PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10011096}
4,3 12 tys. ocen
4,3 10 1 12259
2,4 12 krytyków
Poskromienie złośnicy
powrót do forum filmu Poskromienie złośnicy

Kto to napisał???

ocenił(a) film na 1

Kto napisał ten scenariusz???
Czy ktokolwiek zastanawia się nad logiką, związkami przyczynowo-skutkowymi?
Chociaż w sumie... dla kupa-aktorów są kupa-scenariusze.
Poniekąd ten film odniósł pewien sukces - zastanawiam się czy to nie najgorszy film jaki widziałem.

ps. Lubię oglądać polskie kino, choć wiem że różnie bywa ze środkami finansowymi (Wiedżmin) a i aktorów u nas mniej niż na świecie, w USA.
Tym bardziej jestem wściekły gdy te wątłe, słabe środki są dobijane takimi gównianymi scenariuszami.

ocenił(a) film na 1
gerth

Jeszcze coś: winnych jest tutaj więcej. Każdy, każdy kto przeczytał scenariusz musiał wiedzieć do czego przykłada rękę, w co pakuje reżysera, wydawcę, aktorów, albo ktoś miał ogromny tupet, albo był święcie przekonany że społeczeństwo to ciemnota, ciemnolud, Ale może rzeczywiście mamy już tak głupie społeczeństwo i ludziom się to s/podoba?

gerth

Zapewne było tak .... Do siedziby netflixa przychodzą świezi nowi producenci i mówią . Mamy tu scenariusz duetu Węsierska - Saramonowicz . Oni od lat 15-stu tfożą romantyczne komedie polskie i serialiki dla telewizji. A skoro tak długo je piszą to znaczy że ludowi to się podoba. No i my kupiliśmy od nich taką jedną romantyczną . Współczesną , w stylu "Rancza" , bo w terenie . I to nie byle jakim bo w górach , a lud lubi w lato jeździć do Zakopca. Fajny tytuł , no nie ? - taki szekspirowski. Za reżyserkę weźmiemy kobietę - to ważne bo wy Netflix wspieracie kino kręcone przez kobiety, czyż nie ? Aktorzy będą znani , ale nie gwiazdy , bo ci są za drodzy. I tak dalej.....

ocenił(a) film na 1
Amfios

Twój wpis jest ciekawszy niż CAŁY (!) scenariusz tego filmu. Może lepiej niech kręcą dokumenty pt "Jak wyprodukowaliśmy takie gówno"