PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 740 tys. ocen
7,7 10 1 739779
7,3 76 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

jak dla mnie to obaj są przystojni....ale Will trochę młodszy....sama się nad tym zastanawiam i trudno wybrać. A wy jak myślicie?

Ja jak wiadomo wszem i wobec podpisuje się rękami i nogami pod Jack'iem S. ;)

ocenił(a) film na 9

Jack! Mhm...boski był xD a te ruchy...a ten głos...nawet makijaż mu tu świetnie pasował :D

ocenił(a) film na 10
Echidna

Jack wymiata, on jest bosssssski a Will to taki nędzany laluś... Kocham Jacka xD

ocenił(a) film na 10
Moonwish

Jack Sparrow to chyba oczywiste boski boski boski sama słodycz

Mirage_2

Ale pytanie chyba brzmiało który przystojniejszy, a nie fajniejszy. Moim zdaniem przystojniejszy jest Turner, Jack nie wyraża żadnego zainteresowania płcią przeciwną, śmierdzi i do tego "w chwilach wolnych" nic go nie interesuje tylko za przeproszeniem chlanie. Ciekawe dlaczego dwa razy zarzuca Willowi, że jest eunuchem, jakieś kompleksy ma?
Oczywiście postać Turnera to też właściwie lekka parodia z filmowego przystojniaka, ale ten głos... /mam nadzieję że jako "przystojność" nie chodzi ci wyłącznie o wygląd, bez sposobu poruszania itp./

:P;)

ocenił(a) film na 10
lighthouse

Po co sie w ogóle pytać ??
Sparrow jest nie do pokonania !!!
JACK SPARROW RZĄDZI, zawsze i wszędzie :))

Echidna

Tak.
Makijaż był boski.
Taki... MROCZNY xD

ocenił(a) film na 7

Jack Sparrow wszem i wobec;););). W tym filmie i wogóle Johnny Depp;)

ocenił(a) film na 10
princess_of_invisible

Jack Sparrow przyćmił Willa po całości ;D Nawet nie ma co porównywać wypierdka-BloOma do Deppa ;]]

BadGirL_2

Hie, hie, hie... śmiechowe, że tak to ujmę... ale zgadzam się w zupełności! :D Sparrowa nie da się pobić. On jest najlepszy!

ocenił(a) film na 8
Kaileena_Farah

oczywiście że Jack Sparrow.. tylko ślepi (ślepe) tego nie widzą,
ON jest po prostu BOSKI

Martusia_11

Will Turner może sie schować i zwinąć w kozi tyłek!!!!!!!!!niech lepiej wyskoczy za burte!!!!JACK SPARROW RZĄDZI!!!!!!!!!!!!A NIE ŚMIERDZI JAK TO TWIERDZI JEDNA PANI Z WYPOWIADAJĄCYCH SIĘ.

Ja z całą pewnością wybieram Jacka Sparrowa.W tym filmie miał fajny styl i był wogóle bosski.Cudowny,śliczny i słodki.Mmmm...

ocenił(a) film na 8

zdecydowanie Jakc Sparrow - on miał w sobie to "coś" czego brakowało Will'owi ;]

ocenił(a) film na 8
moCCa

Przede wszystkim Jack miał charyzmę której brakowało Willowi.

Wiadomo że Sparrow przystojnieszy, a poza tym ciekawszy. Bad boys rules!

ocenił(a) film na 8
AkashaVampireQueen

Jack Sparrow of course... ;)

lentilha

Oj, dziewczęta :) Jakie wy macie dobre gusta! :) Jack Sparrow... aaach :)

ocenił(a) film na 10

Nie będę się wybijac, jeżeli powiem, że JAck Sparrow:):P

ocenił(a) film na 9

och.. dla mnie oczywiście Jack Sparrow :) mmm

ocenił(a) film na 10
Agniecha

No oczywiście że Jack Sparrow....kapitan Jack Sparrow.Czemu??Bo miał to coś(jak wyżej napisano charyzme) no i coś co tak...hmm "zaczarowało" widzów:)Orlando jak dla mnie to taki typwy a la romantyk i troszke tu nie pasował ale nigo innego na jego miejsce nie widze...

ocenił(a) film na 10
brawurka_4

Stawiam na Jacka Sparrowa. ;)
Zdecydowanie ma w sobie to ,,coś" :D
Muszę jednak przyznać,że najbardziej rozkochał mnie w sobie James Norrington...Heheh... ;)
Pozdrawiam ;*

Oczywiście Jack Sparrow czyli mój piękny Johnny (3 ale Will też jest niczego sobie :P

ocenił(a) film na 10

No oczywiście że Jack Sparrow:)
Co to za pytanie w ogóle?!
XD

użytkownik usunięty

Jack Johhny Jack Johnny!:D:D:D...lepszy Aktor,ładniejsza buźka i wieksza siła przyciagania...bez obrazy dla kogokolwiek ale Orlando nie wiem czemu mnie jakos tak odpycha;)...taki no...eh..laluś?sama nie wiem,mimo ze do roli Willa pasował:D

ocenił(a) film na 10

Hehe, ja tez jestem za Jackiem Sparrowem. Nikt go nie przebije :D

ocenił(a) film na 10
Sun_beam

No jasne ze Jack Sparow!!!! Will jest zniewiscialy, a Jack ....zajebisty...nie moglam uzyc innego slowa :P:P:P

