PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573524}

Plan ucieczki

Escape Plan
2013
6,9 81 tys. ocen
6,9 10 1 81440
5,6 25 krytyków
Plan ucieczki
powrót do forum filmu Plan ucieczki

Escape Plan na świecie zarobiło już ponad 45 Milionów ( a dokładnie $45,524,000 ) i pewnie na
tej sumie się nie skończy , jeszcze film nie jest wyświetlany w wszystkich krajach . Ja czekam
cierpliwie do 6 Grudnia ") mam zamiar co najmniej pujść z 5 razy na ten film :)

Escape Plan Box Office continues to grow: Worldwide: $45,524,000 after 2 weeks! -źródło
TheArnoldFans.com ( Fb, Twitter )

ocenił(a) film na 7
predator118

Zarabia poza USA. W Stanach póki co tylko 17 mln. Film kosztował 70..

oneofthefew

Tak , zarabia poza USA ale myślę że to dobrze dla tego filmu , poza tym Amerykanom się poprzewracało w głowach bo chodzą do kina na jakieś badziewia typu głupie komedyjki , a co do Budżetu to według IMDB.com Film miał budżet w wysokości $50 000 000 .

ocenił(a) film na 7
predator118

Swoją wiedzę wziąłem z oficjalnego forum Arniego. Jeden z adminów ma sporą wiedzę odnośnie tej produkcji i 2-3 miesiące temu pisał, że budżet ostatecznie zamknął się w kwocie 70 mln. Jeśli tak, to będzie dobrze jeśli film się zwróci. Chociaż życzę mu jak najlepiej.

oneofthefew

Spoko ja też raz słyszałem że film kosztował 70 mln. a potem było mówione o kwocie 50 mln. ale czuje że film się zwróci :)

ocenił(a) film na 10
predator118

Zwróci się, ale gdyby zagrali razem w filmie w latach 80/90-tych to padłby rekord.

Iron_Maiden

Zgadzam się z tobą :)

ocenił(a) film na 7
Iron_Maiden

No to wiadome, jeszcze jakby JVD dołączył do składu w tamtych czasach, że o SS nie wspomnę to by był hit :)

predator118

Płonne nadzieje. 5 razy to sobie chyba na kompie obejrzysz, bo w kinach go nie zobaczymy. Nie mówię tego złośliwie, sam czekałem na ten film. Mam ochotę zbojkotować Monolithalbo wsadzić w kosmos :/

d_devil_2

A skąd masz takie informacje że tego filmu nie będzie w kinach ??

predator118

Zniknął z zapowiedzi na stopklatce i sprawdziłem na stronie monolithu nie maja go w zapowiedziach?

d_devil_2

bez znaku zapytania miało być

d_devil_2

Ja jeszcze dzisiaj napiszę e-mail do tego gównianego dystrybutora i zapytam o ten film , zobacze jaką dostanę odpowiedź .....

predator118

Ja również napiszę

d_devil_2

OK .

predator118

Ja już napisałem i wysłałem do nich e-mail , będę czekał teraz za odpowiedzią .

predator118

Escape Plan ma już na swoim koncie 59 mln dolarów , niech w końcu ten popier.... dystrybutor weźmie chociaż to pod uwagę że film nie jest klapą

użytkownik usunięty
predator118

No kokosów nie zarobił.

No i co z tego ale film na siebie zarobił a jeszcze w ilu krajach nie był wyświetlany a potem dojdzie sprzedaż DVD i Blu-ray więc będzie jeszcze lepiej .

użytkownik usunięty
predator118

Jeszcze na siebie nie zarobił, długa droga do tego.

Jaka długa droga ????????? film kosztował 50 mln dolarów ( imdb.com ) a juz ma 59 mln , czyli zarobił na siebie .

użytkownik usunięty
predator118

Ale czy ty nie wiesz, że połowa zysku zostaje w kinach. Odlicz to sobie. :)

To i tak nie zmienia faktu że film zarobil 59 mln, i nadal zarabia .

ocenił(a) film na 7
predator118

Jak wejdzie do Polski to zyska kolejne 10 mln :)

Razorek_filmweb

Oby , tylko jak te stare grzyby z Monolith na to pozwolą .

Razorek_filmweb

hahahhahaha, taaaaak

ocenił(a) film na 7
predator118

http://www.boxoffice.com/statistics/movies/the-tomb-2013?q=escape%20plan

Całkowity budżet to 85 mln$ (produkcja, reklamy, pensje aktorów), te 50 pewnie obejmowało tylko produkcję, a zarobione na razie nie całe 77 mln $, czyli 38,5$, więc film przyniósł na razie stratę 46,5 mln $. Nawet ja bym nie chciał został sławnym reżyserem/aktorem, żeby odnosić takie sukcesy :P. Procentowo to wygląda jeszcze gorzej od Johna Cartera, który był taką głośną klapą: http://www.boxoffice.com/statistics/movies/john-carter-of-mars-2012?q=john%20car ter (chociaż kwotowo John Carter prawie 160 mln $ stratny).

tomciog18

Ja raz słyszalem że film Escape Plan kosztował 50 Mln , potem gdzieś przeczytałem że 70 Mln teraz znowu inna kwota , nie wiadomo które źrodło mówi prawdę ?????

ocenił(a) film na 7
predator118

Bo nie wszyscy przy podawaniu budżetu podają cały budżet. Tutaj podają tylko budżet produkcji: http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=twotowers.htm , a tutaj zawsze budżet całkowity: http://www.boxoffice.com/statistics/movies/the-lord-of-the-rings-the-two-towers- 2002?q=lord%20of%20the%20rings i nie ważne jakiś byś film nie porównywał to na obu stronach tak będzie i na drugiej zawsze będzie większy, bo całkowity. I zawsze te 2 strony są najwiarygodniejsze (zajmują się tylko finansami filmów), dopiero później IMDB.

