaż podobnych filmów jest
bardzo dużo. Zabierając się do Piły liczyłem na coś dobrego, chociaż od początku nie spodziewałem się arcydzieła. Fabuła była do bani, ani przez chwilę się nie przeraziłem. Pomyślałem, że to może będzie bardziej thiller, albo przynajmniej zobaczę trochę krwi. I nic. Nie rozumiem w ogóle okładki filmu, tych odciętych nóg i palców. W całym filmie tylko raz pojawiła się taka scena, ale wcale z wrażenia nie musiałem odwracać głowy.
,,Piła" niczym nie zachwyca, po prostu jest bardzo przeciętna,
a jeśli pierwsza jest najlepszą częścią to chyba nie będę się zabierał z pozostałe.Ocena 5/10.

ocenił(a) film na 9
FifiQ

Nie obraź się stary ale Twój post to trochę...bełkot.

Po koleji:

"Fabuła była do bani, ani przez chwilę się nie przeraziłem"

Fabuła to moim zdaniem najmocniejszy punkt tego filmu. Nie przeraziłeś się? No popatrz, ja też nie. Film z założenia nie miał być przerażający, tylko trzymać widza w napięciu. To udało się doskonale, do samutkiego koniuszka.

Dalej:

"Pomyślałem, że to może będzie bardziej thiller, albo przynajmniej zobaczę trochę krwi. I nic."

To był thriller. Co do krwi, to jesteś tutaj ewenementem, bo wszyscy twierdzą, że krwi było za dużo. Dla mnie było w sam raz.

Jeżeli chodzi o plakat, to tutaj już Cię wogóle nie rozumiem. Co, że niby miałoby być kilka scen obcinania nóg, żeby plakat miał sens?
Dziwne...

m_szymon

Popieram Szymona, Twój post jest nieco bez logicznego składu i ładu. :) Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale jeżeli możesz - rozbuduj bardziej swoją wypowiedź, poprzyj ją jakimiś konstruktywnymi argumentami. :-)

Pozdrawiam.