Powrót na Planetę Małp

Back to the Planet of the Apes
1980
6,1 1,5 tys. ocen
6,1 10 1 1481
Powrót na Planetę Małp
powrót do forum filmu Powrót na Planetę Małp
ocenił(a) film na 6
matimat17

Film złożony z dwóch odcinków serialu + dokręcony prolog i epilog ze starym Galenem ;)
Ale chyba puszczali nawet to w kinach w Europie. W Polsacie leciało też. Ale generalnie nie straci się wiele jak się zamiast tych filmów obejrzy serial.

SzOpMaN

Wielkie dzięki

ocenił(a) film na 6
matimat17

aczkolwiek zdobycie go łatwe nie jest ;d chyba jedyna opcja to sciągnąć dwa odcinki i z YT ściągnąc prologi i epilog z galenem noi se to posklejać samemu. Chyba że masz w jakiś sposób skołowac se na VHS.

SzOpMaN

Na chomikuj.jest do ściągnięcia. Wystarczy tu wpisać tytuł http://www.google.com/cse/home?cx=009718580033532310152:h6uyxfsu7-g&hl=pl

ocenił(a) film na 6
matimat17

juz znalazłem ;d fakt ze bedzie mnie to kosztowac 10 zeta te 3 filmy tv a z chomikuj ale warto ; ) [neistety nie było ich w wydaniu dvd całej sagi]

SzOpMaN

Nie ściągajcie tego z chomika pieniędzy wam nie szkoda. Całą sagę 5 filmów (Lektor DVDRip Xvid, format obrazu orginalny 2,39:1,a nie w 4:3 w którym traci się połowę filmu) + Serial (DVDRip Xvid napisy PL) + 3 filmy Powrót na Planetę Małp, Wymarłe miasto Planety Małp, Pożegnanie z Planetą Małp (Lektor DVDRip Xvid, 1400Mb na film), kosztowało mnie to jakieś 80gr.Zdobycie jest bardzo łatwe trzeba tylko wpisać w google odpowiednią fraze.
PS.
Nie mogą być w wydaniu całej sagi bo do niej nie należą. Ani dzisiaj ani na planecie małp.

ocenił(a) film na 6
jk7480

No tu bym sie nie zgodził. Są to filmy z serii 'Planeta Małp' więc powinny sie znaleźć w wydaniu.

SzOpMaN

Piszesz żebyś się nie zgadzasz. I wyjeżdżasz z "serią" do serii o planecie małp zaliczają się wszystkie 12 filmów i 2 seriale. Zwróć Uwagę że ja napisałem 'saga' dopiszę tu precyzyjnie że chodzi o orginalną sagę (nie można innej historii bo taka jest w serialu i w tych filmach które są wycinkami serialu zaliczyć do sagi jest jak by remake pierwszej planety małp tylko w 5 filmach i/lub serialu).

PS.
http://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU

ocenił(a) film na 6
jk7480

serial (czyli też filmy TV) chyba dzieją się po "Bitwie ..." ;)

SzOpMaN

Oglądałem właśnie "Powrót..." no masz racje dzieje się to po "Bitwie.." w zmienionej przyszłości z której ziemia istnieje, dawno tego nie oglądałem i zapamiętałem to co wydało się ciekawsze z nie dopowiedzianą przyszłością.
Po obejrzeniu wszystkiego jeszcze raz wydaje się smętne. Jednak z perspektywy czasu pierwsza i druga część wydaję się tajemnicze i przez to bardziej ciekawsze.
A co do wydania to podzielone jest na produkcje do kin i dla telewizji. :)

SzOpMaN

Nie wiem czy to jeszcze teraz kogoś interesuje, ale jak ktoś chce zobaczyć i umie angielski to na archive.org są wszystkie odcinki.