PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606542}

Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017
6,8 166 tys. ocen
6,8 10 1 165516
5,2 28 krytyków
Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara

mam nadzieje ze beda bo w 4 czesci ich nie było

ocenił(a) film na 10
Natka1186

Raczej ich nie będzie. Co prawda Orlando Bloom wyraził chęć zagrania w następnej części , ale więcej o tym nie wiadomo , a Keira Knightley mówiła kiedyś , że już nie chce grać. W sumie nie widzę tam dla nich miejsca. Ich historia jako tako się zakończyło. Może niezbyt dobrze , ale zawsze

ocenił(a) film na 8
feliks35

No wiesz, niech Elizabeth odejdzie w zapomnienie, ale William mógł by się pojawić podczas jakiejś bitwy morskiej czy cuś. Co prawda nie lubię aktora, ale motyw z Latającym Holendrem mógłby być niezły :)

evagor

Zgadzam się. Swoją drogą Elizabeth nie byłaby zła, np wraz ze swoim dzieckiem, które było pokazane na końcu 3 części. Czwarta część jakoś nie potrafiła mnie wciągnąć jak pozostałe, ale i tak jest dobra.

ocenił(a) film na 8
drummer4513

Fakt, też bardziej mi się podobają pierwsze trzy części, niż czwarta.

evagor

Tytuł "Dead Men Tell No Tales" moim zdaniem nawiązuje do latającego holendra i jego kapitana. Pewnie w 2015 roku powiedzą cokolwiek.

użytkownik usunięty
drummer4513

Nie wiem czy wątek dziecka Elizabeth i Willa był by rozsądny. Oboje przecież prawi, brzydzili się piractwem a to że los ich splótł i wplótł w wydarzenia jakie widzieliśmy to nie ich wina. Wracając do myśli o ich dziecku na pewno nie chcieli żeby ich syn był piratem.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
drummer4513

JAKIE DZIECKO!!???

ala27

po napisach była scena, w której Elisabeth z małym chłopcem stoją na wzgórzu i patrzą jak przypływa Will

ocenił(a) film na 7
milady19

Dzięki ju ż mam

ocenił(a) film na 6
milady19

Kurde, tyle razy oglądałem i nigdy nie wpadłem, żeby poczekać na koniec napisów, dzięki! :D

ocenił(a) film na 7
feliks35

moze by mogla zmienic zdanie :D

ocenił(a) film na 7
Natka1186

ja bardzo bym ich chciała z powrotem ;]

ocenił(a) film na 5
Natka1186

Według mnie Bloom będzie na bank, ale czy Keira? Hmm...bardzo bym chciał, ale wątpię w to.

ocenił(a) film na 10
Natka1186

Ja bym znów chciała ich widzieć w piątej części i ich przygody z Jackiem, jakby tak na przykład jack wdał w kłopoty dziecko od Swann i Turnera i oni by musieli go uratować jakoś. Fajnie by było :D Bynajmniej ja bym chciała to widzieć.

Natka1186

Ich wątek został zakończony nie ma na to szans według mnie .

ocenił(a) film na 7
Natka1186

ja mam taką nadzieje że zobaczymy ich oboje w następnej części , ;] Dla mnie oni są ważnymi postaciami.
Byli w 3 częściach więc i 5 mogą być. Z resztą ich historia dziwnie się skończyła więc mogli by ich pokazać.

ocenił(a) film na 7
Natka1186

było by to trochę głupie aby cała trójka miała by już nigdy więcej się nie spotkać , ma na mysli jacka , willa i elizabeth. W koncu tyle przeszli razem ; ]

Natka1186

http://muzyka.onet.pl/newsy/orlando-bloom-zegna-sie-z-piratami-z-karaibow/h1q4m
z tego wychodzi, że oboje już nie zagrają :(

ocenił(a) film na 9
Natka1186

Mam nadzieję, że ta część która ma wyjść za 3 lata, nie będzie ostatnią. Z tego co pamiętam, to Will miał odsiedzieć na tym statku 10 lat (ale pewny nie jestem więc jeśli się mylę to sorry i mnie poprawcie). Premiera taka przypadałaby na rok 2021. Więc mogliby zrobić ostatnią część poświęconą właśnie ich ponownemu spotkaniu, co mocno zespoliłoby wszystkie części w całość. Fajnie byłoby na koniec znowu wrócić do starych bohaterów i tą częścią definitywnie zamknąć tą sagę.

lach

Will na tym statku musi spędzić całę życie, a co 10 lat może zejść na ląd na jeden dzień. W 3 części jest właśnie pokazana scena, jak przybija do brzegu aby zobaczyć się z Elizabeth i synem :)

ocenił(a) film na 9
Aryaa

Aha. OK. Wiedziałem, że coś było z tymi 10 latami. Dzięki :)

lach

A coś nie było, ze jakaś klątwa została zerwana i on już mógł na zawsze z nimi zostać?