Podaj dalej

Pay It Forward
2000
7,6 176 tys. ocen
7,6 10 1 175614
6,7 24 krytyków
Podaj dalej
powrót do forum filmu Podaj dalej

czemu czemu czy film niebył by udany gdyby on przeżył napewno nie więc czemu ... Ludzie jak tak można !!!

użytkownik usunięty
RgRyBa

Musial ale dobrze ze to tylko film...
Musial widocznie chociaz jakby przezyl niemialabym dzis popuchnietuch oczu z placz lecz z jedne strony dobrze ze to niebyl film oparty na faktach....

ocenił(a) film na 10

no prawda
co fakt to fakt gdyby on nie umarł to film by się nie skończył tak ciekawie i rozpaczliwie !?!?!?!?

ocenił(a) film na 10
RgRyBa

Nio właśnie ale ...
...wiesz po pierwsze ten film powstał na podstawie książki.Nie czytałam jej ale tam właśnie prawdopodobnie Trevor umiera i w filmie też tak zrobili.Choć nie zawsze ekranizacja książki pokrywa się z pierwowzorem patrz "Forrest Gump".Dwie różne historie z 30-40% wspulnych zdarzeń.Mimo to ja też jak ty wolałbym żeby przeżył pragnełam happy endu w tym filmie jak w żadnym innym do tej pory.

użytkownik usunięty
Nariel_ArYarrel

prawda szera prawda
niestety muszę się z tobą zgodzić sam bym też tak chciał niestety tak jest i tak musiał obyć może kiedyś się to zmieni !!! i ktośnakręci wersje z innym zakończeniem !!!

ocenił(a) film na 10

Film z happy endem ale...
Może i ktoś kiedyś nakręci ten film z happy endem, ale co to był by wtedy za film?Rremake filmu na podstawie książki, z innym zakończeniem no i przedewszystkim bez wspaniałej gry aktorskiej Kevina Spaceya,Helen Hunt i Haleya Joela Osmenta.Prawda?Jedyną pociechą jest jak ktoś już wcześniej napisał to, że nie jest to film ani też książka na faktach autentycznych.Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
Nariel_ArYarrel

nie zawsze !!!
nie zawsze musi być film w całości oparty na książce lecz jak jest to wypada !!! tak jak ty licze na jeszcze jeden "podaj dalej" z lepszym zakończeniem !!!

ocenił(a) film na 10
RgRyBa

chyba nie do końca mnie zrozumiałeś
Wiem że filmowa adaptacja książki nie zawsze jest tą samą historią tak w 100%.Najleprzy przykład "Forest Gump".Nie jestem zwolenniczką dokonywania zmian ale dla filmu "Podaj dalej" byłabym jak najbardziej skłonna do zmiany żeby Trevor przeżył.Jednak jaki film nakręcono to nakręcono jest wspaniały i wzruszający.Musiałeś mnie wcześniej źle zrozumieć ponieważ nie jesten za tym by nakęcono "Podaj dalej" z happy endem.Jeśli dokonano by tej zmiany w pierwszym podejściu byłoby wspaniale, ale żeby kręcic film tylko po to aby zmienić zakończenie:IWedłóg mnie ten film nie miał by tego czaru co teraz i reszty o której pisałam poprzednio.Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
Nariel_ArYarrel

jakzwykle musze przytaknąć !!!
Masz racje i mam nadzieje że będzie jak ty będziesz chciała , ale co myśllisz gdyby nakręcono film bardzo podobny do "podaj dalej" z hepy endem ???
Napewno byś chciała obejżeć !!!

ocenił(a) film na 10
RgRyBa

Hmmm...
...film podobny do "Podaj dalej" z happy endem??To mogło by przejść.Wkońcu i tak obecnie wiele filmów opiera sie na jednym pomyśle, który w większy bądz mniejszy sposób jest przekształcany i serwowany nam jako coś zupełnie nowego.Sądzę jednak, że traktowałabym ten nowy film zupełnie inaczej niż orginał.Po prostu dwa oddzielne filmy o podobnej tematyce.Ten podobny film mogła bym obejrzeć może nawet by mi się spodobał.Jednak raczej nie pokochałabym go tak jak "Podaj dalej" choćby dlatego że byłby tylko jego przekształceniem:)

ocenił(a) film na 10
Nariel_ArYarrel

lecz ...
...gdyby ten film był by lepszy od oryginału ? żadko się to zdarza (raczej nigdy), lecz możliwe !!! to wtedy mógłbyś nawet bardziej polubić ten nowy <<podrubke>> !!! nigdy niemów nigdy !!!

ocenił(a) film na 10
RgRyBa

nie powiedziałam "nigdy"
Dopuściłam taką możliwość dlatego napisałam, że RACZEJ nie pokochała bym tego filmu tak jak "Podaj dalej" a nie że na PEWNO.Mimo wszystko jest to mało prawdopodobne ponieważ oprócz świetnej histori grają tam moi ulubioni aktorzy:)Wedłóg mnie ten film nie miał by dużych szans na stanie sie lepszym od "Podaj dalej", ale mógłby stać się lepszym filmem od wielu innych:)

ocenił(a) film na 10
Nariel_ArYarrel

możłiwe lecz ...
możłiwe lecz gdyby zagrali ten film aktorzy nowego pokolenia kturzy teraz som nieznni a ędom w przyszłości gwiazdami to film mugł by okazać się wyśmieniy ,nawet lepszy od pierwowzoru !!! Ponieważ niezbadane są ścieszki boga, a on lubi robić kaprysy !!!

