PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540786}

Policja zastępcza

The Other Guys
2010
5,9 39 tys. ocen
5,9 10 1 38553
5,8 24 krytyków
Policja zastępcza
powrót do forum filmu Policja zastępcza

Co to ma być?

ocenił(a) film na 1

A więc od początku...
Na wstępie przebolałem początek filmu i postanowiłem dać mu szanse. Akcje w wykonaniu dwóch rozpierdzielaczy (Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson) były dla mnie całkowicie nie do przetrawienia, no ale wiadomo ze amerykańskiego popcornożerce takie coś kręci. Jak już wspomniałem postanowiłem dać jednak szansę temu filmowi. Później było juz tylko gorzej.
Lecz oglądałem dalej, samozaparty w sobie niemal ponad siły. Doszedłszy do 30 minuty, moja ocena była na poziomie 3/10, ale gdy po raz kolejny i kolejny ten amerykański dziwny humor stawał się nie do zniesienia, dałem 1/10.
Film po prostu beznadziejny. Nie wiem na kogo ukierunkowany, bo nie bawi, nie śmieszy, nie powoduje żadnych innych emocji poza nieodpartą chęcią zwymiotowania na scenarzystę, reżysera i osoby które dały pieniądze na tą szmirę. Daj Boże aby ludzie odpowiedzialni za to nieporozumienie zmienili zawód!

P.S. Szkoda tylko Wahlberga, bo coraz częściej zaczyna grać w takich szmirach, lub filmach bardzo, bardzo przeciętnych (chociażby Date Night). Czyżby miał z Nicoolasem Cage wspólnego księgowego i chwytał się byle czego aby tylko zarobić trochę pieniędzy...?

użytkownik usunięty
SfistaQ

Film specyficzny, ale dla skoku Danson&Highsmith przy dźwiękach FooFighters było warto;-) btw kto wymyślił coś takiego ???

ocenił(a) film na 5

Z tą sceną pojechali!
Początek niezły, humor absurdalny, czyli względem gustu, ale IMO, im dalej tym gorzej.

ocenił(a) film na 9
SfistaQ

trzeba zrozumieć humor tego filmu ja cały czas pękałem ze śmiechu i nie sprawia mi problemu zrozumienie żartów w filmie, cage bierze co może nie stać go na wybrzydzanie,a wahlberg stara się grać w czymś więcej niż tylko filmach akcji

ocenił(a) film na 1
ShasOBrawleR

A gdzie jest napisane, że ten denny humor był dla mnie niezrozumiały?

ocenił(a) film na 8
SfistaQ

"Na wstępie przebolałem początek filmu i postanowiłem dać mu szanse. Akcje w wykonaniu dwóch rozpierdzielaczy (Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson) były dla mnie całkowicie nie do przetrawienia, no ale wiadomo ze amerykańskiego popcornożerce takie coś kręci."

Jeżeli to nie jest niezrozumienie, to nie ciągnąłbym dalej dyskusji. Tłumaczenie, czy słabe napisy napisy? W wersji oryginalnej, na dużym ekranie, bardzo pozytywnie się ogląda, humor typu tak głupie ze aż śmieszne, zaskakująco na prawdę daje rade...

ocenił(a) film na 1
DzonAFC

Ja widzę różnicę między niezrozumieniem a brakiem humoru. Widzę, że jednak nie wszyscy potrafią ... :)

ocenił(a) film na 8
SfistaQ

czlowieku- skad ty sie urwales? ja widze w obsadzie willa ferrella i doskonale wiem czego sie moge spodziewac- maksymalnie durnego humoru. skoro mnie to smieszy i odpowiada mi taka rozrywka to ogladam film i nie nazekam. ambitny ten film nie jest ale nie taki byl zamysl. daje 8/10- pekalem ze smiechu.

