PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=425990}

Potwory kontra Obcy

Monsters vs. Aliens
2009
6,3 44 tys. ocen
6,3 10 1 43510
5,8 24 krytyków
Potwory kontra Obcy
powrót do forum filmu Potwory kontra Obcy

Wow

ocenił(a) film na 8

Witam!Właśnie wracam z filmu"Potwory...".Powiem tylko WOW!!Baja jak to baja-łatwa,mila,przyjemna i przezabawna,ale efekt 3D to po prostu rewelacja i opisać się nie da, więc trzeba przekonać się na żywo.Polecam!!

ocenił(a) film na 9
baxcent

racja, to jest wspaniale, poplakalem sie, tyle nawiazan, teksty co chwila zaskakuja, polewaja ze wszystkiego, nawet niepelnosprawnemu geniuszowi sie dostalo. koniecznie pojde na wersje z dubbingiem.

dino40i4

Właśnie wróciłem z kina.Film jest świetny

ocenił(a) film na 8
baxcent

też wróciłam z kina:) film b. dobry:)B.O.B: "Z Tobą też chodził? Co za dwulicowy palant!" Hahaha :)

julis97

czy mi się zdaję czy to : B.O.B: "Z Tobą też chodził? Co za dwulicowy palant!" jest nawiązaniem do House'a ?

użytkownik usunięty
Joker_27

Nie, nie jest.
Może już odpocznij od tego serialu :D

ocenił(a) film na 7
baxcent

Ja byłam na wersji analogowej ale też mi się podobało chociaż nie było to tak śmieszne jak oczekiwałam czy jak inne bajki tego typu. Ale ogólnie bardzo fajny film. Przyjemnie się oglądało i bardzo szybko minął mi czas.

baxcent

Pójście do kina na taką bajkę w wersji bez 3D to wg mnie strata pieniędzy. Efekty 3D wgniatają w fotel, chociaż im więcej tego typu filmów się ogląda tym mniejsze wrażenie to robi i człowiek się po prostu przyzwyczaja (naszczęście "Potwory..." dały niesamowity popis efektów, czego nie było aż tyle np. w "Piorunie").

Wkrótce nas czeka przeniesienie 3D do standardu zarówno kinowego jak i telewizyjnego, podobnie jak kolor wyparł obraz czarnobiały. Oczywiście bez żadnych okularów... Okulary to taka przejściowa forma technologii 3D ;)

Potwierdza to fakt, że najwięksi reżyserzy już na 3D migrują (Cameron, Spieberg, Jackson, Abrams, pewnie to samo zrobi Bay)

użytkownik usunięty
Kazioo

Jak mogą produkowac filmy w 3D bez okularów skoro ta cała technologia to zwykłe złudzenie optyczne ? Ludzkie oko nie da sie oszukac bez tych okularów więc będziemy na nie zdani dopuki nie wprowadzą hologramów do kin.

Jak mogą robić filmy 3D które ogląda się przez specjalne szkiełka, a nie dwukolorowe plastiki?

Technika idzie do przodu : )

ocenił(a) film na 6
baxcent

Według mnie efekt 3D przeciętny, jakoś mnie nie zachwycił, kilka momentów niezłych było, ale bez przesady.

użytkownik usunięty
Ms_Pink

Dokładnie, większe wrażenie zrobił na mnie efekt 3D w jakimś filmie przyrodniczym o meduzach, to było coś ;)

Mam pytanie :) Jakie kina nadają się do oglądania w 3D ??

>>Wrocław<<

moglut

Imax np . Wrocław zas chyba ma Heliosa o ile dobrze pamietam.

użytkownik usunięty
moglut

Cinema City

ocenił(a) film na 6
baxcent

Ja może opiszę bez WOW, powiem szczerze, że gdyby nie był to pierwszy film na którym byłem w IMAX-ie, to wyszedłbym z kina bez większych emocji. Ciekawa fabuła, fajne postacie, średnie (jak dla mnie, tzn. 25-latka) dialogi. Wracając do 3d naprawdę fajna sprawa. Film oceniam na 6/10. Pozdrawiam, Tomasz

szynator_tom

Pytanie
Da się obejrzeć tą animacje w naszych kinach bez polskiego dubbingu?
Bez urazy ale dla mnie dubbing polski zawsze psuje tego typu produkcje....

skarlok

akurat ten dubbing polski wyszedł nam SUPER!! naprawde obejzyj polską wersje.. zresztą nie.. w polsce nie ma innnej wersji chyba ze pirat..

skarlok

Tos wymyslil ja bez dubbingu to nawet za 5 zlotych bym nie poszedl a co dopiero 28 zeta poza tym o ile w tym filmie dubbing byl dobry to np w Shreku byl o 2 klasy lepszy niz jak bylby lektor

baxcent

http://tnij.org/blog34 to jest dobre:D odnoścnie tej bajki