PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=425990}

Potwory kontra Obcy

Monsters vs. Aliens
2009
6,3 43 tys. ocen
6,3 10 1 43499
5,8 24 krytyków
Potwory kontra Obcy
powrót do forum filmu Potwory kontra Obcy

Można obejrzeć, jest trochę zabawnych momentów ale pozostaje pewien niedosyt. Najzabawniejsze są sceny które ewidentnie mają się kojarzyć z innymi filmami s-f , począwszy od Godzilli, E.T. , Mucha, Marsjanie Atakują, Dzień Niepodległości itd. Oglądałem w wersji oryginalnej więc nie wiem jak to u nas wypadnie z dubbingiem , lepiej czy gorzej. Potworki mogły by być też wg mnie bardziej zabawne (jakoś podświadomie porównuje się je z "Potworami i spółka" Pixara ). Dreamworks miły film ale nie sądzę żeby miał być to jakiś wielki hit. Wg mnie zarówno humor i postacie są słabsze niż w zeszłorocznej pozycji Dreamworks "Kung Fu Panda". Animacja też nie wnosi nic nowego i w Kung Fu Panda była o wiele ładniejsza.

http://img17.imageshack.us/img17/7913/zbiorczymonster.jpg

Ksin

Cóż moim zdaniem za krótki, historia się rozkręca a tu już koniec.

Ksin

Po za tym dobór aktorów podkładających głosy jest, moim zdaniem, rewelacyjny. Come on Hugh "the house" Laurie jako doktor Karaluch? Trafione w dziesiątkę. Set "głupi śmiech" Rogen jako Galaretowate coś też wymiata.

Ksin

dał rade, ale tak na 7/10 myślę - popieram, nie rzucił na kolana :)

ocenił(a) film na 5
korzen167

Fakt faktem nie oglądałem tego w 3D zapewne wtedy odbiór filmu jest zupełnie inny ale nie zmienia to mojej opinii odnośnie humoru i treści że nie jest dopracowana . Taki na raz i już. Miarą dobrej bajki jest wg mnie to że ma się ją chęć za jakiś czas ponownie zobaczyć. Ten film jest wg mnie lata świetlne za np pomysłowością i urokiem Ratatouille.