Takie filmy powinny być zakazane i zablokowane przez Polskę już w trakcie produkcji. Aktorzy występując w tym filmie z pewnością również myśleli, że robią coś dobrego opowiadając prawdę o Jedwabnem i polskiej historii. Na jedyną prawdę o naszej rzeczywistości aktualnie mają monopol żydzi, amerykańskie i brukselskie elity. Wszystko inne to antysemityzm, niepoprawność polityczna, faszyzm lub całkowity brak rozumu.
I znowu spiskowa teoria dziejów. A może tak wreszcie z odwagą przyznać, że jak w każdym narodzie w naszym również są kanalie i mordercy.
To nie jest teoria spiskowa tylko życie. Dokształć się. Film jak najbardziej potrzebny. Oczywiście że w każdym narodzie są kanalie lecz jeśli żydzi są przez ich media wybieleni. Ja to bym porównał tak że na 1 polskiego bandytę w czasie wojny przypadało 1000 żydowskich bandytów. W takim razie cyfra 1 znaczy tyle co zero. Edukuj się w sprawie żydowskch morderców Polaków w Katyniu, żydowscy mordercy po 1945 jak fajga mindla która rządziła się w Polsce, żydowska policja , żydowscy koleboranci, żydzi chcący połowę Polski dla siebie po 1 wojnie światowej i WIELE INNYCH SPRAW.
To nie jest teoria spiskowa tylko życie. Dokształć się. Film jak najbardziej potrzebny. Oczywiście że w każdym narodzie są kanalie lecz żydzi są przez ich media wybieleni. Ja to bym porównał tak że na 1 polskiego bandytę w czasie wojny przypadało 1000 żydowskich bandytów. W takim razie cyfra 1 znaczy tyle co zero. Edukuj się w sprawie żydowskch morderców Polaków w Katyniu, żydowscy mordercy po 1945 jak fajga mindla która rządziła się w Polsce, żydowska policja , żydowscy koleboranci, żydzi chcący połowę Polski dla siebie po 1 wojnie światowej i WIELE INNYCH SPRAW.
A gdzież to mam się tak dokształcać? Może jakieś wiarygodne źródła byś podał w których w oparciu o fakty podane jest, że "na 1 polskiego bandytę w czasie wojny przypadało 1000 żydowskich bandytów"
150 000 udowodnionych żydów w służbie hitlerowi, a ty żygasz na nasza historię.
Udowodnijcie, sobie tezy albo won z mojej Ojczyzny.
Ponad to tak czy owak to byli obywatele RP, wiec Polacy.
Może jakieś źródło tej wiedzy. Pół miliona Polaków kolaborujących z nazistami. Każdy może sobie tak napisać. To miejsce jest tak samo moją jak i twoją ojczyzną. I tylko szkoda, że dajesz tak sobą manipulować. Nie ja jestem twoim wrogiem, tylko ci, którzy nas dzielą i uprawiają politykę kłamstw.
Agatotnik, a poczytajże choćby Historię Żydów Feliksa Konecznego, a poczytaj choćby Dzienniki Żeromskiego, a porozmawiaj choćby z ludźmi, którzy byli świadkami wydarzeń, bo jeszcze są tacy. Byli w tamtych czasach dziećmi, ale pamiętają. Politykę kłamstw od wieków uprawiają właśnie Żydzi, którzy chcą z Polski zrobić sobie swoją ojczyznę !!!!!!! I takie filmy są potrzebne, bo one mówią prawdę, odkłamują historię którą fałszują Żydzi. Tak zmanipulowali cały świat, że wychodzi na to, że Polska wywołała II wojnę światową!!!
Może masz jakieś tajne źródła, ale ja nigdy nie słyszałam, żeby Żydzi mówili, że Polska wywołała II wojnę światową. Nawet poszukałam, Koneczny nie napisał Historii Żydów, w każdym razie takiego tytułu nie znalazłam. A jeżeli nawet, zmarł w 1949 roku i nic nie wiedział o Jedwabnem - więc jaki to ma być autorytet? Ja proponuję przeczytać reportaż Pawła Reszki "Płuczki". Żartujesz? Twoim autorytetem jest Sumliński? Ten plagiator?!!! Dla wielu Żydów Polska była ojczyzną.
Nigdzie nie napisałam, że Sumliński jest moim autorytetem. To, że podałam jego film jako odkłamujący historię nie świadczy o moich autorytetach, ale o tym, że film mówi prawdę na temat historii w Jedwabnem. Jeśli ludzie tam pochowani zginęli od kul, to czy masz na tyle wyobraźni, aby sobie wyobrazić, że Polacy w czasie wojny !! biorą broń palną do ręki i strzelają w biały dzień, oficjalnie do kogokolwiek!! A Niemcy nic na to???? Przecież to byłą wojna.
1- Feliks Koneczny - "Cywilizacja żydowska"- oczywiście dla Żydów będzie antysemitą, bo wg Wikipedii : Cywilizacja żydowska jest jedną z najdokładniej opisanych przez Konecznego (obok bizantyńskiej i łacińskiej). Jej opis budzi też jednak najwięcej kontrowersji (niektórzy twierdzą, że Koneczny podkreślał u Żydów te cechy które uważał za negatywne, ich pozytywne osiągnięcia dostrzegał jedynie w ekonomii) i jest tą częścią teorii Konecznego, która została najwyraźniej sfalsyfikowana, przez wydarzenia, jakie nastąpiły po jego śmierci. Koneczny nie wierzył w możliwość powstania i utrzymania się niepodległego Izraela ze względu na brak patriotyzmu u Żydów, ich niechęć do wojska i ułomność (jednokierunkowość) żydowskiej ekonomii[38].
