PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10032046}

Powoli

Tu man nieko neprimeni
2023
7,1 3,1 tys. ocen
7,1 10 1 3095
7,2 32 krytyków
Powoli
powrót do forum filmu Powoli

z cyklu: ja lubię szybko, a ja lubię wolno, a ja nie lubię w ogóle i co ty na to powiesz?

pani współczujemy przymusowego wyrzeczenia, panu zazdrościmy bezwysiłkowego wyswobodzenia - nieznośna lekkość braku ciąży, drąży, żłobi, krąży (wokół rowka - mchem okolonego źródełka wszelkiego stworzenia - aż skład się wreszcie namyśli) zachwaszczając drzewa, owoce i mózgi.

ocenił(a) film na 8
Westernik

ps.

jeszcze jedno. otóż w trakcie seansu usłyszałem taki szept sosnowych igieł z sali: przecież wystarczy, że koleś łyknie wiagry.

no dobry jezu, a nasz panie.. osoba, która to powiedziała albo na filmie spała - praktyka dość powszechna na nowohoryzontowym festiwalu, w której zresztą sam chętnie się lubuję - albo go nie zrozumiała.

przecież tu nie chodzi - przepraszam - o to, czy zwisak naganiacz aka wiotkapałka stanie czy nie stanie na wysokości zadania.

chodzi o instynkty, namiętną dzikość serca, gierki i podchody, żywioły pożądania. ta kobieta, tancerka, jest ciałem, ta kobieta rozkwita, kiedy jest pożądana, promienieje - w świetle błysku jego oka, przywalona ciężarem pożądającego spojrzenia. w ów czas - dojrzewa, w ów czas - budzi się do życia. pal sześć zwisak, nie o zwisak tu idzie, lecz o brak tego spojrzenia właśnie.

braku tego nie ureguluje żadna wiagra, no bo co po wiagrze? oto - przepraszam - postawiony w stan najwyższej gotowości zwisak nagiacz aka superpałka wygra jedną bitwę, może kilka bitew, zdobędzie dwa gole, cztery albo dziesięć, nieważne - i co dalej?

bowiem wojny całej wygrać nie jest w stanie - i to jest właśnie najbardziej najgorsze w całym tym koszmarze.

ocenił(a) film na 8
Westernik

Trafne uwagi. Jak interpretujesz zakończenie?

ocenił(a) film na 8
Ambient_Fruit

nie pamiętam jak to się zakończyło, chyba rozstaniem?

to ciekawe - minął rok od zapercepowania, nie pamiętam rozwiązania, ale nie potrafię zapomnieć jednego detalu. chodzi o moment, w którym bohater wyciąga włos partnerki ze swoich ust w trakcie albo zaraz po operacji bezpośredniego ocieractwa integracyjnego. niby nic takiego - powiesz - ale serio: coś tak powszechnego jak wyciąganie włosów partnerki ze swoich ust, tymczasem musiało minąć sto trzydzieści lat istnienia tego medium i jakieś sto tysięcy filmów w podgatunku "życie seksualne ziemian", aby ktoś w końcu zaobserwował tak istotny szczegół?

istota kina - dwie sekundy, które zostają z tobą na zawsze.

asa nisi masa to zaklęcie, które otwiera wrota wspomnień.

przez dwie sekundy - zajedniło się.

mnie to wprost zachwyca.

(jeśli błąkam się teraz po historii kina jak uczeń szkoły średniej, to bardzo proszę o przykład)

ocenił(a) film na 6
Westernik

Z ust włosa wyciąganie widziałam niejeden raz, więc na pewno to nie tutaj wpadli na to pierwszy raz. Najwcześniejsze moje wspomnienie z tym procederem: któryś z pierwszych odcinków Friends, w dziecięctwie oglądany :D

ocenił(a) film na 8
magdalith

a, zapewne chodzi o The One in which Ross Puts Rachel's Hair Out of His Mouth? tylko gdzie go teraz odnaleźć..

ocenił(a) film na 7
Westernik

Nie wiem, czy coś bierzesz, czy masz ADHD. Mógłbyś jednak zaczynać zdania od dużej litery?

ocenił(a) film na 8
Woooo

Nie.

ocenił(a) film na 7
Westernik

Brawo!

ocenił(a) film na 8
Woooo

a oklaski skąd?

Westernik

Facet impotent to najgorsze co może się nam trafić a co to za radość miłość bez sexu

ocenił(a) film na 8
Weronka90

weź nie przesadzaj. są dużo gorsze rzeczy niż mężczyzna impotent. na przykład mężczyzna polityk i impotent. albo mężczyzna seryjny morderca i impotent. albo mężczyzna impotent z pryszczem na nosie.

poza tym bohaterki Seksu w Wielkim Mieście nad mężczyznę stawiały wibrator - bo przynajmniej zawsze wiedziały, kiedy będą mieć najbliższy orgazm.

nie ma na co narzekać.

