Super film, polecam !!!!!!!!!! tylko pamietajcie, zeby obejrzeć wczesniej pierwszą część
Naprawde dobry film, sklania do przemyslen i pokazuje jak tez zatwardziale potrafi byc serce czlowieka.. Jak mozemy usilnie mowic ze ciemnosc jest swiatloscia.. Jest czas do nawrocenia :)
A ja odradzam. Pseudoreligijny bełkot, telewizyjna miernota, przegadany aż do bólu - w sumie o niczym.. Cytaty z cytatów biblijnych... Momentami pompatyczny i lukrowany aż do obrzydzenia... O grze aktorskiej nie ma co pisać - bo jej nie ma. Scenariusz pisał jakis nawiedzony i naiwny bubek... Ktoś chyba nie miał co zrobić i kilkunastoma tysiącami (bo nie uwierzę że kosztował wiecej).. Może to jakies studenty robiły? Wprawka, moze zaliczenie roczne... Nie wiem...
Podobna tematyka jest w filmie z Yorkiem - "Megiddo" - ale tamten film duzo ciekawiej zrealizowany i przy Left Behind II - jest niemal arcydziełem...
film nie jest super - z punktu widzenia religijnego strasznie infantylny naciągany na typowo protestancko-liberalne myślenie, zaś z punktu realizacji filmowej i gry aktorskiej straszne wymuszenia odgrywania ról przez aktorów jakby nie chcieli a musieli - wygląda to tak jakby się patrzyło na filmy z lat 30-40 stych.