PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 225 tys. ocen
6,7 10 1 224502
6,3 51 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

film rewelacja,

ocenił(a) film na 10

nie ogladalam zadnych kampani marketingowych,ani tez plakatow czy pokazow na temat tego filmu.poprostu ogladalam film i uwazam ze jest rewelacyjny:)chyba najlepszy jaki widzialam z tego gatunku

angiewoop

Ja również ten film po prostu obejrzałam. Nie nastanawiałam się na nic, że będzie dobry czy fatalny. Oglądałam i starałam się wczuć w sytuacje bohaterów. Udało mi się i jestem pod wrażeniem obrotu sytuacji. Uważam, że nie ostatnie 5min lecz koło 30 było naprawdę rewelacyjnych i trzymających w napięciu. Polecam, pozdrawiam.

użytkownik usunięty
angiewoop

a ja powiem ze pila jest najlepszym filmem jaki kiedykolwiek widzialam. Kocham thrillery itp, ale pila byla najlepsza!! I nie przemowia do mnie ko,mentarze ze bylo beznadziejne itp... po prostu pila i dlugo dlugo nic

użytkownik usunięty

Film robi naprawde duże wrażenie.Jest to z powodowane po części tematyką której nie widziałem w żadnym innym filmie.chodzi mi tu o sam pomysł z zamknięciem w pomieszzeniu.Ciekawy ale nie powiedziałbym że straszny.Kopie na końcu,to rzecz pewna.Ale był to temat o wielkich możliwościach których nie wykorzystano.chodzi mi tu o dogłębniejsze przedstawienie ponurych zakamarkó psychiki ludzkiej w czasie zagrożenia.No i napięcie często było pomniejszane jakimiś pronblemami głównego bohatera z kobietmi.Film dobry,nie żałuje obejrzenia ale "siedem" bardziej mnie rozwaliło.Pozdrawiam

angiewoop

Racja, film rewelka, dawno nie oglądałem takiego dobrego dzieła, ocena 9. Trzeba dobrze myśleć przy oglądaniu przy czym przeszkadza strach :]