ocenił(a) film na 10
Julia_Russell

Ja jestem "posrodku deski" czy "posrodku bórty"... Jack jest dobry, ale ten makijaz...? No sorry dziewczyny, nie jestem z tego "mrocznego" klimatu ;P
Will mi sie podoba. Ale chyba cos mu tu brakuje. Ale jest fajny.
Po prostu, OBYDWOJE BYLI DOBRZY xD

ocenił(a) film na 10

Oczywiscie ze Jack, Will jest jak dla mnie zbyt lalusiowaty

ocenił(a) film na 8
Siren

Zgadzam się z Rayaną :) Obaj są przystojni i nie chodzi mi tylko o "ładną buźke", ale tez zachowanie.
Jack po prostu wzbudza sypatię i jest przystojny, ale jak niby możnaby to zauważyć jak ma centymerowej grubości makijaż. I wybaczcie, ale to że (delikatnie mówiąc) nie dba o higienę i jego ulubionym zajęciem jest (oprócz piractwa :P) picie rumu stawia go na równi i Willem.
Will wprawdzie sie myje (z tego co mi wiadomo, chyba, ze sie myle :D) ale ma troche lalusiowaty wygląd. I kropka. takie jest moje zdanie.

I wcale nie mam na myśli złej gry ani nic w tym rodzaju...
pozdro for all =]

ocenił(a) film na 10
Los_Pomidoros

Wyjelas mi slowa xD
Ale z myciem tego nie powiedzialam :P
Tylko powiedzialam, ze jestem "pośrodku bórty" miedzy tymi facetami xD

ocenił(a) film na 10
Rayana

Kurde trudne pytanie - W
50 na 50
Will jest przystony i taki... no nie wiem sama ,a Jack ma w sumie cos takiego co przyciaga dziewczyny.
Nie wiem.

NaShI

kocham Deppa!! jestswietny!! ake mi sie podoba i Bloomek i Deppek...sa super przystojni/...ale hmm Depp taki badziej męski;)

wrobel, wrobel i jeszcze raz wrobel :]
bezkonkurencyjny

ocenił(a) film na 10
StoneD_R_

Oczywiście, że Jack Sparrow. To prawdziwy pirat :D

ocenił(a) film na 10

Oczywiście że Jack Sparrow .. on jest bezkonkurencyjny :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
FFGirl

jack sparrow !!to chyba wiadomo.taki prawdziwy facet i do tego przystojny.a will to za przeproszeniem taka panienka;/

ocenił(a) film na 8
FFGirl

jack sparrow !!to chyba wiadomo.taki prawdziwy facet i do tego przystojny.a will to za przeproszeniem taka panienka;/

ocenił(a) film na 10
Lestat_de_Lioncourt

jak dla mnie to panienką w tym filmie jest Elizabeth :)

Will nie może się równać z Jack Sparrow!

Jack Górą!!!!!!!!!!! (i to dużą)

ocenił(a) film na 10
kaja_skorzyn

Oczywiście, że Jack. Zły, sprytny, podpity i niedogolony. Czego chcieć więcej:D...?

Szcegół że will jest osobą która co 20 min dostaje po łbie i co chwila pakuje sie w kłopoty. A kpt. Jack... Co tu dużo mówić jest boski!!!!

Szcegół że will jest osobą która co 20 min dostaje po łbie i co chwila pakuje sie w kłopoty. A kpt. Jack... Co tu dużo mówić jest boski!!!!

użytkownik usunięty

Też mi pytanie...No jasne że CAPTAIN JACK SPARROW!!!!

ocenił(a) film na 10

Wystarczy zobaczyć, kogo ma w avatarze założycielka tematu, chyba się jednak zdecydowałaś :-) Oczywiście też wybieram Jacka, jak już było wspomniane on ma charyzmę, przyciąga uwagę a ponadto ma głowę na karku i nie robi "głupstw" :-) Will ma swój urok (w pierwszej części) ale w sumie taka z niego sierotka, a Jack wie co robi.
Pozdrawiam

martamar16

Jackie (jak to jego tatuś go nazwał ^^) rzecz jasna ;)

ocenił(a) film na 10

Oczywiście Jack, Orlando Bloom podobał mi się tylko we "Władcy Pierścieni" jako Legolas. A Jack Sparrow no po prostu cudeńko :D Świetnie zagrał w tym filmie i jest boski (w sensie że przystojny, żeby się nikt nie czepiał) :):):)

ocenił(a) film na 10
shameeka

A dla mnie Will. Nie chcialabym nikogo obrazac ale dla mnie Jack wogle nie przystojny. A Will? No coz sama slodycz :) Kocham go!

ocenił(a) film na 10
glupia_sylwia

A może James Norrington? Co wy na to, dziewczyny?

ocenił(a) film na 10
lunatyk_4

Nie jest zly... Moze byc... Wlasciwie to on przystojny jest...

ocenił(a) film na 10
glupia_sylwia

hhhmmmm trudny wybór jack przyciąga nie tylko wygladem ale i charakterem. Ma to "coś" jest taki mroczny, sprytny i przebiegły. A Will w tej całej swojej nieporadności i "gapowatości" jest w jakis sposób atrakcyjny...powiedziałabym nawet...słodki?. Jakbym miala wybierac brałabym ich obydwu;d
pozdrawiam:*

ocenił(a) film na 9
PirateAnis

ja wybrałabym Jacka dlatego,że pasuje mi bardziej jego charakter i poruza się podobnie jak ja i tak samo czasem nieskładowo gada:D:D:D