PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=924}
7,3 91 tys. ocen
7,3 10 1 90694
6,2 23 krytyków
Pitch Black
powrót do forum filmu Pitch Black

Obejrzałem ten film z nadzieją na dobrą rozrywkę, bo seria przygód Riddicka to przecież klasyka sci-fi. Niestety kompletnie nie przypadł mi do gustu. Źle mi się ogladało, kompletnie bez dreszczyku emocji. Główny bohater mnie drażnił. Utwierdziłem się w przekonaniu, że Vin Diesel pasuje mi tylko w "Szybkich i wściekłych. Jako Riddick i Agent XXX nie pasi mi. Kiedy usłyszałem hasło: "Do Riddicka się nie fika" poczułem niesmak. Może to wina polskiego tłumaczenia. Nie zmienia to jednak faktu, że w moim odczuciu film był słaby.

galladorn

co do polskiego tłumaczenia to w pełni się z tobą zgadzam już niejeden wil przez to ucierpiał jednak co do Disela to moim zdaniem pasuje on do tej roli w 100 PROCENTACH

ocenił(a) film na 3
zakrzol86

Być może pasuje, niemniej jednak mi jego postać się nie spodobała. Ciężko mi dogodzić jeśli chodzi o sci-fi

ocenił(a) film na 9
galladorn

dla mnie Ridick to jedna z najciekwszych i najlepszych kreacji kina science fiction.
co do filmu to obok "The thing" , "Obcego" i "Event horizont" najlepsze klimat w tym gatunku.

ocenił(a) film na 3
volt_84

Pewnie jest tak jak piszesz, seria z Riddickiem ma status kultowej ale mi pierwsza jej część nie podeszła. "The Thing" i "Event horizon" nie oglądałem. "Obcego" lubię całą serię.