PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124432}

Podgatunek

Subspecies
1991
4,5 520  ocen
4,5 10 1 520
5,0 4 krytyków
Podgatunek
powrót do forum filmu Podgatunek

Kiedy dowiedziałem się, że wytwórnia FullMoon ma na swoim koncie cykl filmów o wampirach byłem
dosć... zaintrygowany. Ta ma na swoim koncie różne c-klasowe śmieci, wśród nich takie które lubię i do
których mam sentyment. Tak więc pierwszy "SubSpecies" był dla mnie... rozczarowujący. Może to miał być
tylko start dla serii, mimo to film jest w wielu momentach nudny.
Zaczynamy od naszych nijakich i i rytujących bohaterek które wpadają w środek walki dwóch wampirzych
braci. Jeden z nich to Stefan (taki Edward ze "Zmierzchu" tylko że z zalążkiem osobowości) a drugim Radu,
który wygląda fajnie, to jednak mógłby nauczyć się wyraźnie mówić. Moją bolączką w tychfilmach było to, że
kwestwie Radu są wypowiadane niewyraźnie co moze doskwierać, zwłaszcza gdy sie te filmy ogląda w
oryginale po angielsku. Sam Radu wygląda naprawde cool. Do pomocy ma poklatkowe małe diabełki,
które wyglądaja po prostu przeuroczo. Szkoda tylko że żadnej istotnej roli w fabule nie pełnią.
Niektóre pomysły w filmie są ciekawe, jednak film cierpi z powodu niewielkiej ilości akcji i niestety, braku
stosownego klimatu grozy. Seans mija bezboleśnie, a sam film nie wzbudza zbyt wielu emocji.