PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=858}

Podwójne zagrożenie

Double Jeopardy
1999
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 35799
5,3 10 krytyków
Podwójne zagrożenie
powrót do forum filmu Podwójne zagrożenie

Nieco zastanawiającym jest fakt że tak świetnie zrealizowany film uposażony w bardzo dobrą obsadę aktorską, odznaczający się dynamizmem, nieoczekiwanymi zwrotami akcji, polotem został zweryfikowany przez użytkowników portalu tylko minimalnie wyżej niż dobry ? Zazwyczaj jestem bardzo wybrednym i wymagającym widzem ale ciężko byłoby mojej osobie ocenić ten obraz gorzej aniżeli nota bardzo dobra.

Martinus_filmweb

Także tożsame zagadnienie dotyczy filmu "Ścigany" z Harrisonem Fordem który moim skromnym zdaniem zasługuje na nieco wyższą średnią notę - jest przecież kwintesencją znakomitej sensacji.

Martinus_filmweb

Aha, nowszy film z 2010 roku zatytułowany "Miasto złodziei" wydaje się być obrazem niedocenianym chociaż w tym przypadku nie występuje większy odskok od normy, może mam nieco odmienny gust od wypośrodkowanych ocen ale wydają się one nie być całkowicie adekwatnymi.

Martinus_filmweb

Bardzo dobre polskie filmy typu: "W Ciemności", "Generał Nil" czy "Róża" mogłyby także zostać minimalnie wyżej ocenione przez nas - Polaków.

Martinus_filmweb

Czy też mądre, posiadające gust i dobry smak Polki.

ocenił(a) film na 7
Martinus_filmweb

Fajny monolog... Mam nadzieję że już wszystko wyrzuciles z siebie.

blaszkin

:-) ?.

ocenił(a) film na 8
blaszkin

hihi ;)

aneciulka

Wybielanie trzonowych się kłania.

blaszkin

Podobno nadzieja jest matką głupich ale jako że znaczna większość rodzicielek kocha swoje dzieci masz duże prawdopodobieństwo że podobnie jest w twoim przypadku.

ocenił(a) film na 7
Socrates_filmweb

Poszczekaj sobie trochę w końcu gimnazjum ma jeszcze wakacje i ciebie ktoś pokocha ...

blaszkin

Obyś to nie był ty - sabako, takim jak ktoś inny z tego postu pomagam od dziesięciu lat na mojej freudowskiej kozetce (jeżeli ich stać i nie poprzeginali w życiu czy necie - gdy jest dla nich jakaś szansa).

blaszkin

Raczej zbieraj razem z giovannim50 na wizytę u kogoś w swojej miejscowości(chociaż tamtemu kłania się egzorcysta) - a szczeka raczej ktoś kto posiada psa jako swój awatar.

ocenił(a) film na 7
Socrates_filmweb

Nie wiem co bierzesz ale to naprawdę po Twoich wypowiedziach musi być dobry towar... Nic dziwnego że nie możesz nawet się ruszyć z tej swojej "freudowskiej kozetce" .

blaszkin

Tępię narkomanię i potępiam ćpunów, dobry kolega znad morza zaopatruje mnie w aya huasce z której przyrządzam sobie raz w miesiącu świetny ayage. Paka malczik.

blaszkin

Odmiana powinna brzmieć "freudowskiej kozetki"...

blaszkin

Tylko nie kombinuj młody z rośliną - jest przeznaczona dla szamanów i wtajemniczonych, mógłbyś nie wyjść już nigdy z telepatycznego transu poza tym niektóre jej składniki są prawnie zakazane w niektórych krajach Europy...np. w Polsce.

Socrates_filmweb

Tylko nie zapominaj Socratesie o nadziei w kontekście jednej z trzech cnót Boskich, jak wiesz ta jest właściwa.(inna od żartu).

