Perfect movie
Niezwykle sceptycznie podchodziłem do tego filmu. Pomyślałem, że to kolejny typowy film dla młodzieży, pełen naiwnych postaci, głupich dialogów i naiwnych scen. Zostałem namówiony do jego obejrzenia i na całe szczęście się myliłem.
Film "Pitch Perfect" jest ekranizacją powieści Mickey Rapkina pod tym samym tytułem. Za powstanie wersji filmowej popularnej powieści odpowiada Jason Moore, reżyser takich hitów jak "Bracia i siostry", "Pogoda na miłość", "Jezioro marzeń" czy "Everwood". Połączenie jego doświadczenia, z genialną historią Mickey Rapkina zaowocowało naprawdę dobrą produkcją.
Książka, jak i film opowiada historię Beccy, która rozpoczyna swój pierwszy rok studiów na Uniwersytecie Barton. Dziewczyna wstępuję do dziewczęcej, szkolnej grupy wokalnej "Słowików". Studentki biorą udział w konkursie, w którym muszą pokonać ulubieńców publiczności "Dyszkańciarzy".
Powieść została wydana w 2008 roku, jednakże zrobiło się wokół niej głośno dopiero po dwóch latach, kiedy to powstała ekranizacja powieści "Pitch Perfect". Jednakże na polskim rynku nie mamy możliwość zapoznania się z historią autorstwa Mickey Rapkina.
Przyznam szczerzę, że początkowo nie chciałem oglądnąć tego filmu. Po przeczytaniu opisu pomyślałem, że to kolejny muzyczny chłam dla nastolatków., jednakże dałem mu szanse, którą wykorzystał w 100 procentach. Nie przypuszczałem, że można stworzyć tak zabawny i inteligentny film muzyczny. Jest to produkcja, która wbrew pozorom jest bardzo interesująca oraz ma potencjał.
Uważam, że aktorzy zostali bardzo dobrze dobrani do swoich ról, zwłaszcza przekomiczna Rebel Wilson oraz uwodzicielska Alexis Knapp. Oczywiście reszta obsady, także została dobrze przypasowana do swych ról, ale te dwie dziewczyny pokazały naprawdę bardzo dobrą grę aktorską. Jednakże wszędzie znajdzie się czarna owca, a jest nią początkujący aktor Adam DeVine, który wcielił się w postać Bumpera. Ale, jeśli miałbym ocenić całą grę aktorską w filmie, przyznałbym piątkę z ogromnym plusem.
Jeśli chodzi o ścieżkę dźwiękową, to jest po prostu nieziemska. Utwory, a właściwie kowery są wykonane, w bardzo przyjemny sposób. Właśnie dzięki rewelacyjnie sprzedawanej ścieżki dźwiękowej, możemy się spodziewać w 2015 roku drugiej części "Pitch Perfect".
Podsumowując, uważam ten film za bardzo dobrą produkcje. Jest naprawdę godny uwagi i sądzę, że dostarcza wiele emocji widzom, począwszy od zaskoczenia, przez zachwyt, po radość. Możecie być pewni, że podczas oglądania "Pitch Perfect" uśmiech na waszych twarzach zagości.