Próba sił

Bless the Child
2000
5,7 3,2 tys. ocen
5,7 10 1 3201
3,8 5 krytyków
Próba sił
powrót do forum filmu Próba sił

Ja właśnie wróciłam z kina i jestem miło zaskoczona, spodziewałam się po filmie czegoś dużo gorszego. Mimo, że rzeczywiście jest schematyczny do bólu to jednak podobał mi się... Jest to banalna opowieść o wierze, ale przecież właśnie o to w niej chodzi. Wiara jest czymś takim... Bardzo duże wrażenie zrobiła na mnie rola Holliston Coleman, ta mała dziewczynka tworzy moim zdaniem nastrój filmu... Film nie jest żadnym wybitnym dziełem, ale można go obejrzeć, dobry na wypad do kina z qmplami :) ... aaa pozwolę sobie na małą dygresję... Nie popieram piractwa, ale kiedy mam czekać na film, tak jak np. na ten 3 miesiące (krócej nie jest prawie nigdy, czasami dużej) To czasami sięgam po DiviX'a, którego mogę mieć zaraz po, albo jeszcze przed premierą.

ocenił(a) film na 7
Brazowooka

czy istnieją rude anioły?
Gdzie w tym filmie była kwestia wiary? Nikt się nie nawrócił, wszyscy byli jacy i pozostali do końca. Niedoszły ksionc nie wstąpił nagle do seminarium, Maggie nie zaczęła na nowo wierzyć, o matce dziewczynki już nie wspominając.

Co do roli małej.. rzeczywiście, świetnie dobrana aktorka. Kiedy obejmowała ludzi, przekazując im ładunek miłości, mogłaby być aniołem..

użytkownik usunięty
gw1azdeczka

Gdzie ty widzisz w końcówce, że Travis wstępuje do seminarium?

ocenił(a) film na 4
Brazowooka

Słabizna, porażka, zdecydowanie poniżej oczekiwań, nuda. Jedynym plusem filmu jest znakomita rola Kim Basinger i Holliston Coleman.