Black_Horse_filmweb

Jasna sprawa, dzięki za uwagę ;-).

ocenił(a) film na 7
Martinus_filmweb

zgadzam sie jak najbardziej,tylko ze sa gusta i gusciki,wiec tez o tym nie zapominaj.pozdrawiam

acmilan8

Dzięki za troskę o mój "gust czy jak wolisz guścik", postaram się około miesiąca czy może nawet dwóch zachować twoją radę dla siebie, swojego idealnie wyrównoważonego w proporcjach 33,33333% JA,EGO,SUPER-EGO.

Martinus_filmweb

"gusta - guściki" , możesz skorzystać także z mojej drugiej wersji - ID. :-).

ocenił(a) film na 8
Martinus_filmweb

szukam filmu

> Młoda kobieta zabija męża
> Trafia do więzienia
> Wcześniej jednak związuje się z nim jako nastolatka
> Pamiętam że poznaje go w jakims barze
> Jej koleżanka mówi coś w stylu no podejdz do niego
> Maturę zdaje eksternistycznie potem opiekuje sie
> dziećmi sąsiadów
> W jego urodziny robi małą imprezę ładnie sie ubiera
> Ale jemu sie coś nie podoba
> Potem po wszystkim mówi jej że wygląda jak dziwka(
> sukienka lub szminka mu sie nie
> spodobała)
> Robi jej wyrzuty że źle się zajmuje domem
> Pamiętam taki tekst To moja ulubiona koszulka teraz
> wygląda jak szmata
> Ojciec cie sprzedał za 500 dolarów

giovanni50

Niestety Giovanni50, zastanawiałem się nieco ale nie kojarzę tytułu czy choćby fabuły poszukiwanego przez ciebie filmu(chyba nie oglądałem).

ocenił(a) film na 8
Bengal_Tiger

Już znalazłem ten film to Oszukane serce

giovanni50

Kiedyś, niedługo po premierze - w bardzo wczesnej młodości miałem okazję ten film obejrzeć ale przyznam że po twoich zlepkach zdarzeń samej fabuły czy też tytułu nie skojarzyłem.

Bengal_Tiger

Dziwne Bengalu gdybyś czemuś takiemu udzielał informacji, nawet najdrobniejszej - niezła plewa z tego giovanni 50.

Socrates_filmweb

Spokojnie Socratesie - nie udzieliłem. Mądrzejsi ludzie w naszym kraju są na tyle oczytani, uświadomieni i inteligentni że odpowiednio zweryfikują jak i zaszeregują "rewelacje" giovanni50 dotyczące Jana Pawła II. Trochę wiary Mędrcze we własny naród...

giovanni50

Może pozostań przy filmach typu "Oszukane serce" i jako zapiekły "ateista" nie staraj się fałszywie podkopywać autorytetu Jana Pawła II. Niewielka i niewidoczna może stać się granica między "niewierzącym" a plugawą plewą którą byłeś nieuczciwie oczerniając kogoś kto nie wyrządził ci najmniejszej krzywdy.

ocenił(a) film na 8
Socrates_filmweb

Nie jestem zapiekłym ateistą :)

giovanni50

Jeżeli nie zapiekłym ateistą to po prostu plugawą plewą. Oczerniający Jana Pawła II, kłamliwy wątek który poruszyłeś z innym patafianem na filmie "Szukałem Was" świadczy o twoim nikłym poziomie intelektualnym.

ocenił(a) film na 8
Socrates_filmweb

Jesteś pisowczykiem bo nikt inny tak nie pluje

Papież Franciszek jest ok

giovanni50

"Ok." to może być dla ciebie twój interlokutor z postu na którym plugawiłeś Błogosławionego a niebawem zapewne Świętego gdy się spotkacie na jakimś sikaczu w parku. Papieża Franciszka uczynił kardynałem Jan Paweł II i zaufaj że jako wspaniały lojalny następca nie mógłby powiedzieć tego samego o tobie.

ocenił(a) film na 6
Martinus_filmweb

Cóż, film dla mnie jest dobry, poprawnie zrealizowany, dobrze zagrany. Jednak przykro mi jest, gdy po 20 minutach oglądania, domyślam się całej fabuły i "intrygi" - wiedząc kto i w jaki sposób jest wmieszany ( co pod koniec seansu okazuje się słusznie).