PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224341
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

"Słuchaj uważnie
-są pewne zasady
-Dlaczego?
-Przez zasady."

Wiecie ten moment w filmie jest najlepszy i nie wcale te kiedy Gordon obcina sobie noge czy jakis gosciu wisi na drutach. Zgadzam sie wszsytko jest przez te zasady w zyciu, gdyby człowiek nie umieral byloby fajnie, ale i trudno. Wszystko jest na zasadach. Zasady są w tym filmie najlepszym odpowiednikiem formy dotrzymania tempa i rozwoju akcji, a takze dobrym partnerem z jakze to dobrze dobraną muzyką. W niektorych momentach utwierdza dech w piersi. Koncowe fragmenty filmu to wrecz perfekcyjnie dorany strumien smyczkowy. Wielkie brawa.

Wydaje mi, ze film jest jednym z najlepszych w tym roku, chociaz niektore fakty są zbyt powierzniowo slabo neutralnie wykonane. Brak jakichkolwiek zastrzezen z mojej strony chociaz, niektore momenty budzą w widzu reakcje krwistego kryminalu niz horroru. Wstawaim ten film na polke z horrorami.

Co do faktu, iż Gordon Obciał sobie noge - moze to swiadczyc tylko o tym , ze bohater mial w ten sposob ukazac milosc dla swojej rodziny, chociaz moze mialo to znaczyc, iz Gordon mial dosyc slabe nerwy i juz nie wytrzymywal czegos nie dostrzeglem we filmie.

Film ogolem jest urzadzony bardzo przyjemnie i chce sie ogladac, zachecam bardzo mocno, jednak "Gornej Elicie" proponuje japonskie kino.

użytkownik usunięty
jalop

w filmie zauwazyłem pare błedow mianowicie:]
1. rozne pozycje rak na twazy Dr Gordona, na zdjeciach robionych przez fotografa Adama araz w rzeczywistosci.
2. momet z konca filmu jak dr probuje zdobyc telefon komorkowy dziwi mnie to jak ten telefon sie tam znalaz i czemu nie wykozystal koszuli aby go do siebie przyciagnac:) pewnie zostawil na potrzeby odciecia nogi hehe.
3. kto kogo razil pradem?? w czasie szamotaniny bylego policjanta z szrama i Tappa
4. gdzie sie ukryla matka z dzieckiem w czasie walki??
5. jak morderca z guzem dostal sie do tej sali???
6. po co guzakowi byla charakteryzacja i krew???
7. jak sie zlaczyly losy guzaka i amandy???
8. w scenie gdy dr strzela do Adama widac jak nasz guzak rusza palcami lewej reki(gdy gordon podnosi pistolet)
9. w scenie nie widac dokladnie w coi dostaje adam prawe czy lewe ramie na moje oko to bardzie jego lewe a potem rana na prawym
..... wiecej nie zauwazylem .....

ogolnie film bardzo wciagajacy z malymi bledami jak w wielu filmach:] zmienilbym z deka muzyke pozdrawiam

użytkownik usunięty

sorki pomylilem tematy
jeszcze raz przepraszam