Witam,
ktoś coś wie na temat muzyki do 5-tej części Piratów?
Kilka dni temu przeczytałem na onecie wywiad z Hansem Zimmerem, w którym wypowiedział się że już więcej nie zrobi muzyki do Piratów z Karaibów (dostałem prawie zawału).
Czy ktoś coś wie na ten temat?
Pozdrawiam
Może miał inne oferty albo nie ma pomysłów ... na imdb podają że Geoff Zanelli (podobno) zajmie się muzyką.
http://www.imdb.com/title/tt1790809/fullcredits?ref_=tt_cl_sm#cast
To co wiem to, to że jedzie w tour (nasz kraj też odwiedzi) ale cholera jak to nie ma pomysłów?! Po tych doskonałych 2 częściach i wspaniałej trzeciej powinien mieć motywację. Jeśli nie on to tylko Badelt, nie widzę innej możliwości. Jako iż miał już do czynienia z Piratami na pewno by podołał.
Rewelacji nie było chociaż ścieżka "On Stranger Tides" nadaje dużo klimatu ale poza tym to nie było tam zbyt wielu nowych melodii.
Na pewno jakieś motywy z 1-3 się pojawią ale raczej te bardziej "ogólne". Motyw muzyczny dla Dayviego Johnsa i miłosny dla Elizabeth i Willa myślę, że się nie pojawi. Pewnie pojawi się "He's a pirate" może "Up is down" ?
Tylko czekać :)
A no... muzyka to zagadka, możemy być pewni że usłyszymy główny motyw piratów, znany jeszcze z pierwszej części. Ale co Zanelli doda od siebie to zagadka. Niby pracował z Zimmerem, może się od niego czymś zaraził ale jak wiadomo każdy ma swoją wizję i swój styl. Jeśli zaś chodzi o zdjęcia no to już nakręcone. Tak czy siak, jaki by film nie był i jakich by recenzji nie zebrał jako wielki fan serii pójdę i obejrzę i jestem pewien, że nie tylko ja :)