2- Andrzej Leszek Szcześniak- historyk- " Judeopolonia. Żydowskie państwo w państwie polskim"
Te dwie pozycje powyższe najważniejsze a tak to
mnożyć można bez liku :
Dzienniki Stefana Żeromskiego; publikacje księdza męczennika Maksymiliana Kolbego; biografia Stanisława Lema- który był nawiasem mówiącŻydem.
Jak się zapoznasz choćby z tymi utworami to wtedy możesz głos zabierać.
Bardzo łatwo jest skonstruować fałszywą historię. te materiały, które podałam to jest tło, to jest kontekst, bez którego każda informacja fałszywa na temat jedwabnego może stać się prawdą. Wyrażam się skrótami myślowymi, bo nie sposób rozpisywać tu esejów, ale Ty tylko odbijasz piłeczkę :) Tak naprawdę nie masz argumentów. Na Twoją odpowiedź mogę napisać, posłuchaj świadków, są zapisy, ale nie wiem czy nie pokasowane przez youtube. Jedyną opcją rozstrzygającą spór jest właśnie- ekshumacja. Ona była zaczęta i została przerwana w momencie dotarcia do zwłok, które miały kulkę w głowie. Jak myślisz dlaczego wstrzymano dalsze prace? Dlaczego nie sposób tego wykonać? Nie chciałabyś np jako ewentualna rodzina wyjaśnienia sprawy? Pochowania szczątków z szacunkiem ? To takie pytania retoryczne, ale ja gdybym wiedziała, że zginął ktoś tam z moich bliskich bardzo chciałabym sprawę wyjaśnić.
To jest w ogóle nieprawdopodobne, aby Polska jako ponoć suwerenny kraj nie mogła tej sprawy wyjaśnić. To jest niesłychane.
I, bo możesz znów mi tu np napisać, że religia żydowska nie zezwala na ekshumacje. Otóż jest to jedna wielka propagandowa bzdura ze strony środowisk żydowskich. Jest wręcz przeciwnie.
Po to na świecie są sądy, aby wydawać sprawiedliwe wyroki. Przedstawić sprawy z dwóch punktów widzenia. Przestępcy i ofiary. Dopóki wina nie zostaje udowodniona jest domniemanie winy. W tej sprawie nie ma możliwości wydania sprawiedliwego wyroku, nie ma możliwości wyjaśnienia zbrodni, tylko dlatego, że środowiska żydowskie blokują wszelkie działania zmierzające ku prawdzie. I co tu więcej pisać? Nie ma co pisać. Trzeba dążyć do ekshumacji i tyle.
Polecam książke
Jedwabne. Historia Prawdziwa T.1-2 praca zbiorowa jako dobre źródło.
Już pierwsze zasiane ziarno w tej sprawie to jedna wielka mistyfikacja. Mówię tutaj o książce "historycznej" Grossa "Sąsiedzi". Otóż Gross podaje się za historyka, się historykiem i nie jest i doskonale widać to po jego przepełnionej nienawiścią kiepskiej powieści pt. "Sąsiedzi", na podstawie której rozpętało się to całe piekło, które chcą nam zaserwować. W tej książce jest wylana cała nienawiść Grossa do Polaków a rzekome fakty historyczne są albo sprytnie zmanipulowane albo podane przez rzekomych świadków, których jak się okazało w ogóle tego dnia nie w Jedwabnem nie było. Dekamufluje to m.in. profesor historii Jerzy Robert Nowak w książce "101 kłamstw Grossa o żydowskich sąsiadach i Jedwabnem: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/174350/100-klamstw-j-t-grossa-o-zydowskich-sasia dach-i-jedwabnem
Zapewniam, że każdy kto pierw przeczyta Sąsiadów a później książkę profesora Nowaka, będzie w ciężkim szoku jaki z Grossa jest kłamca i będzie zachodził w głowę, jak to jest w ogóle możliwe, że nikt tej książki na arenie międzynarodowej nie zdeprecjonował. A przede wszystkim jak Kwaśniewski mógł m.in. na podstawie takich źródeł przepraszać za taką zbrodnię. To była zdrada stanu
daihat chyba źle zrozumiałeś tytuł filmu. Film opowiada właśnie o tym jak żydzi chcą okraść Polskę. Film właśnie odkłamuje żydowskie kłamstwa serwowane całemu światu.
Jeszcze Polska nie zginęła póki my żyjemy... Te słowa zna prawie każdy Polak, ale nie wszyscy rozumieją. Tu trzeba przywołać miliony rodaków z ostatnich kilkuset lat , którzy złożyli swoje życie na ołtarzu wolności i niepodległości. My mamy ten przywilej, że mieszkamy w wolnej ojczyznie . Dlatego musimy bronić jej dobrego imienia i pamięci Polaków,którzy zginęli podczas rozbiorów, powstań i wojen. To nasz obowiązek. Jednak niepodległość nie jest dana raz na zawsze. Ponownie nadciągają czarne chmury. Prawda historyczna się nie liczy. jesteśmy przedstawiani na świecie jako sprawcy. Ta narracja się potęguje z każdym dniem. Dlatego należy bronić ojczyzny . Dziś nie musimy trzymać w ręku karabinu, wystarczy uczciwa praca i nauka . Wystarczy przeciwstawiać się kłamstwie, a świadczyć prawdą.