Westernik

To facet ma zaspokajać kobietę a nie wibrator :D w końcu od tego jesteście i wy się podniecacie od samego widoku nagiej kobiety czy dekoltu:D

ocenił(a) film na 8
Weronka90

oo, wypraszam sobie, na samo wyobrażenie widoku samego widoku ubranej kobiety bez dekoltu też się podniecamy!

Westernik

No ok to jesteś jeden na milion :D taki special :)

Westernik

Dziś idę na ten film do kina myślę że mi się spodoba :)

ocenił(a) film na 8
Weronka90

i jak, spodobał się?

Westernik

Tak,jakby opowiadał trochę o moim życiu i pewnej relacji damsko-meskiej i ja tak zrozumiałam,że na końcu się jednak rozstali bo sex bez miłości to dziś norma a miłość bez sexu wg mnie niemożliwa choć to nie jest najważniejsze ale jednak oznaką miłości i na co komu związek bez pożądania,namiętności,chemii choć fajerwerki są zawsze na początku znajomości,a potem jest rutyna życia,wspólne problemy i codzienne życie :))

ocenił(a) film na 8
Weronka90

czyli seksy bez miłości kalekie, a miłości bez seksów kulawe.. i szto tu diełać jak powiadają anglicy? z pomocą jak zwykle przychodzi nieoceniona samantha z Seksu w Wielkim Mieście: związek polega na adopcji jednego niepełnosprawnego dorosłego i nic na to nie poradzimy.

Westernik

Najlepiej szukać faceta który będzie pełnosprawny we wszystkim :)) bo przyjemność też trzeba mieć z życia nie tylko praca obowiązki i dzieci jak matki Polki które siedzą w pieluchach od 20 lat bo nie umia robić nic innego jak rozkładać nogi i rodzic jeszcze głupsze bachory

ocenił(a) film na 8
Weronka90

oo, albo na przykład znaleźć sobie przyjemną pracę i urodzić mądre dzieci, wtedy obowiązki też będą takie i nie będzie nam potrzebny żaden facet!

Westernik

Nie każda kobieta musi mieć dzieci i to same kłopoty strata pieniędzy i czasu,jest XXI wiek jest aborcja,tabletka dzień po i antykoncepcja

ocenił(a) film na 8
Weronka90

ja wiem, że czasem są upadki i wzloty, ale czy ktoś tu twierdzi, że musi?

Westernik

Jak ktoś chce zmarnować życie i umrzeć w ciąży to niech robi bachory,ile niewinnych kobiet umarło bo bałwany zakazali legalnej aborcji a nasze życie i zdrowie najważniejsze.jest XXI wiek nie średniowiecze że kobiety siedzą w domach,usługują facetom i rodzą bachory świat idzie postępem do przodu a i tak rodzi się coraz mniej ludzi i bardzo dobrze

ocenił(a) film na 8
Weronka90

zakładam, że nie masz dzieci, prawda?

Westernik

I nigdy mieć nie będę ale głupie baby jak chcą umierać w czasie ciąży droga wolna

ocenił(a) film na 8
Weronka90

czyli nie masz z powodu lęku, boisz się o swoje życie i zdrowie, tak? są jakieś inne powody?

Westernik

Nie chcę i już kobieta ma się rozwijać robić karierę zwiedzać cały świat szaleć a nie siedzieć w pieluchach całe życie teraz i tak społeczeństwo jest mądrzejsze bo wiele osób jest szczęśliwe bez kłopotu i nadmiernego bagażu w postaci dziecka to tylko krzyczy płacze i hałasuje same problemy

ocenił(a) film na 8
Weronka90

doświadczanie macierzyństwa to też jest rozwój. uważasz, że matka nie może robić kariery, zwiedzać świata i tak dalej? twoje upupianie kobiet i zasada albo-albo bardzo są krzywdzące - właśnie dla kobiet.

Westernik

Kobieta a tym bardziej JA ma zawsze rację i basta !! Mając dzieci baby są uwiązane jak psy na smyczy bo trzeba tylko gotować sprzątać brudy po bachorze zero życia osobistego szaleństwa kariery marzeń przespanych nocy :0

ocenił(a) film na 8
Weronka90

to co mówisz mam za typowy przejaw tak zwanej fantastyczno-centrycznej wizji świata, która nie mówi prawie nic o świecie, za to wiele o osobie mówiącej.

czy potrafisz zapokumać, że dzielisz się osobistym zwierzeniem, a nie rzeczywistą oceną stanu faktycznego?

Westernik

Ja zawsze mówię to co widzę w rzeczywistości a jak ktoś chce być kura domowa i umierać w czasie ciąży bo nie ma legalnej aborcji to droga wolna ale powtarzam ŻADNA INTELIGENTNA KOBIETA NIE MA DZIECI I NIE JEST KURĄ DOMOWA!!

ocenił(a) film na 8
Weronka90

czy wyrzucanie matkom i gospodyniom domowym braku inteligencji jest wyrazem twojej inteligencji?

Westernik

Ja mam zawsze racja i biada nierobom i kurom domowym basta !!!

ocenił(a) film na 8