Jak taki chłam i szmira może mieć ocenę ponad 8,5!!! Przecież to badziew i norm... OK! Zróbmy tak: scenariusz - dno, muzyka - dno, gra aktorska - dno, akcja - dno i wodorosty, efekty specjalne - dno, reżyseria - dno, yyy - coś ominąłem? A tak - klimat? Może być (jak oglądacie w nocy), Vin Diesel? - to co zwykle - OK. Żałuje tych dwóch godzin... daje ocene 3 (bo mam dzisiaj dobry humor) i zmywam się stąd, pzdr
Tak się składa, że film "Pitch Black" jest bardzo dobry pod względem technicznym. Jedyne jego minusy to nienajlepsza gra aktorska i słabo rozwinięta fabuła (którą można było o wiele lepiej rozbudować - ma ona potencjał).
jeśli "względy techniczne" to dla ciebie ta pierwsza i ostatnia szata filmu to zgadzam się z tobą, bo to właśnie jest klimat ;) i tak - film ma potencjał i to spory, ale wyszło identycznie jak z "wojną światów" - bagno jakich mało, po prostu... po prostu... a nie będę się powtarzać ;)
Jak czytam komentarze takich ludzi jak Udi to scyzoryk sam mi sie otwiera w kieszeni... Człowieku o czym ty piszesz. Pitch Black to najlepszy horror/thriller sci-fi ostatnich lat a jego ocena jest taka na jaką zasługuje, chociaż chciałbym żeby była jeszcze wyższa.
A co ci się w nim tak bardzo nie spodobało? Proszę o bardzo dogłębne wyjaśnienie.
taka wysoka ocena świadczy o tym, że w przeciwieństwie do Ciebie wielu osobom podoba się ten film. Według mnie był świetny i oglądałam go chyba już z 5 razy. Nie podoba Ci się to trudno, mam prawo wyrazić własne zdanie.
Co wy chcecie od tego filmu?! Czy od razu niskobudżetówka musi zostać topowym filmem? Uważam, że za te pieniadze odwalono kawał niezłej roboty, dodatkowo stworzono świetną postac jaką jest Riddick.
Btw
Obraz spodoba się osobom lubiącym gatunek sci-fi oraz fanom Riddicka (o którym zresztą powstały już dwa filmy oraz gra na peceta).