ocenił(a) film na 10
RgRyBa

oczywiście że możliwe:)
Masz rację.Choć "ścieżki Boga są niezbadane" i wszystko może się zdarzyć jest jednak mało, nawet powiedziałabym BARDZO mało prawdopodobne aby zrobić tak samo lub lepszy film podobny do "Podaj dalej" i do tego z aktorami któży nie koniecznie będą moimi ulubionymi ale których choć będę lubuć.Ale nie mówię że to niemożliwe....w końcu cuda sie zdarzają:)Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Nariel_ArYarrel

for you
Nawzajem pozdraiam !!! I życze miłych feri jeśli je masz !!! i żebyś się wspieła w tabeli użytkownikow na pierwsze miejsce itp.!!! To już tak poza tematem ale z kąd jesteś ile ci mineło wiosenek ??? Ja jestem z poznania i mam 16 lat !!! I mam zamiar nakręcić jakiś dobry film z kumplami w wakacje a jak narazie pracuje z kumplem nad scenariuszem !!! Czekam na odpowiedz i takpozatym jestem Marcin a ty ???

ocenił(a) film na 10
RgRyBa

Dzięki
Bardzo dziękuje za życzenia:) Ja mam na imię Ania jestem z Gdańska i liczę sobie .....20 wiosenek, a za kilka tygodni czeka mnie 21(szok?!?!). Moje ferie nazywają się 'sesja egzaminacyjna' ;) Zaimponowałeś mi tym scenariuszem, sama wymyśliłam kilka historii na film ale napisać scenariusz to o wiele trudniejsza (tak mi sie wydaje) sprawa.Życze tobie udanych ferii, żebyś z kumplem skończył scenariusz i żeby dalej coś z tego wyszło:) Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
Nariel_ArYarrel

no oby ...
... film się nakręcił a jak nakręce go to ci odrazu prześle bo mamy zamiar go z kumplem póścić w świat <<przez interke>>,może się komuś spodoba !!! Lecz jest do tego jeszcze kupa czsu bo zdjęcia kręcimy dopiero w wakacje !!! Chyba że prędzej ale wątpie, mam zamiar je zakończyć tak pod do pierwszego dnia sazkoły !!! I pozdrówk dla ciebie ,a jak bedziesz miała urodzinki to powiedz bo będe musiał ci złożyć życzonka !!!

ocenił(a) film na 10
RgRyBa

Na pewno wam sie uda...
... plan z nakręceniem filmu w te wakację:)No bo dlaczego by nie.Puszczenie go w necie to dobry pomysł aby go rozpowszechnić.Było by miło jeśli byś mi go przesłał:)Urodzinki natomiast mam w dzień kobiet:)Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
Nariel_ArYarrel

jako pierwszej
jako pierwszej ci prześlę moje wypociny i mojego kumpla !!! Jeśli oczywiście będziesz chciała ??? A miałbym do ciebie prośbę jeśłi możesz lub znasz to podaj jakieś dobre strony do ściągania gier i filmów !!! Pozdro RgRyBa

ocenił(a) film na 10
RgRyBa

No proszę....
...jako pierwszej!!!!! Czuję się wytóżniona:) Będę czekać i trzymać kciuki. Co do stronek z grami i filmami to niestety ale nie znam żadnych:( Ja swoje filmy ściągam z sieci lokalnej. Pozdrawiam:) Ps.Niezłe nam się od rozmów schody zrobiły:)))

ocenił(a) film na 10
Nariel_ArYarrel

niewiem ...
niewiem oczym miał bym tu jeszcze pisać lecz lepiej niegadajmy tak publicznie !!! lepiej jak będziemy gadać na gg lup e-maila OK!!!
Moje gg to 2251599 a rgryba@poczta.onet.pl

ocenił(a) film na 10
RgRyBa

Dość już filmów w stylu MacGyvera gdzie główny bohater toczy bohaterską walkę z terrorystami lub bandytami, bo te gnojki, z którymi walczył Trevor nikim innym nie były jak tylko zwykłymi bandytami, ale nie oto chodzi, bo najważniejsze jest to, że najważniejsza jest przyjaźń Trevor stanął w obronie swojego chorego kolegi, który sam nie mógł się obronić. Film jest realistyczny w tym właśnie zakresie, że nie ma happy endu i to, że pokazuje rzeczywistość, jaka jest naprawdę radosna ale i okrutna czyli samo życie. W innych postach pisano, że ten film nie jest realny, bo te gnojki, które zabiły trevora nie uciekli jak się zjawili dorośli, ale to właśnie jest realne ile to razy w dziennikach telewizyjnych podaje się, że dziecko czy nawet dorosły został zabici przez garstkę wyrostków, bo prawda jest taka, że tacy mali zbrodniarze mają gdzieś dorosłych czy też policję. Ja osobiście lubię filmy z happy endem, ale i taki bez happy indu też jest fajny,większość z nas przyzwyczaiło się główny bohater rozstawia terrorystów i bandytów po kątach i sam kończy w glorii chwały oczywiście nasz główny bohater też kończy w glorii chwały, ale inaczej trochei smutne, ale takie jest właśnie życie