PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=332315}

Prawda o wilkach

Living with Wolves
2005
8,0 539  ocen
8,0 10 1 539
Prawda o wilkach
powrót do forum filmu Prawda o wilkach

Piękna opowieść przedstawiające więzi między wilkami i ludźmi. Długie lata poświęcone obserwacji wilków w ich naturalnych warunkach zaowocowały powstaniem fantastycznego filmu ukazujący inne niż powszechne spojrzenie na te zwierzęta, ukazując ich wrażliwość i oddanie swojemu stadu.
Sama historia uczucia ludzi którzy poświęcili długie lata na życie wśród wilków jest jak rodem z Disneya.Wspólna pasja i marzenia połączyła dwoje ludzi którym przez lata nie przeszkadzały tysiące kilometrów odległości.
Oglądałem wiele filmów przyrodniczych i ten ma szczególne miejsce w mojej pamięci.
Opowieść gdzie historia zatacza koło jest zwieńczeniem trudu i znoju ciężkiej pracy jaką wykonali Jim i Jamie ukazując magiczny świat tych przepięknych zwierząt tak bardzo podobnych w swych zachowaniach do ludzi. Pokazali obowiązek opieki nad gatunkiem tak bliski człowiekowi gdyż oswojony wilk jest pierwowzorem psa domowego- najlepszego przyjaciela człowieka

ocenił(a) film na 10
bestek87

naprawdę ten film przeszył mnie na wylot wieź z ludźmi i wilkami płakałem pod koniec z 2 powodów (że wilki poumierały i musiały sie rostać z ludzkimi przyjacielami) ten film tak mi sie spodobał że nie umie o niczym innym myśleć tylko o tym...