Powrót żywych trupów 4

Return of the Living Dead: Necropolis
2005
4,1 1,2 tys. ocen
4,1 10 1 1155
Powrót żywych trupów 4
powrót do forum filmu Powrót żywych trupów 4

Ma fajny początek

ocenił(a) film na 4

Ale końcówka już przynudza i to nieźle. W sumie jest pare fajnych scenek, ale też od groma niepotrzebnych i niezbyt logicznych. W sumie to nawet można obejrzeć, ale niestety film rozczarowuje pod jednym względem. Jest tu zaskakująco mało jatki jak na tą serię. W chwili kiedy wujaszek włączył zombie-terminatorów można by się spodziewać, że będzie ostra walka między nimi, a zwykłymi zombie, a tu... nic. Daje 4/10

Cyryn

Zupełny brak konsekwencji w tym filmie w porównaniu z oryginalną trylogią. Tam nawet 3 część była bardzo dobra co się rzadko zdarza. Tutaj zombie stały się nadzwyczaj podatne na ołów. Przedtem były niemalże niezniszczalne a tutaj padają od kilku strzałów w klatkę piersiową.

Zgadzam się co do braku logiki. Ośrodek badawczy, eksperymenty na zombie, których pełno w piwnicach i ... dwójka strażników obserwujących monitoring. Dopiero na końcu zjawia się SWAT. Nie mówiąc już że każdy może sobie wchodzić do woli tam i z powrotem, jak dla przykładu ten dzieciak. Zupełnie nie przemyślany film. Rozumiem że mieli mały budżet ale bez przesady.

ocenił(a) film na 4
reese

W oryginalnej trylogii tylko dwójka mi się średnio podobała, ale była znośna. Czwarta część jest też jakaś specjalnie zła nie jest. Ale piąta to już tragedia. Tam nie ma już zupełnie logiki bo to kontynuacja tej części. Niby... bo oprócz bohaterów i tego, że mówią tam o ile pamiętam o wydarzeniach z częsci czwartej to ma to mao wspólnego. Jednak mimo to warto zobaczyć ta serię. Glównie dla 1 i 3 części.

pzdr ;)

Cyryn

Mam identyczne odczucia. druga część też mnie trochę nużyła. Była zbyt podobna do pierwszej. Ale za to 3 rządzi. Obejrzałem 5 część i załamałem ręce. Nie wiem jak można w ten sposób podchodzić do kręcenia kontynuacji.