Kiedy pierwszy raz zobaczyłem, że jest Postrach Nocy 2 sądziłem, że chodzi o drugą część tej starej produkcji, nie remaku. Potem dopiero zobaczyłem datę powstanie tego filmu i powiem, że nie rozumiem po co on powstał? Poza tytułem i imionami głównych bohaterów nie ma on ani tego samego reżysera, ani scenarzysty, ani obsady. Nic. Ot z d*py wzięta kolejna kontynuacja. Trochę jak z piątkami 13 albo Hellraiserami, ale tam przynajmniej makijaż głównego mordercy utrudnia zorientowanie się, że nie mamy do czynienia nawet z jednym aktorem który by łączył całość między sobą. (Tak wiem, w Hellraiser do pewnego momentu grał ten sam koleś.) I tak, zobaczył bym nawet pełnoprawną część 2, ale gdybym zobaczył w niej tych samych aktorów.
Powiedziałbym, że z takimi aktorami, których prawie nikt nie zna, inny tytuł niż "Postrach nocy 2" byłby całkowicie olany, bo trzeba przyznać, że jest to kolejny film o wampirach, nic nowego nie wymyślili. A tak, ludzie, którym spodobała się pierwsza część remaku z chęcią obejrzą następną. I dopiero po niej się zawiodą.
Ja się zawiodłam i to strasznie. Na pierwszej części całkiem się wybawiłam, a tutaj.. ech, szkoda gadać. Żałuję czasu straconego na oglądanie tego filmu.
To coś można nazwać Abominacją nie kontynuacją. Dlatego że nie ma totalnie sensu. Przecież Ed zmienił się w wampira i zdechł w jedynce skąd on się wziął ? Gery Dandrige to był pseudonim wampira w jedynce, co się stało że wampirzyca ma talki sam pseudonim a wszyscy po prostu to olewają ? Peter Vincent znał Charliego w jedynce, dlaczego teraz go nie poznaje ? Amy była z Charliem na końcu jedynki, kochali się to co się stało że już nie są razem ? Charlie miał duże doświadczenie w walce z wampirami po jedynce, wszyscy bohaterowie mieli. Dlaczego nie wieżą Charliemu że profesorowa to wampirzyca ?
IMO to rumuński remake Postrachu Nocy z 2011 roku. Nie jest kontynuacją wątków ale nieco inną wersją tej samej historii.
Główny bohater jest w nieskonsumowanym związku z blondynką Amy. Przez okno widzi jak sąsiad/ka wampir uwodzi kolejną ofiarę. Ukrywając się w jego/jej legowisku odkrywa tajemne pomieszczenia za ruchomą ścianą, a podczas ucieczki samochodem Gerri/Jerry dosłownie staje mu na drodze. Porady szuka od słynnego z telewizji pogromcy wampirów Petera Vincenta, który przy najbliższej okazji ucieka, by powrócić i przechylić szalę w finalnej potyczce. Amy zostaje wampirem przez ugryzienie Gerri/Jerry i Charley ją ratuje mordując swojego kumpla Eda.
Późna odpowiedź, ale jest.
Znalazłem informację na pewnej stronie, że to jest "kontynuacja" poprzedniej części remake'u. Według tego co tam napisali, Charley jest tą samą postacią, którą widzieliśmy w "jedynce". Jest tam napisane, że główny bohater po wydarzeniach w domu Jerry'ego poszedł się... leczyć. W końcu po jakimś czasie uwierzył, że to były urojenia i, że wampiry nie istnieją. Dalej, że związek z Amy był nieudany. Ale nadal pozostaje kilka kwestii do wyjaśnienia. Jak Ed mógł się znaleźć w "dwójce"? I dlaczego Amy nie pamięta o ich "przygodzie". Tego szanowni twórcy opisu już nie wyjaśnili. :)
To owszem fabuła Postrachu Nocy 2 ale z 1989 roku nie filmu o którym jest temat.