PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603930}

Pod skórą

Under the Skin
2013
5,7 20 tys. ocen
5,7 10 1 20469
7,1 61 krytyków
Pod skórą
powrót do forum filmu Pod skórą

3/10

ocenił(a) film na 3

Film który powinien nie powstać.

sylwester_3

jest jeden powód
http://www.recapped.com/scarlett-johansson-nude-in-under-the-skin

smihu

To bardzo dobry powód ;-))

eltoro10000

To byłby dobry powód gdyby nie to, że wciśnięte są sceny gdzie mężczyźni pokazują genitalia :( Cały urok prysł. Wkurza mnie, ze taki rzeczy się dzieją, a Scarlett właściwie nic nie pokazała wszystko z oddali lub przyciemnione, brak warg sromowych.

ocenił(a) film na 1
mlik

mlik, co ty się tak uczepiłeś tych genitaliów? Pełno filmów zobaczysz z gołymi laskami, a faceta nawet tyłka nie pokarzą i nie widzę tysięcy kobiet narzekających w komentarzach na nagość kobiecą. Jeśli masz coś przeciwko genitaliom to radzę skonsultować się z psychologiem, bo albo sobie coś kiedyś w przypływie nienawiści obetniesz. Dojrzyj.

jackassik

Ty to straciłeś już głowę. W Australii w gazecie ,,honi soit,, chciano wydrukować na pierwszej stronie zdjęcia warg sromowych, ale musieli je ocenzurować bo w tamtejszym prawie za taki czyn grozi 12 miesięcy więzienia !? Rok wcześniej w tej samej gazecie wydrukowano zdjęcie penisa bez cenzury i za to nie poszli siedzieć. Czyli w Australii pokazanie żeńskich genitaliów na pierwszej stronie jest zakazane, a męskie nie są prawnie chronione i można na prawo i lewo drukować. Co ty na to, radziłbyś im skontaktować się z lekarzem? Kobiety narzekają na nagość, a jak. W teledyskach pokarzą panie w MAJTKACH to uznają to za nagość . Jeżeli protestuje się ze względu na okryte intymne części ciała kobiety to nie dziw się, że narzekam na pokazywanie penisów w filmach. Zobacz sam jak wygląda świat, a nie kieruj się stereotypami.

ocenił(a) film na 1
mlik

Ja też mógłbym przytoczyć wiele odwrotnych sytuacji z całego świata, nie tylko Australii, że sromy były wszechobecne a penisy nie, ale czego to dowiedzie? Poza tym srom na pierwszej stronie gazety, a penis gdzieś tam to jest różnica. Owa wagina na pierwszej stronie pewnie służyła zwiększeniu zysków ze sprzedaży ciekawskim, ewentualnie oczekujących więcej nagości ludziom.
A kobiety burzą się o nagość (nawet częściową, bo chodzi o to samo) w teledyskach przez to że uwłaczają godności kobietom - w sensie "zostaw studia, trzęś dupą do teledysków 50cent'a" i taki wizerunek kobiety jest wpajany dziewczynom wychowywanych na MTV. Więc pomyśł o czym ty gadasz, bo tu nie chodzi o to że " 'cały urok prysł' (jak to napisałeś sam) owego teledysku przez to że zobaczyłam ten tyłek w stringach." Nie oburzają się bo ich brzydzi ten widok, ale o to że wpaja złe wartości.

ocenił(a) film na 1
jackassik

O tym śpiewała Pink
http://www.tekstowo.pl/piosenka,pnk,stupid_girls.html
"co się stało z dziewczyną która miała ambicje na zostanie prezydentem? Tańczy w teledysku przy boku 50 cent'a."
"Może jeśli będę się tak zachowywać (jak lambadziary w telewizji) to faceci będą do mnie oddzwaniać"
"Wokół tragedie, a ich jedynym zmartwieniem to "czy to zniszczy mi włosy?" " etc.

ocenił(a) film na 8
jackassik

fajny teledysk

jackassik

,,Ja też mógłbym przytoczyć wiele odwrotnych sytuacji z całego świata, nie tylko Australii, że sromy były wszechobecne a penisy nie...,, jeżeli takie sytuacje miały miejsce to je przytocz, ale chyba w to wątpię bo przynajmniej jeden przykład byś podał. W gazecie ,,honi soit,, penis nie był gdzieś pokazany tylko na pierwszej stronie gazety tylko z tą różnicą, że nie był ocenzurowany tak jak wargi sromowe. Nie wiem co tam 50cent rapuje, ale dziewczyny i tak tego nie słuchają, więc nie martw się studiów nie zostawią ;). Rozumiem, że to może uwłaczać godności kobietom tak samo jak pokazywanie penisów w filmach również uwłacza mężczyznom, dając przyzwolenie na wykorzystywanie męskiego ciała odzierając tym samym kompletnie z intymności, bo pokazanie męskich genitaliów to nie to samo co pokazanie klatki piersiowej. Pisałeś prędzej, że kobiety nie narzekają na kobiecą nagość w filmach, a wiesz dlaczego? Bo i tak warg sromowych się nie pokazuje i się cieszą, ze mogą zobaczyć więcej niż mężczyźni, więc one akceptują pokazanie gołej kobiety bez ubrania. To też nie jest powód aby w filmach pokazywać penisy. Co byś napisał kobietom, które brzydzą się widoku sromu, że mają sobie go zaszyć? Widzisz mężczyźni i kobiety jakoś nie przepadają za widokiem genitaliów osób płci do której należą, więc nie dziw się, że mnie nie spodobało się takie sszcegółowe pokazanie gołych mężczyzn w tym filmie.

ocenił(a) film na 1
mlik

Dobra, kończę tą dyskusję bo mnie już nudzi, niech ci będzie że wygrałeś.

jackassik

Ty ze mną rywalizowałeś na komentarze.. hahaha śmieszny jesteś.

Z tymi sytuacjami gdzie sromy były wszechobecne a penisy nie to jednak blefowałeś. Ok, pozdrawiam i nie przeżywaj tak druzgocącej porażki :)

ocenił(a) film na 1
mlik

Ja pierdziele, ty masz chyba rysę na psychice niezłą.. Rywalizować na komentarze... Powaga...

jackassik

Ty masz rysę na psychice, nawet twój nick może o tym świadczyć, a tak po za tym nie odwracaj kota ogonem bo sam napisałeś, że ,,wygrałem,, więc to ty brałeś udział w jakieś dziwnej rywalizacji na komentarze. Nie ośmieszaj się nadal.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
NEMO_999

NEMO ale się uśmiałem xD Pięknie powiedziane :D Gratuluję :D

ocenił(a) film na 1
mlik

A polecam to anime o rowerach, zero penisów. Sromów niestety też, ale chyba film nie musi mieć sromów, co?

smihu

No szału nie robi, przeciętna.

ocenił(a) film na 1
sylwester_3

Jak na film który nie powinien powstać to i tak całkiem nieźle go oceniłeś. Dla mnie ocena "nieporozumnienie" jest jak najbardziej na miejscu.

ocenił(a) film na 3
jackassik

No wiesz Ta scena w lesie gdy zdejmuje skórę.No i tyle ahahah :)