PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=257264}

Podwójna tożsamość

The Death and Life of Bobby Z
2007
6,4 11 tys. ocen
6,4 10 1 10860
6,0 2 krytyków
Podwójna tożsamość
powrót do forum filmu Podwójna tożsamość

PODWÓJNA TOŻSAMOŚĆ mimi "wypasionej obsady" z Paulem Walkerem i Laurecne Fishburne na czele na trafiła nawet do kin, ale prosto na nainizsze półki wypożyczalni i do TV.
Paul Walker nie ma ostatnio dobrej passy.
Jego kariera rozwijała się dynamicznie przez PSZEŚLADWOCE po obie części SZYBKICH I WŚCIEKŁYCH.
Niesttey ostatnio jego kariera to równia pochyła.
Klapy takich filmów jak BŁĘKITNA GŁĘBIA czy RUNNING SCARED dobitnie dowodzą,że aktor ten ma kłopoty. Owszem odstał on mało znaczący epizod w SZTANDARZE CHWAŁY Eastwooda oraz zanotował sukces w dobrym familijnym obrazie PRZYGODA NA ANTARKTYDZIE- ale to za mało by mowić o dobrze rozwijającej się karierze.
PODWÓJNA TOŻSAMOŚĆ zdaje sie być gwoździem do trumny Paula Walkera, a od ekranowej śmierci może aktora jedynie uratować kolejny epizod SZYBKICH I WŚCIEKŁYCH.
Laurence Fishburne po MATRIXIE też zaliczył kilka mniej szczęścliwych wyborów, ale takie obrazy jak M:I 3 czy AKEELAH I JEJ NAUCZYCIEL zdają się skutecznie ratować reputacje katora.

Co do samego filmu Johna Herzfelda to nie jets to zbyt dobra propozycja.
Sam pomysł na film jest do bólu oklepany, a co gorsza większość poprzednich realizacji oadzonyhc w podbnym klimacie była wykoanana o wiele lepiej od tego gniota.
Postaci i fabuła sa do bolu komiksowe. Scenom akcji bnrak wyrazu, napięcia i dynamiki.
W zamierzeniu twórców obraz ma ratować zjadliwy humor, ale i on jets bardzo powtarzalny, a na dodatek rzadko śmieszy.
Aktorstwo jest tu drewniane z Laurencem Fishburnem na czele.
Co gorsza znajdziemy tu masę złych dialogów i kilka żenujących sytuacji.
koncówka filmu wołao pomstę do nieba!!! Z reszta nie ma się co tutaj rozpisywać- najlepiej PODWÓJNĄ TOŻSAMOŚĆ omijać z daleka. Kuriozum i tyle.

ocenił(a) film na 7

Laurence Fishburne jest bardzo przecietnym aktorem jedynie matrixa tak to wszytko srednie w MI3 zagral naprawde duzo !!!
Walker na fakt troche spadek formy ale ogolnie jest znakomitym aktorem !!Błekitna Głebia mi sie bardzo podobała !

użytkownik usunięty
kubro

Cieszę się, że masz swoje zdanie. W poście nie odnosiłem się do artystycznej wartości każdego z wymienionych filmów- podkreśliłem jedynie to, iż Paul Walker (za wyjątkiem PRZYGODY NA ANTARKTYDZIE) nie odniósł ani jednego poważnego frekwencyjnego sukcesu od lat.
A Fishburne to faktycznie nie jest świetny aktor.
MATRIX był jego opus- magnum, ale Laurence zaczynał swoją karierę znacznie wcześniej.
Zagrał w kilku dobrych filmach jak choćby: OTELLO .

Na marginiesie- przepraszam za sporo literówke w poprzednim poście (albo się nie wyrabiam na klawiaturze- albo ze skryptem na FilmWeb jest coś nie do końca ok).

ee tam już od razu gwóźdź do trumny ;) Inni aktorzy mają gorsze i więcej pomyłek na swoim koncie i jeszcze są u szczytu sławy, także o Paula się nie martw. Mi się np. Running Scared bardzo podobało, nie wiem dlaczego okazał się mało kasowy, może zła reklama czy coś, ale film generalnie jest świetny!! Pzdr :)