PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224341
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Żadnego znanego aktora, reżyser debiutant, budżet maleńki, a taki film!!! Już myślałem, że nic dobrego w tym gatunku nie zobaczę!! Po prostu rewelacja... Sam nie wiem co powiedzieć... Film wywarł na mnie tak wielkie wrażenie... Dla mnie zdecydowanie najlepszy film 2004 roku i nie ma szans aby coś mogło go przebić... Początkowo myślałem, że to taka mieszanka "Cube" i "Siedem", ale to naprawdę coś innego... Teraz uważnie będę śledził karierę Jamesa Wana, bo jest co śledzić... Na początku myślałem, że zakończenie wcale nie zaskakuje... Bo myślałem, że jest po prostu inne... Nic bardziej mylnego... Świetny film... Oby takich więcej...

Tylko błagam! Nie róbcie kontynuacji, bo tylko pogrzebiecie pamięć o tym filmie...

ocenił(a) film na 5
Albertino

niestety kontynuacja będzie
widziałem na jakimś zagranicznym kanale wywiad z aktorem (Cary Elwes) i reżyserem i wyraził on cheć nakręcenia częsci drugiej
ale mówił że film będzie inny, że wcale nie będzie to kolejna półapka psychopaty
zobaczymy co z tego wyjdzie ale znając ameryke to wykupi prawa jakiś gigant i......
a może reżyser pokaże klase
zobaczymy

użytkownik usunięty
Albertino

Danny Glover nie jest znanym aktorem? Fajnie.

pozdrawiam, jager

Cofam moje słowa - nie jest to najlepszy film z 2004 roku jaki oglądałem... Zapomniałem o "Marzycielu", którego także gorąco polecam... Co prawda inne klimaty ale film jeszcze lepszy...

użytkownik usunięty
Albertino

Żadnego znanego aktora??? A Dany Glover? Dina Meyer, jest w tym filmie kilka znanych twarzy w tym ten gośc który grał w "Robin Hood faceci w rajtuzach, tytułową rolę.

Dobra... Nie czepiajcie się tak! Chodziło mi o to, że nie ma żadnej twarzy, którą można zobaczć na okładce pisma Bravo itp. (mnie to nie przeszkadza, żeby nie było)

Albertino

przepraszam, że się wtrąće..."żadnego znanego aktora"?! a DANNY GLOVER??? pozdrawiam