7,2 100 tys. ocen
7,2 10 1 99940
6,0 40   krytyków
PitBull
powrót do forum filmu PitBull

ocenił(a) film na 5

Nie oglądałem serialu i nie zamierzam. Co do filmu to mogę szczerze powiedzieć, że gra aktorska była naprawdę dobra ale wydaje mi się, że tylko na tym się skupiono. Zdecydowany minus za błędne ukazanie pracy polskiej policji.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
pachomir

Nie czytałem twojego postu i nie zamierzam, ale wystawiam ci 5+/10. Plus za realistycznie ukazanie twojej ignorancji i głupoty. Łapiesz?

ocenił(a) film na 1
mikamves

pachomir napisal swoja opinie na temat filmu pelnometrazowego a nie serialu - ktorego nie zamierza ogladac - a Ty zachowales sie jak typowy uzytkownik filmwebu, ktory startuje od bluzgow. łapiesz?

Szynszyll_2

Faktycznie, źle przeczytałem i chyba plakat mnie zmylił, choć bluźnierstw tu nie widzę (ignorancja i głupota to nie są słowa bluźniercze) . Tak czy siak sorki pachomir. BTW mógłbyś wytłumaczyć co było błędnego w ukazaniu pracy polskiej policji?

Szynszyll_2 naprawdę uważasz ten film za totalną szmirę? Zero plusów?

ocenił(a) film na 5
mikamves

Chociażby fakt, że chleją na każdym kroku podczas pracy. Może na prowincji ale nie w mieście.

pachomir

Aha. Nawet nie zapytam skąd wiesz, ale ja też nie wiem na pewno. Po prostu myślę, że jest to możliwe.

Teraz ocena już przyzwoita:)

ocenił(a) film na 8
pachomir

Jak byś jeździł do trupa który się rozkłada od miesiąca też był jebnął pół litra. I tak przez lata muszą się użerać z ch** wie z jaką patologią i ścierwem. Osoby słabe psychicznie nie wytrzymały by w takiej pracy nawet 3 dni. No ale dla ciebie to zwykli alkoholicy..

ocenił(a) film na 5
ADEN88

Lekarze i patolodzy nie z takimi rzeczami się spotykają;)

pachomir

Z trupami się spotykają, ale z bandytami i patologią już nie. Wiem, że nie do końca poważnie pisałeś, ale i tak musiałem odpowiedzieć.

ocenił(a) film na 9
pachomir

Uwierz, że w mieście tym bardziej. Znałem kiedyś pewnego dzielnicowego z Wrocławia. To co czasem działo się na komendzie - za głowę byś się złapał...

ocenił(a) film na 9
pachomir

Jak można ocenić na 5 ten film, widocznie klapsie nie znasz się i nie masz pojęcia o pracy
w Policji w tamtych latach. Po za tym za pewnie jesteś fanem Kryminalnych i grającego tam
polskiego Brata Pita. Pierwsza i druga seria, serialu to coś niesamowitego,najlepszy serial
odzwierciadlający prace policji w Polsce. Lepiej się nie wychylaj z takimi o ocenami,
odnośnie dobrych polskich filmów.

użytkownik usunięty
pachomir

Na podstawie czego zarzucasz filmowi, że błędne przedstawia pracę policji? Jesteś policjantem ze stołecznego wydziału walki z terrorem kryminalnym? Znasz tam kogoś? Skąd wiesz jakie są realia ich pracy?
Mnie film całkowicie przekonuje, podobnie jak serial(szczególnie I i II seria- III jest trochę słabsza). Zwłaszcza, że ''Pitbull'' pokazuje sprawy kryminalne, które Polacy znają z wiadomości- co prawda trochę zmienione- ale i tak każdy wie o co chodzi.

ocenił(a) film na 7

Obejrzałem niedawno wszystkie odcinki - według mnie serial jest naprawdę dobry, szczególnie pierwszy i drugi sezon. W trzecim to już trochę robota na siłę - faktycznie, nadal świetnie grana, a wkładane tam wątki wyjęte z rzeczywistości naprawdę dają wrażenie złożonych w całość ale... No właśnie, coś jednak zaczynało pachnieć, iż scenarzystom zabrakło weny i tylko "dopasowywali" głośne akcje do tego, co dzieje się w wydziale. Jeśli chodzi o wady - to też dołączę swoje trzy grosze na temat spraw z alkoholem - trochę za często widziałem, jak policjanci niemal wprost z niemałej popitki sami wyruszali samochodami do poważnych spraw. "Napromilowani" byli dopiero, gdy wymagał tego scenariusz.... Plus za poukładany scenariusz, wierne odwzorowanie sytuacji, z jakimi mogą się spotkać tacy policjanci - i ogólnie to, co się w Polsce dzieje. Dla mnie to obecnie jeden z najlepszych seriali tego typu - Kryminalni itp. nawet czyścić tu buty nie powinni...

CyganFilip

"według mnie serial jest naprawdę dobry,"
I tylko piątkę dajesz?

ocenił(a) film na 8
pachomir

Dawno nie widziałem na filmwebie takiej idiotycznej wypowiedzi. Kolego, wnioskuje że pracę policji znasz tylko z seriali typu W11, ewentualnie może znasz kogoś ze zwykłej prewencji, więc daj sobie spokój. Pitbull (pierwsza seria, jestem w połowie drugiej i jest trochę gorsza, a filmu nie widziałem) jest jedynym obrazem w którym uderzyła mnie autentyczność omawianego tematu. Brawo dla aktorów, scenarzysty i reżysera.

ocenił(a) film na 9
fagin_filmweb

naoglądał sie Ojca Mateusza chyba. heheh

himenex

Dobre, dobre:D

pachomir

"Zdecydowany minus za błędne ukazanie pracy polskiej policji"
a ty niby jak sobie wyobrażasz naprawdę ich pracę? ale ludzi z wydziału zabójstw a nie drogówki czy cieci z zza biurka,no jak?

pachomir

Nienawidzę tego wyrażenia ale... "Żal.pl" świetnie podsumowuje twoje wypociny.