PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31508}

Potwory i spółka

Monsters, Inc.
2001
7,5 219 tys. ocen
7,5 10 1 218828
7,4 68 krytyków
Potwory i spółka
powrót do forum filmu Potwory i spółka

Scena ukazująca pożegnanie Boo z "Kotkiem" jest jedną z najbardziej wzruszających scen w historii kina animowanego- widok dziewczynki pokazującej swojemu przyjacielowi ulubione zabawki, a później przytulającej się do niego rozczula mnie nie mniej niż najsłynniejsza scena z "Króla Lwa". Do tego jeszcze ta znakomita muzyka...
http://www.youtube.com/watch?v=a-cO2zesBNc&list=PL22F734E90DFBF5A8

Ps. Porównując to dzieło do konkurencji z DreamWorksa- "Shrek" to tylko dziesiątki odniesień do filmów, które już powstały. "Monsters, Inc" zawiera za to odniesienie do filmu, który powstał... 2 lata później- w wyżej wspomnianej scenie jedną z zabawek jest... Nemo :D

Magicy z Pixara znowu dokonali niemożliwego ;)
I za te cudowne chwile z dzieciństwa jestem im dozgonnie wdzięczny.

ed j. rush

Kiedyś Pixar był lepszy od Dremaworksa. Teraz jest słabo. Dlatego przerzuciłem się na jego rywala. Ale dawne filmy Pixara też są extra jak nowe filmy Dremaworksa.

dawidking2

No tak. do dzisiaj się zastanawiam, jakim cudem tegoroczny Oscar za animację powędrował tam, gdzie powędrował...

ocenił(a) film na 8
dawidking2

A mówiłeś przecież że to same gówna i że w ogóle ci się nie podoba PIXAR :D

ed j. rush

Jeśłi dobrze pamietam to na DVD na napisach końcowych były śmieszne scenki z niby nie udanych ujęć - tego w tv nie pokazali.

boromeusz

W kinie też ; ) Plus pokazane było przedstawienie do którego ćwiczyli piosenkę, oczywiście jego gwiazdą był Mike ; )

ed j. rush

Mnie też wzrusza ta scena mimo wieku. Swoją drogą za każdym razem się zastanawiam ile czasu Mike'owi zajęło sklejanie drzwi żeby Sally mógł ponownie spotkać się z małą.