Tak wiem,to horror.Tylko czy w horrorach zawsze musi latać mięso,lać się krew by film był
straszny.To dzieło jest tak żenujące że śmiać mi się chce.
Jak widać głupota ma wielu fanów ; /
Nie zgadzam się. To nie horror. Jak kogoś straszy to nigdy horroru nie oglądał. Saw tylko zwykłe bardzo słabe gore.
Ja się ciągle zastanawiam czy ten film to nie pastiż.
Piła to nie jest horror., tylko thriller gore. A tak wogóle to podaj konkretne argumenty, bo ten o przemocy to żaden argument
A czy w 'Pile' było tak wiele przemocy latającego mięsa, wnętrzności ? Film ten wcale się na tego typu rzeczach nie opierał, scen gore było naparawdę niewiele. Należy zwrócić tu na fabułę, ktora mnie osobiście w tym filmie niesamowicie urzekła a poza tym ta końcówka...
piła to ani horror, ani thriller gore, ( swoją drogą żeby coś było thrillerem musi spełniać pewne podstawy a u tych amatorów którzy to kręcą podstawy to za dużo ) jednym słowem piła to po prostu GÓWNO który nigdy nie powinno powstać a jeśli już to powinno zakończyć się na 1 części, ale fani, fanatycy i reszta zaślepionej masy!! Nie martw Cię się taki los spotkał nie tylko piłę, przykładowo również seria Rocky na której mimo iż się wychowałem to potrafię ją sprawiedliwe ocenić, a faktem jest iż Rocky to część "pierwsza" tylko i wyłącznie. Jeśli rozumiecie o czym mówię na pewno się ze mną zgodzicie.
Piła ma elementy thrillera i spełnia pewne 'podstawy' a mianowicie:
Po pierwsze zagrożenie jest realne, po drugie jest zaskakujące rozwiązanie akcji na końcu filmu, a po trzecie może i wbrew pozorem ale staje w obronie pewnego dobra jakim było docenienie własnego życia bo to wokół tego kręci się cały film.
Jest także gore (czyli odmianą horroru jak i thrillera) ''Filmy gore ukazują realistyczne sceny okrucieństwa i śmierci''
A i twój argument że piła to gówno, które ogląda 'zaślepiona masa' jest trywialny, więc postaraj się bardziej.
Taka już duża dziewczynka a taka pusta i głupiutka. Widać, że kompletnie nie rozumiesz idei Piły więc może nie powinnaś takich filmów oglądać? Polecam Ci filmy nie wymagające myślenia;) A poprzez takie wypowiedzi wystawiasz sobie ocenę także gratuluję;)
Idei Piły??? A to dobre... Nawet jeżeli ten film miał coś przekazać to zagubiło się to w nieudolnym scenariuszu. Film niesamowicie męczący, o trzymaniu w napięciu nie ma mowy. Żenująca gra aktorska, szkoda słów. Daję aż 2/10 bo zakończenie faktycznie mnie zaskoczyło mimo całej swej niedorzeczności. Niestety według mnie ten film nie ma nic więcej do zaoferowania. Męczarnia, nie polecam.
idea Piły xD haha normalnie jeden z lepszych tekstów na Filmwebie XD idea Piły hahahaha dobre :D
O... a czy panny z takimi ksywkami jak twoja zawsze muszą być totalnymi kretynkami?
Ja bym jednak wolał usłyszeć jakieś opinie na temat filmu, nie na temat ksywek:)
A co, mam z kimś o inteligencji frytki dyskutować na temat horrorów? Panie, dyć dam głowę, że ta blond-pinda nie wie nawet co to gore. Tedy i wygłaszam opinie na temat ksywek w nadziei, że choć to zrozumie. ;)
A mi chce się "rzygać" na takie puste i nic nie wnoszące do dyskusji o filmie posty. Może dla takich osób jak ty na tym forum powinien zostać założony jakiś odrębny wątek, w którym wszyscy podobni tobie "znawcy" i "koneserzy" filmowi będą "rzygać", "srać" i pisać, żę film to totalne "gówno" (jest was całkiem sporo, trzeba przyznać). Jak widać głupota niejedno ma oblicze...
zgadzam się, że Piła to jedno wielkie zero. Zwykle zasypuję wątki argumentami, ale ten film jest tak głupi, że tu nie można nic powiedzieć... Po prostu, macie swoje zdanie, dajcie się wypowiedzieć przeciwnikom. Uważam Piłę za bezmózgi film dla ludzi, których kręcą litry krwi i poodcinane kończyny. Uważam, że to jedynie komercyjna beznadzieja. Zero sensu. Dajcie jakąś ideę tego czegoś, morał, cokolwiek. To zwyczajny bezsens. Bez ciekawej obsady, fabuły, zdjęć, muzyki, dosłownie niczego. Ja rozumiem, że śmierć i cierpienie na ekranie może być rzeczą ciekawą, sama oglądam, ale coś takiego? To już przegięcie. Nie rozumiem jak ktoś może być fanem Piły :/ kiedyś było mniej przestępstw i okrucieństw, bo wielu ludzi nie wpadłoby nawet na pomysł takich strasznych zbrodni. A teraz proszę, mają półtorej godziny instrukcji. Podsumowując, uważam że robienie filmu za kupę kasy, który nie wnosi nic do kinematografii (moim zdaniem) jest totalną porażką. No ale cóż, ja po prostu lubię inteligentne filmy, w których jest "drugie dno", ciekawa fabuła, akcja, a nie wszystko jasne od początku a jedynym wątkiem jest "O Boże zaraz stracę rękę".
uuu pardon... sorry wygląda na to, że napisałam to nie w tej części Piły co trzeba :D