,Uwaga możliwe Spoilery!!!!!!!!!!!!
Zwłaszcza to po jaką cholerę elizabeth stukała w szybe wołając gościa z banku nie lepiej było ją wcześniej rozbić a dopiero potem krzyczeć?! ,albo to z autem i alarmem ,ja wiem doskonale ,że horrory bywają przewidywalnei czasami głupkowate są zachowania ludzi ale to już chwilami nie moglam wytzymć
z tymi kluczykami tez sie wkurzylam, ja w ogole na poczatku myslalam ze ona wlasnie po to wziela ta kurtke, zeby poszukac w kieszeniach kluczy ale nie... jej po porstu bylo zimno hahahahah
Jak mnie wkurzają takie idiotyczne momenty w filmach , jak koleś z banku przyjechał do tego domu to elizabeth zamiast rozwalić okno butelką czy tym stojakiem do kroplówki i zawołać o pomoc to nie lepiej postukać w szybkę .... albo jak przywaliła dla shelby deską od klopa to mogła ją odrazu dobić albo chociaż związać czy coś .... bez komentarza 1/10
Nie no doslownie parodia nie wiem czy czasem reżyserzy są zbyt ciemni czy my ogladając dużo horrorow zbyt mądre Jednak przeciesz człowiek w ekstremalnych warunkach nie bral by kurtki bo mu zimno <lol>hah
Jak już wielka polonistko to ortografia a nie 'gramatyka' a tak na marginesie to tu się komentuje filmy a nie pisownię ,nie każdemu się chcę się pisać tak jak w zeszycie Idioffko !! Chyba ,że ktoś rzeczywiście pisze ...
Komentując filmy też trzeba znać ortografię i gramatykę a nawet i interpunkcje. Pisanie na klawiaturze nie zwalnia Cię ze znajomości poprawnej pisowni.
Jak dla mnie film 5/10.
Nie umiesz pisać to nie pisz ;) Aha czyli jeśli nie chcesz pisać jak w zeszycie to robisz błędy ortograficzne ? Nie rozumiem ;p Życzę powodzenia i przyłóż się troszeczkę do j.polskiego ;) Pozdrawiam ;**
Dokładnie, jak się nie zna pisowni nawet podstawowych słów to się nie powinno udzielać na forum, wstyd. A wystarczyłoby korektę włączyć, no ale po co, lepiej ludzi podrażnić.
ehe jak nie macie zamiaru pisać o filmie to nie piszcie wcale .Albo daj na ogar albo wyjazd bo sama ludzi drażnisz "smerffepko" buahaha nudzi sie wam to sie czepiacie....
pozdrawiam
O jejku pomyliłam się nie jestem ideałem.Z Twojej krótkiej wypowiedzi powinnam coś wywnioskować? Nie wydaję mi się ,żebyś w jakimś stopniu była lepsza ode mnie Więc nie wysilaj się ...Najlepiej nie pisz wcale bo nic nie wniosłaś do tematu
Powinnaś, ale nie wywnioskujesz. Zadajesz mi pytanie i zabraniasz się udzielać? Dziwne podejście, na Twoim miejscu nie unosiłabym się tylko wzięła słownik :) i nie ma tu krzty zawiści ani nic chamskiego :D
Szyba - ok, a co do kluczyków to była ekstremalna sytuacja i bohaterka nie myślała świadomie, zwłaszcza, że nie spodziewała się, że w szopie będzie stał samochód - dodatkowo zaskoczył ją alarm, który włączył się kilkanaście sekund po jej podejściu do samochodu. Co do samego filmu, uważam, że ocena 6 czyli niezły - jest najbardziej na miejscu i tyle w tym temacie ;)
Was wkurzają takie "durne" sytuacje w filmach, a mnie wkurzają tacy znawcy co dokładnie wiedzą co trzeba robić w ekstremalnych sytuacjach zagrożenia życia. Może strażakami powinniście zostać albo w brygadzie antyterrostycznej? :) Nawet sobie nie zdajecie sprawy jakie głupstwa mozna robić w tym momencie, fakt, stukanie w szybę nie było mądre ale była wyczerpana, spanikowana, ludzie nie myślą trzeźwo w takich sytuacjach, trzeba to wziać pod uwagę. A co do filmu to solidne zagrany i wykonany, bez fajerwerków, fabuła całkiem znośna, aczkolwiek nie zaskakuje jakoś bardzo. 6/10
a właśnie .że w takich ekstremalnych sytuacjach włącza się instynkt samozachowawczy i człowiek pod wpływem adrenaliny stara się z całych sił przeżyć
Każdy ma swoją teorię na to, może rzeczywiście tak jest ale to też nie znaczy, że wtedy wszystko będziemy robić idealnie i podręcznikowo. Zresztą nie ma o co się spierać, jednych to wkurza w filmach, innych nie :p
może adrenalina niezbyt mogła działać pod wpływem silnych środków uspokajających ;) motała się jak taka otumaniona ćpunka... wcale jej się nie dziwę ;)
mnie też denerwują takie sceny:( bo my siedzimy i krzyczymy sprzed ekranu - no dajesz idiotko! dajesz! a to tak nie jest zawsze ... :)
Nie każdy tak ma, że załącza się instynkt samozachowawczy. Fakt faktem, że też mnie niektóre sytuacje denerwowały.
skąd w ogóle Elizabeth wiedziała, że auto jest zaparkowane w garażu? skoro wzięła kurtkę nie wiedząc, że są tam klucze...
a poza tym, jakie one obie są piękne:)
Kompletnie nie rozumiem zachowania Elizabeth. Czemu nie zaatakowała Shelby śrubokrętem albo odłamkiem lustra? Czemu nie krzyczała i nie próbowała zwracać na siebie uwagi innych osób, by jej pomogły? Czemu była taka bierna i czemu nie rozbijała szyb? No nie rozumiem jej zachowania i tyle... totalnie bezsensowne. W trakcie wszystkich zdarzeń nie okazywała też żadnych emocji. Jedyną emocją okazaną przez Elizabeth było marne wystawienie środkowego palca. O.o