PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=849062}

Poniżej zera

Bajocero
2021
5,9 9,1 tys. ocen
5,9 10 1 9135
5,5 4 krytyków
Poniżej zera
powrót do forum filmu Poniżej zera

Pomysł na film super, ale tyle co on ma błędów i niedorzecznych sytuacji to masakra..
np:
-poszło 6 kół na kolczatce, niby coś wymieniał, ale skąd wziął by wszystkie koła na wymiane ?
-odpalał ciężarówke kablami, później za drugim razem odpalił jedną ręka przekręcając ją jakby miał klucz, skąd ?
-lód po strzale jakby miał 3cm grubości, to jak utrzymał ciężarówke ?
-Ten gość co w skrzyni ładunkowej sie nabił na tą śrube, jak ? Skoro one były z tyłu auta a gdy kierowca zahamował to powinno go w przód auta przesunąć a nie w tył na ten pręt..
-Po odstrzale dłoni, widać kawałek dłoni, w następnym ujęciu widać ręke odstrzeloną w nadgarstku..

i wiele wiele innych..

WacoMeister

Zgadzam się z tobą co do tych błędów, ale nie rozumiem osób, które oceniły go na 1-3. Mimo tylu błędów film nie nudził wcale. Cały czas coś się działo. Od początku do końca trzymał w napięciu, a osoby, które oceniły tak nisko odsyłam do ostatnich filmów z Brucem Willisem i Nicolasem Cage. Może wtedy zmienią zdanie i wrócą dać wyższą ocenę. Aktorzy fajnie dobrani, zagrali dobrze, a u mnie takie filmy zawsze mają trochę lepszą ocenę z tego tytułu, że nie znam tych aktorów i nie wiem kto w jakiej kolejności zginie jako pierwszy. U mnie tutaj trochę zadziałał element zaskoczenia :-) Co do błędów to jeszcze bym dodał to, że marudzą w tej furgonetce od samego początku, że jest im zimno, ale strażnik wstał z ranami postrzałowymi po dłuższym czasie i jeszcze prowadził samochód. Nie będę już wspominał kąpieli w lodowatej wodzie. Mimo wszystko film na plus. Solidne kino :-)