PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606542}

Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017
6,8 166 tys. ocen
6,8 10 1 165811
5,1 35 krytyków
Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara

Witam,

ktoś coś wie na temat muzyki do 5-tej części Piratów?
Kilka dni temu przeczytałem na onecie wywiad z Hansem Zimmerem, w którym wypowiedział się że już więcej nie zrobi muzyki do Piratów z Karaibów (dostałem prawie zawału).
Czy ktoś coś wie na ten temat?

Pozdrawiam

Może miał inne oferty albo nie ma pomysłów ... na imdb podają że Geoff Zanelli (podobno) zajmie się muzyką.
http://www.imdb.com/title/tt1790809/fullcredits?ref_=tt_cl_sm#cast

użytkownik usunięty
wort801

To co wiem to, to że jedzie w tour (nasz kraj też odwiedzi) ale cholera jak to nie ma pomysłów?! Po tych doskonałych 2 częściach i wspaniałej trzeciej powinien mieć motywację. Jeśli nie on to tylko Badelt, nie widzę innej możliwości. Jako iż miał już do czynienia z Piratami na pewno by podołał.

ocenił(a) film na 10

No, ale w 4 części się nie popisał

użytkownik usunięty
Yeety21

Rewelacji nie było chociaż ścieżka "On Stranger Tides" nadaje dużo klimatu ale poza tym to nie było tam zbyt wielu nowych melodii.

może użyją muzyki z pierwszych 3 części? Lepszej nie ma i prawdopodobnie nie będzie :D

użytkownik usunięty
piotrekr1991

Na pewno jakieś motywy z 1-3 się pojawią ale raczej te bardziej "ogólne". Motyw muzyczny dla Dayviego Johnsa i miłosny dla Elizabeth i Willa myślę, że się nie pojawi. Pewnie pojawi się "He's a pirate" może "Up is down" ?
Tylko czekać :)

ocenił(a) film na 7

Co to będzie, jeśli muzyką się nie zajmie Zimmer, a zdjęciami Wolski...:/

użytkownik usunięty
KochamKino17

A no... muzyka to zagadka, możemy być pewni że usłyszymy główny motyw piratów, znany jeszcze z pierwszej części. Ale co Zanelli doda od siebie to zagadka. Niby pracował z Zimmerem, może się od niego czymś zaraził ale jak wiadomo każdy ma swoją wizję i swój styl. Jeśli zaś chodzi o zdjęcia no to już nakręcone. Tak czy siak, jaki by film nie był i jakich by recenzji nie zebrał jako wielki fan serii pójdę i obejrzę i jestem pewien, że nie tylko ja :)

ocenił(a) film na 2

to już potwierdzona informacja Zimmer niedawno w wywiadzie otwarcie powiedział, że zrobił już dla Piratów wszystko i obrał kurs w inną stronę, z kolei za zdjęcia tym razem odpowiadał Paul Cameron. Można śmiało powiedzieć, że mamy wielkie przetasowanie.