użytkownik usunięty
SfistaQ

Film B. DOBRY CHYBA WIDZE NIE ZNASZ SIĘ NA TYM GATUNKU FILMOWYM JAK NA KOMEDIE Z USA JAK TO MÓWICIE Z PRZYMRÓŻENIEM OKA ,JA OGLĄDAŁEM Z NAPISAMI I MI TO NIEZBYT PRZESZKADZAŁO Will Ferrell jest THE BEST I ODPOWWIADA MI JEGO HUMOR ,A WALHBERG NIE DO KOŃCA W KOMEDIACH PASUJE ,NIE TYLKO TO JEST FILM DLA AMERYKAŃSKIEGO WIDZA JA WIELE JUŻ TAKICH KOMEDII OGLĄDAŁEM ALE TA JEST TROCHĘ INNA (LUBIE TAKIE FILMY I TYCH AKTORÓW) NOCNA RANDKA BYŁA B. FAJNA DLA MNIE MOCNA 8

ocenił(a) film na 3

dla mnie tez beznadzieja, ledwo dotrwalem do konca, obsada niezla spodziewalem sie czegos lepszego, czaje ze to specyficzny rodzaj humoru, ale do mnie jakos historie z lwem i tunczykiem nie trafily:) z raz sie usmiechnalem to wszystko...

ocenił(a) film na 3

To chyba Ty nie znasz się na gatunku komediowym i języku polskim, a kończąc na pisaniu bez Caps-Lock'a. Film do dobrej komedii ma tyle co Mark Wahlberg do dobrego aktora, czyli tak na oko... kamień milowy. Od strony fabularnej totalne dno, sposób w jaki zginęli Danson i Highsmith był taaaak idiotyczny, że nie mogłem uwierzyć własnym oczom co się przed chwilą wydarzyło na ekranie. Komedia z przymrużeniem oka czy parodia, ich skok z dachu powinien oficjalnie być zapisany w jakiejś księdze jako najbardziej debilna scena wymyślona dotychczas w komediach. Później było tylko gorzej, miałka i nużąca akcja, słabe dialogi, nieśmieszne gagi/żarty sytuacyjne, miałem odczucie, że film będzie trwał w nieskończoność. Owszem, oglądając w kinie praktycznie wszystko śmieszy, bo taka jest siła kina i rozbawionych mas bezguścia.

Owemu filmowi dałem 3/10 z litości, ale coś mi mówi, że ta produkcja nawet na litość nie zasługuje, wolę po raz enty obejrzeć Hot Shot's 1-2 niż wracać do tego gniotu.

Panie Jackson, wstydź się pan za takie role.

ocenił(a) film na 7
Helleyem

Jestem pewna, że komuś kto lubi Willa i ten typ humory film na pewno się spodoba. Takich filmów nie można brać w 100% na serio ... przecież wiadomo, że nie zrobiono go z myślą o zdobyciu Oscara. Film prezentuje wizerunek policji z dużym przymrożeniem oka więc na wstępie można się skapnąć, że to produkcja dla tych, którzy mają duży dystans do rzeczywistości i ogólnie do kina. Niektórzy powinni nauczyć się odróżniać pewne podgatunki komedii i nie wymagać od filmów, że wszystkie będą śmieszyć tym samym i wszystkich ...
uwielbiam Willa ale nigdy nie oglądam filmów z jego udziałem z myślą, że wyniosę z nich coś niezwykle wartościowego ... no może poza tym, żeby nie skakać z 20 piętra hahaha ;p;d

ocenił(a) film na 8
atarzyna

Dokładnie tak. Helleyem przyrównuje ten film do Hot Shots, co jest bez sensu, bo to zupełnie inne podgatunki. Jeden to pastisz, drugi to to parodia pełna absurdalnych elementów.
"Policja zastępcza" to dobra, lekka komedia, na której można się pośmiać i zrelaksować. W porównaniu do tragicznego i żenującego Cop Out- Fujary na tropie - PZ to niemal arcydzieło

ocenił(a) film na 2
dezertx

No niestety do mnie akurat nie trafił ten film. Dałem 2/10. Kilka momentów było śmiesznych, reszta raczej mało ciekawa. Nie polecam. Jedno dobre to była muzyka.