I Escape Plan dopiero się ZWRÓCI twórcom jak zarobi 170 mln $, a wiadomo, że każdy chciałby jeszcze kilka milionków zarobić, więc powiedzmy, że powinien mieć 180 mln$, żeby wyjść na swoje, a na to się nie zanosi.

tomciog18

Dzięki za wyjaśnienie :)

ocenił(a) film na 7
predator118

Proszę bardzo :).

predator118

Rozmawiałem z Monolithem na FB i nie ma opcji, żebyśmy zobaczyli ten film w kinie :/

Konwersacja rozpoczęła się Poniedziałek
Daniel Lewandowski
11/11/2013 15:44
Daniel Lewandowski

Witam

Lubię waszą firmę, wprowadzacie ciekawe filmy, jednak mam mały żal do Was. Nie wprowadziliście nowych filmów panów Stallone i Schwarzenegger(Kula w Łeb i Likwidator), cieszyłem się jednak, że zobaczę ich we wspólnym filmie Escape Plan, który zapowiadaliście na 6 grudnia, a tu nici z tego, wycofaliście go z zapowiedzi. Proszę nie róbcie Nam tego(piszę w liczbie mnogiej, bo wielu ludzi czeka na ten film), pozwólcie Nam zobaczyć go w kinach. Wiem, że w USA poradził sobie słabo, ale w innych krajach radzi sobie naprawdę dobrze, śmiało zarobi ponad 100mln dolarów. Piszę to, bo wiem, że nie prowadzicie działalności charytatywnej i zarabiacie na tym, ale gwarantuję Wam, że ten film miałby lepszą widownię niż np. Paranoja, którą pomimo żałosnych wyników na całym świecie postanowiliście wprowadzić do kin. Chyba ktoś u Was nie lubi obu Panów S., a Niezniszczalni, trafili do kin tylko dlatego, że fani by Wam tego nie wybaczyli

pozdrawiam

Wtorek
Monolith Films
12/11/2013 11:35
Monolith Films

Witaj, W Polsce grono fanów Stallone i Schwarzenegerra jest niestety nadal małe, dlatego nie wprowadzamy Escape Plan do kin. Zapraszamy na premierę VOD za kilka miesięcy. Pozdrawiamy, Zespół Monolith Films

Dzisiaj
Daniel Lewandowski
12:30
Daniel Lewandowski

Zgodzę się, że pojedyncze ich filmy przeważnie nie sprzedają się najlepiej, jednak zestawienie tych 2 aktorów to jest sensacja i wielu ludzi poszłoby z ciekawości. Zamiast tego wprowadzacie wtórnego Oldboya, który nie ma żadnego potencjału. Wspomnicie moje słowa 9 grudnia.
Daniel Lewandowski
12:34
Daniel Lewandowski

Poza tym nie podoba mi się, że zwyczajnie odbieracie nam możliwość obejrzenia długo wyczekiwanego filmu w kinie, które kocham. W sumie powinienem być przyzwyczajony do tego, że nikt nie liczy się z jednostkami, w końcu żyjemy w Polsce. Dla mnie w każdym razie jesteście przegrani. Dużo chodzę do kina, ale na wasze filmy już nie pójdę, dużo dvd kupuję, jednak waszych już nie kupię.

Dziękuję za uwagę

Dzisiaj
Monolith Films
16:03
Monolith Films

Oldboy również ma wielu fanów, przykro nam, ale nie zadowolimy każdego. Nie zniechęcaj się tak łatwo, tak jak napisaliśmy wcześniej - zapraszamy na premierę VOD. Pozdrawiamy, Zespół Monolith Films

Daniel Lewandowski
16:12
Daniel Lewandowski

Zespół to wy macie, faktycznie.

d_devil_2

Ja dzisiaj też dostałem odpowiedź od tego zasranego Dystrybutora Monolith !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
o to co mi napisali " Witamy, film nie trafi na ekrany polskich kin, ale za kilka miesięcy będzie dostępny w VOD. Pozdrawiamy, Monolith Films "
Napisałem też do nich na FB odpisali mi to
" Witamy, Film został tymczasowo wycofany z dystrybucji.
Pozdrawiamy,
Zespół Monolith Films. "

predator118

MAM W DUPIE TAKIE COŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ten Kraj jest w czarnej dupie i 100 lat za murzynami !!!!!!!!!!!!!!!!